To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τρέχουν για να κλείσει η συμφωνία για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια

Εντός του επομένου εικοσαημέρου και πάντως πριν από την εκπνοή του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, με το οποίο θα ρυθμίζεται το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της εκπλειστηρίασης ακινήτων, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης.

Αν και ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει σενάρια σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, δήλωσε ότι προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η προστασία όχι μόνον των χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων, αλλά και νοικοκυριών μεσαίων εισοδημάτων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι δυνατή η παράταση ενός πλαισίου, υπό το οποίο βρίσκουν σκέπη ακόμη και όσοι είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ομαλά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το πράττουν.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι αν και πρόθεση της τρόικας είναι η κατάργηση της εξωδικαστικής διαδικασίας αντιμετώπισης περιπτώσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η κυβέρνηση εμμένει στη διατήρηση τόσο της δικαστικής όσο και της εξωδικαστικής οδού για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Ωστόσο, επικαλούμενος τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιφυλάχθηκε περαιτέρω σχολίων.

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και πλέον στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος του έτους, με δεδομένη την αναβολή της επίσκεψης της τρόικας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως για να μην έχει υπάρξει κατάληξη μέχρι τώρα, υπάρχουν διαφορές.

«Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν» τόνισε.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Γ. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ. Σκορδάς.


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: