To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι 12.500 παίρνουν σειρά για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Στις ομάδες "υψηλού κινδύνου" για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς, βρίσκεται το προσωπικό στα Nομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σε δήμους, υγειονομικές μονάδες και ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη το πρώτο κύμα ολοκληρώθηκε, με μόνη εκκρεμότητα τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κάτι όμως που όπως έχει διαμηνύσει η κυβέρνηση θα έχει αντιμετωπιστεί ως το βράδυ.

Σύμφωνα με "Τα Νέα" η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται έτοιμη να προσέλθει στις επικείμενες διαπραγματεύσεις προς το τέλος του μήνα με τους επικεφαλής της τρόικας και με προτάσεις ως προς το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας.

«Θα τεθούν στην τρόικα συγκεκριμένες κατηγορίες φορέων και προσωπικού, που εκτιμάται πως θα καλύψουν και τον επόμενο μνημονιακό στόχο» αναφέρουν στην εφημερίδα πηγές από το υπουργείο. Όπως επισημαίνεται, η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει να κατοχυρωθεί από την πλευρά της τρόικας η εικόνα ενός αξιόπιστου συνομιλητή ώστε να υπάρξει περιθώριο διαπραγμάτευσης για ορισμένες άλλες παραμέτρους που αφορούν το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, βασική δεξαμενή για τη διαθεσιμότητα των επόμενων 12.500 θα αποτελέσει το προσωπικό των ΝΠΙΔ, για το οποίο μόλις το τελευταίο διάστημα προχώρησε για πρώτη φορά η απογραφή του. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που έχουν φτάσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στα ΝΠΙΔ απασχολούνται περίπου 45.000 εργαζόμενοι.

Στο στόχαστρο του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας βρίσκονται εξάλλου και οι κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, όπου έχει ήδη συμφωνηθεί να προχωρήσει η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού. Προ των πυλών διαθεσιμότητας είναι οι πάνω από 90.000 μόνιμοι ή με σχέση αορίστου χρόνου υπάλληλοι.

Στον χορό της διαθεσιμότητας παραμένει και ο τομέας της Υγείας, που ήδη συνέβαλε στο πρώτο κύμα με περισσότερους από 1.600 εργαζόμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα κυρίως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Οπως έχει αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην επόμενη φάση θα αξιολογηθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας αλλά και άλλες υγειονομικές μονάδες (κέντρα υγείας, ψυχιατρικές δομές) ώστε να κριθεί εάν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που μπορεί να μετακινηθεί.

Παράλληλα, στη διαθεσιμότητα άλλων 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος του 2013 θα συμβάλουν ασφαλιστικά ταμεία (μεταξύ των οποίων ο ΕΟΠΥΥ) και άλλες δομές παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις οποίες απασχολούνται περίπου 7.000 άτομα.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: