To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ποιοι ανασφάλιστοι θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Δωρεάν δικαίωμα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης και παρακολούθησης θα έχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι και με χαμηλά εισοδήματα πολίτες. Οι τελευταίοι θα πρέπει απ' τις 2 Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση στη διεύθυνση www.healthvoucher.gr ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Μέχρι το τέλος του 2013 στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 100.000 πολίτες και επιπλέον 100.000 το 2014, ενώ στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερα άτομα από το 2014 και μετά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά Περιφέρεια. Σημειωτέον το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ:

*που έχασαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και

*που το ατομικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ή τα 25.000 ευρώ (άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των συζύγων) στην περίπτωση των έγγαμων

Με το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης που θα αποκτούν οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν ή να έχουν:

*επισκέψεις σε γιατρό προκειμένου να αξιολογηθούν και να παραπεμφθούν για

*περαιτέρω έλεγχο, διεξάγοντας ένα σύνολο προληπτικών και εν μέρει διαγνωστικών

*εξετάσεις (θα εξαρτάται από το κόστος των εξετάσεων), σύμφωνα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν, ή σύμφωνα με την ειδική κατάστασή τους

*εργαστηριακές εξετάσεις

*αξιολόγηση/ διάγνωση/ αγωγή υγείας, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας κατά την επίσκεψή σε γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

*παρακολούθηση περιπτώσεων κύησης.

Πηγή: newmoney






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: