To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ισχυρά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις

Ειδικές απαλλαγές και ισχυρά φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εκπονείται με στόχο την αύξηση της ρευστότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα αναθερμάνουν την οικονομία και θα βάλουν τις βάσεις για την ανάπτυξη. Τα νέα κίνητρα, ο σχεδιασμός των οποίων βρίσκεται στην τελική ευθεία, θα παρουσιαστούν στους επικεφαλής της τρόικας που καταφθάνουν στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου και θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο θα ενταχθούν και το νέο καθεστώς για τις αποδείξεις που θα ισχύσει από το επόμενο έτος, αλλά και ο νέος Ενιαίος Φόρος επί των Ακινήτων που θα επιβληθεί από το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της επικείμενης αξιολόγησης, με το ενδιαφέρον των δανειστών μας να επικεντρώνεται πρωτίστως στην απόδοση του νέου φόρου επί των ακινήτων, στα κίνητρα που θα δοθούν για τις αποδείξεις ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η φοροδιαφυγή, ενώ φαίνονται διατεθειμένοι να στηρίξουν τις όποιες πρωτοβουλίες για επενδύσεις υπό την προϋπόθεση ότι κινούνται εντός των ευρωπαϊκών κανόνων ανταγωνισμού.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα για να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσει η κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή πληρούνται στο ακέραιο και ως εκ τούτου θεωρούν ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί καμία εμπλοκή στην επικείμενη σκληρή διαπραγμάτευση. Επισημαίνουν μάλιστα ότι όλο το «πακέτο» του νέου νομοσχεδίου έχει ήδη «κλειδώσει» και, εκτός απροόπτου, από σήμερα θα τεθεί υπόψη των μεσαίων στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, ώστε την επόμενη εβδομάδα να παρουσιαστεί στους επικεφαλής, οι οποίοι θα βάλουν και την τελική... υπογραφή.

Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέα κίνητρα για επενδύσεις, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι στην εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό βρίσκεται και το «κλειδί» της ανάκαμψης, αφού, πέρα από τις εσωτερικές κινήσεις που αφορούν αποκλειστικά στην πιστή τήρηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, θα πιστοποιήσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και θα συμβάλουν άμεσα στην ανάσχεση της ύφεσης στην οποία βυθίζεται η χώρα για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό και με στόχο τον εξορθολογισμό των υφιστάμενων φορολογικών κινήτρων, μεταξύ των άλλων, έχουν αποφασιστεί:
Η χορήγηση φορολογικών πριμοδοτήσεων για επενδύσεις.
Γενναίες εκπτώσεις φόρου.
Επιτάχυνση διενεργούμενων αποσβέσεων.

Βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο και διαφανές πλαίσιο για όλους τους επενδυτές, Ελληνες και ξένους, οι οποίοι θα γνωρίζουν επακριβώς υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να έχουν κίνητρα για φορολογικές εκπτώσεις. Θα υπάρξει μάλιστα και ειδική ρύθμιση για τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα ξένων επενδυτών, οι οποίοι, εφόσον καλύπτουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, θα τύχουν των ειδικών απαλλαγών και φορολογικών κινήτρων.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: