To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

"Συνεργάσιμοι δανειολήπτες" και "αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης", ασπίδα για τους πλειστηριασμούς

Οι έννοιες του “συνεργάσιμου δανειολήπτη” και των "αποδεκτών δαπανών διαβίωσης” θα αποτυπωθούν στον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών, ώστε να δεσμεύονται οι τράπεζες πως θα διευκολύνουν τους πελάτες τους να αποφύγουν τον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, εάν ο πελάτης έχει υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που θεωρούνται ότι καλύπτουν τις δαπάνες διαβίωσης ή δεν είναι “συνεργάσιμοι” τότε η τράπεζα θα έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει σε πλειστηριασμό του σπιτιού του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα ήταν λάθος να πάρει μορφή νόμου αυτή η διαδικασία αφού κάτι τέτοιο θα γέμιζε τα δικαστήρια με αμφισβητήσεις που θα προέβαλαν πελάτες και τράπεζες.

Οι "αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης", σύμφωνα με πληροφορίες του “ΤτΚ” θα προσδιοριστούν πάνω από το όριο της φτώχειας, το οποίο για μια τετραμελή οικογένεια είναι 14.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για άγαμο είναι 7.000 ευρώ το χρόνο.

Ο “συνεργάσιμος δανειολήπτης” θα είναι ο οφειλέτης που παρέχει πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, απαντά σε ανακοινώσεις και επιστολές, και ενημερώνει για την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση.


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: