To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΟΑΕΕ: Περικοπές συντάξεων «δύο ταχυτήτων» για απασχολούμενους συνταξιούχους

Μικρότερες περικοπές θα έχουν έως και την 1/1/2014 στη σύνταξή τους οι συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν και ανέλαβαν μισθωτή εργασία ή άρχισαν να αυτοαπασχολούνται πριν από τις 15 Ιουλίου του 2010. Εγκύκλιος του ΟΑΕΕ που εκδόθηκε σε εφαρμογή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης (ΦΕΚ 256/31-12-2012) διευκρινίζει ότι αν η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος και η ανάληψη μισθωτής απασχόλησης (ή ο διορισμός σε αιρετά όργανα ΟΤΑ κ.λπ.) έχουν αρχίσει πριν από τις 15 Ιουλίου του 2010, το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 733,68 ευρώ καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%.

Και από την 1/1/2014, το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει το 30πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη θα καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%. Αντιθέτως αν η συνταξιοδότηση έχει αρχίσει πριν από την 15/7/2010 και η ανάληψη μισθωτής απασχόλησης ή ο διορισμός έγιναν από τις 15/7/2010 και μετά δεν υπάρχει μεταβατικό στάδιο και το ποσό σύνταξης περιορίζεται εξαρχής εφόσον υπερβαίνει το 30πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη της 31ης Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: