To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αλλαγές στην κατάθεση πινακίδων των ΙΧ

Αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης των ΙΧ και κατάθεσης πινακίδων προετοιμάζει από το 2014 το υπουργείο Οικονομικών. Σχετικό πόρισμα το οποίο καταρτίστηκε από ειδική επιτροπή, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να γίνει κοστολόγηση των προτεινόμενων αλλαγών και εν συνεχεία, οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν να προωθηθούν υπό μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή.

Κεντρική ιδέα των προτεινόμενων αλλαγών είναι οι φόροι και τα τέλη που επιβαρύνουν τα Ι.Χ. να συνδέονται όχι μόνο με τα κυβικά αλλά και την εργοστασιακή αξία και την παλαιότητα των οχημάτων. Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις, αυτές, συναντούν αντιδράσεις από ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οσον αφορά στις πινακίδες, υπάρχει πρόταση να δίνεται η δυνατότητα κατάθεσής τους για ορισμένους μήνες του έτους και όχι για το σύνολο, με πληρωμή των αντίστοιχων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει καταθέσει πινακίδες και τον πέμπτο μήνα θελήσει να τις πάρει πίσω, θα πληρώσει μόνο για τους επτά μήνες που απομένουν.

(Πηγή: euro2day.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: