To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τι άλλαξε από τον Νοέμβριο στις προθεσμιακές καταθέσεις

Σε νέες μειώσεις των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις προχώρησαν οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες από τις αρχές του μήνα, μετά από αρκετές εβδομάδες παύσης.
Ο Νοέμβριος έκανε «ποδαρικό» με αλλαγές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων στις περισσότερες τράπεζες. Μετά από κάποιες εβδομάδες σταθεροποίησης των αποδόσεων, ξεκίνησαν εκ νέου οι περικοπές.

Πλέον, τα προϊόντα με επιτόκια άνω του 3% είναι μετρημένα στα «δάχτυλα του ενός χεριού», ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το ποσό της αποταμίευσης θα πρέπει να ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, με τη διάρκεια των συγκεκριμένων προγραμμάτων να μην ξεπερνά τους 3 μήνες.

Οι τελευταίες αλλαγές

Από τις αρχές Νοεμβρίου καταγράφηκαν οι ακόλουθες τροποποιήσεις στα δελτία επιτοκίων των τραπεζών στους λογαριασμούς προθεσμίας:

Από την 1η Νοεμβρίου η Proton Bank που ανήκει στη Eurobank προχώρησε σε μειώσεις στο σύνολο των προθεσμιακών της λογαριασμών, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των καταθετών για διασφάλιση μίας απόδοσης άνω του 2%.
Την 4η Νοεμβρίου μειώσεις στις αποδόσεις των ειδικών λογαριασμών προθεσμίας που προσφέρει εφάρμοσε και η Εθνική Τράπεζα, ρίχνοντας την «οροφή» των επιτοκίων στο 2,90%.
Αλλαγές στα προϊόντα της την ίδια ημέρα υλοποίησε στις αρχές της εβδομάδας και η Alpha Bank, εμπλουτίζοντας τις εξάμηνες εκδόσεις της με νέα χαρακτηριστικά.
Την ίδια ημέρα η Eurobank προχώρησε από τη μία πλευρά σε μειώσεις σε όλα τα προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία των προθεσμιακών λογαριασμών, ενίσχυσε όμως ταυτόχρονα και τις αποδόσεις στα online προγράμματα, κάνοντας την έκπληξη.
Μειωμένα επιτόκια εφάρμοσε από τις αρχές του μήνα και η Τράπεζα Πειραιώς στις θυγατρικές και στα δίκτυα που έχει αποκτήσει (Geniki, Millennium), περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την ανταμοιβή των πελατών της.

(Πηγή: moneyonline.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: