To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

8.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2014

Σημαντικά αυξημένος θα είναι το 2014 ο αριθμός των προσλήψεων στο δημόσιο σε σχέση με το 2013, οι οποίες προβλέπονται να είναι 7 με 8 χιλιάδες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου που αφορά αλλαγές στο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εσφαλμένη εντύπωση που επικρατεί ότι υπάρχουν στρατιές επίορκων υπαλλήλων» και πρόσθεσε, ότι «υποστηρίζεται μάλιστα ότι αν ελεγχθούν, ως δια μαγείας, θα λύσει τα προβλήματα των δεσμεύσεων που έχει η χώρα βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων, σε σχέση με τις απολύσεις».

«Οι γενικολογίες που ακούγονται δεν βοηθούν αντίθετα δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το σύνολο των 2.100 δημόσιων υπαλλήλων που ελέχθησαν για πειθαρχικά παραπτώματα έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική απόλυση 223 άτομα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άλλοι 960 βρίσκονται σε καθεστώς δυνητικής αργίας.

Πάντως, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίστηκε πολύ συγκρατημένος σε ότι αφορά των έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών υπαλλήλων του δημοσίου, τονίζοντας ότι η διαδικασία ελέγχου και δύσκολη είναι και χρονοβόρα.

(Πηγή: Ημερησία)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: