To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Κλειδί» για ρύθμιση των δανείων η προσημείωση

Η προσημείωση είναι το «κλειδί» που εξασφαλίζει σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες τη δυνατότητα ρύθμισης των δανείων τους. Ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις οι τράπεζες προχωρούν ακόμα και σε «κούρεμα» -της τάξης του 15% με 20%- της οφειλής.

Η μείωση του επιτοκίου κατά 50%, η πληρωμή μόνο τόκων και η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου αποτελούν το βασικό τρίπτυχο πάνω στο οποίο «κουμπώνουν» οι ρυθμίσεις.

Οι «κόκκινες» οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια -μικρομεσαίων κυρίως εταιρειών-, καθώς και από επαγγελματικά δάνεια έχουν απογειωθεί στο 27,5% (στοιχεία Μαρτίου 2013) και συγκεκριμένα από τα 120 δισ. ευρώ που είναι τα συνολικά υπόλοιπα επιχειρηματικής πίστης έχουν «σκάσει» δάνεια ύψους 33 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες έχουν ήδη περάσει στον 4ο κύκλο αναδιαρθρώσεων επιχειρηματικών δανείων, σε μια προσπάθεια να διασώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις 450.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ζητήσει ρύθμιση των δανειακών τους υποχρεώσεων.«Κάνουμε μία και δύο και τρεις και τέσσερις ρυθμίσεις, αρκεί ο πελάτης να καταφέρει να πληρώνει τη δόση του», λένε τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη και μάλιστα παραδέχονται πως «σε εξαιρετικές περιπτώσεις εξετάζουμε ακόμα και το ενδεχόμενο να πάμε σε μικρό 'κούρεμα' της οφειλής, προκειμένου να 'σωθεί' η επιχείρηση».

95 στους 100
Ωστόσο τέτοιες περιπτώσεις «κουρέματος» είναι λίγες καθώς η συντριπτική πλειοψηφία προσφέρει «καλύμματα» ως εγγύηση στην τράπεζα. Πώς λειτουργούν οι ρυθμίσεις:

Το 95% των επιχειρηματιών που έχουν δάνεια σε καθυστέρηση έρχονται σε συμφωνία με την τράπεζα προκειμένου να καταλήξουν στη βέλτιστη ρύθμιση. Και μόλις το 5% προσφεύγει στα δικαστήρια ή κάνει χρήση του άρθρου 99 (προστασία έναντι των πιστωτών).

Η πρόταση της τράπεζας συνήθως είναι πιο αποτελεσματική από τις νομοθετικές ρυθμίσεις, καθώς το «γράμμα του νόμου» εξετάζει οριζόντια το πρόβλημα, ενώ ο κάθε επιχειρηματίας έχει διαφορετικές ανάγκες, αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση η παροχή εξασφάλισης είναι το «κλειδί» για να πετύχει ευνοϊκή ρύθμιση ο επιχειρηματίας, αναφέρουν τα τραπεζικά στελέχη και συνεχίζουν: Με την προσημείωση ακινήτου μπορείς να πετύχεις πολλές εναλλακτικές λύσεις, που θα εφαρμοστούν μαζί στο ίδιο δάνειο, όπως επιμήκυνση της διάρκειας, μείωση του επιτοκίου, πληρωμή μόνο τόκων ή μέρους των τόκων για διάστημα 12 μηνών και περίοδο χάριτος (μηδενικές καταβολές) για διάστημα 12 μηνών.

«Κούρεμα» με μετρητά
Αν ένας επιχειρηματίας έχει δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις και παράλληλα δεν υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρει εξασφαλίσεις, τότε μπορεί να έρθει σε διακανονισμό με την τράπεζα να πληρώσει το 80% του κεφαλαίου και στη λήξη της αποπληρωμής να του χαριστεί το υπόλοιπο 20%.

(Πηγή: Έθνος)


Financial & Law:

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να ρυθμίσουμε στα μέτρα σας τις τραπεζικές σας οφειλές! Εγγύηση η συνεργασία των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: