To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πού και πώς θα γίνουν οι 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2014

«Ξεπαγώνουν» το 2014 οι προσλήψεις εξειδικευμένου μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο.
Στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμούν ότι θα πραγματοποιηθούν το 2014 περισσότερες από 10.000 προσλήψεις με προτεραιότητα στους τομείς της υγείας, στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, στα σώματα ελέγχου αλλά και στον τομέα της ασφάλειας (Ελληνική Αστυνομία, στρατός και λιμενικό), σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τρόικας.

«Κλειδί» για την υλοποίηση των προσλήψεων αποτελεί η εφαρμογή των αναλογιών «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» καθώς και «μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση» που έχει συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με τους δανειστές. Συγκεκριμένα ο υπολογισμός των προσλήψεων θα γίνει με βάση:
•Τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού το 2013 που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 20.000 αποχωρήσεις. Από την αναλογία 1:5 συμπεραίνεται ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν 4.000 προσλήψεις.
•Από τις 4.000 απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2013 για τις οποίες αντιστοιχούν 4.000 προσλήψεις σύμφωνα με την αναλογία 1:1.
•Περίπου 2.000 προσλήψεις οι οποίες προέκυπταν από την αναλογία «1:5» και δεν πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα έτη.

Οι τομείς των προσλήψεων
Οι προσλήψεις αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, πτυχιούχους οικονομικών σχολών, λιμενικούς και αστυνομικούς) και θα πραγματοποιηθούν είτε από τους ήδη επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που καλύπτουν τα κριτήρια (περίπου 10.000 είναι οι αδιόριστοι επιτυχόντες από προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ) είτε από νέες προκηρύξεις που θα δημοσιεύσει η ανεξάρτητη αρχή. Οι ανάγκες σε προσωπικό δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπου υπάρχουν, θα καλυφθούν από την κινητικότητα εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στους τομείς:

1 Υγεία: Πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας αλλά και στα κέντρα υγείας των παραμεθόριων περιοχών. Παράλληλα θα στελεχωθούν τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων και των μεταμοσχεύσεων από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, θα προκηρύσσεται μία επιπλέον θέση ιατρού στο ΕΣΥ για κάθε θέση που θα μειώνεται στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Με την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έως το τέλος του 2013 θα προσληφθούν 400 γιατροί και 100 νοσηλευτές και ακόμη 500 γιατροί και 300 νοσηλευτές το πρώτο εξάμηνο του 2014.

2 Φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί και σώματα επιθεώρησης: Σύμφωνα με πληροφορίες το 2014 αναμένεται να προσληφθούν 1.300 οικονομολόγοι στη Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις εφορίες προκειμένου να ενισχύσουν τον έλεγχο των εσόδων του Δημοσίου.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που κατέχουν κυρίως πτυχίο οικονομικής ή νομικής σχολής και εάν κριθεί αναγκαίο θα προκηρυχθεί και νέος διαγωνισμός. Επίσης αναμένεται να προσληφθούν στελέχη για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με στόχο να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που θα ελέγξουν την «μαύρη εργασία» καθώς και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών (ΣΕΥΠΠ, ΣΕΕΔΔ κ.λπ.) στον τομέα της υγείας αλλά και στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

3 Ασφάλεια: Την επόμενη χρονιά θα προσληφθούν οι απόφοιτοι στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών.

Οι ανάγκες για φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων αλλά και για διοικητικό προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα περιοριστούν κυρίως στο Λιμενικό αλλά και στον στρατό σε μονάδες που θα παραστεί ανάγκη.

Κάλυψη κενών από πίνακες και κινητικότητα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τμήμα των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητικότητα όπως είναι οι δημοτικοί αστυνόμοι, που διαθέτουν οικονομικά πτυχία, θα τοποθετηθούν είτε στην Οικονομική Αστυνομία είτε στη Γενική Γραμματεία Εσόδων προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κάλυψη κενών θέσεων εξειδικευμένου προσωπικού θα αξιοποιηθούν:
•ο κυλιόμενος πίνακας του ΑΣΕΠ για το νοσηλευτικό προσωπικό
• προκήρυξη κενών θέσεων που θα απευθύνεται σε επιτυχόντες του ΑΣΕΠ οι οποίοι καλύπτουν τα κριτήρια (κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου) ασχέτως εάν θεωρούνται διοριστέοι σε άλλον οργανισμό ή υπηρεσία
• νέοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ όπου διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχουν επιτυχόντες παλαιοτέρων προκηρύξεων που καλύπτουν τα συγκεκριμένα κριτήρια.

(Πηγή: Έθνος)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: