To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΥΔΑΠ: Ιούλιο η προκήρυξη για πρόσληψη 120 εποχικών

...και 110 πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ για δίμηνη πρακτική άσκηση
Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να εκδοθεί η πολυαναμενόμενη προκήρυξη της Εταιρείας Yδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας ΑΕ για την κάλυψη 120 θέσεων εποχικού προσωπικού. Η ΕΥΔΑΠ έχει ήδη αποστείλει το αίτημά της στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και αναμένει το σχετικό εγκριτικό έγγραφο, το οποίο θα της επιτρέψει να στείλει το σχέδιο της προκήρυξης στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Κατεινά, γενικό διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωτικών Λειτουργιών, η ανάγκη για την κάλυψη των θέσεων είναι επιτακτική, καθώς η επιχείρηση δεν έχει ανανεώσει το προσωπικό της τουλάχιστον κατά την τελευταία τριετία, κατά την οποία μάλιστα σημειώθηκε μείωση του προσωπικού κατά τουλάχιστον 1.000 άτομα μέσω πρόωρων ή μη συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων. Εξαλλου, σε δηλώσεις του υπογράμμισε το γεγονός ότι η διαρροή σε προσωπικό υπήρξε ραγδαία, καθώς από τα 115 άτομα που αποχωρούσαν κατά μέσο όρο ετησίως από την ΕΥΔΑΠ, μόνο το 2010 εκτός εταιρείας έθεσαν εαυτούς 450 εργαζόμενοι.

Η προκήρυξη
Αναφορικά με το αίτημα της ΕΥΔΠ, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στο σύνολό του από τους αρμόδιους υπουργούς, προβλέπει την πρόσληψη 120 αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου σε δύο ειδικότητες. Πρόκειται για τις ακόλουθες:
•ΔΕ Καταμετρητών, 50 θέσεις, και
• ΥΕ Εργατών, 70 θέσεις.

Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν σε συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, ενώ η μοριοδότησή τους θα βασιστεί και στα κοινωνικά κριτήρια που θέτει το ΑΣΕΠ, μεταξύ των οποίων ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, η ιδιότητα του υποψηφίου ως μέλους πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων και η εντοπιότητα.

Τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις των Καταμετρητών είναι οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος σπουδών δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Δικαιολογητικά
Επιπλέον, οι υποψήφιοι δε θα μπορούν να ξεπερνούν το 35ο έως το 40ό έτος ηλικίας, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν την αρτιμέλεια και τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οσον αφορά τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν, περιλαμβάνονται το δελτίο ταυτότητας, το πιστοποιητικό γέννησης για ταυτοποίηση της ηλικίας των υποψηφίων, αλλά και βεβαίωση από παθολόγο και ορθοπεδικό για την κατάσταση της υγείας τους.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ συνήθως υποβάλλει το υποψήφιο προσωπικό της σε ειδική δοκιμασία, στα πρότυπα της τελευταίας προκήρυξης που είχε εκδώσει η ΕΥΔΑΠ το 2009, ο κ. Κατεινάς, σε προηγούμενη συνέντευξή του στο «Εθνος - Εργασία», είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη, καθώς οι ανάγκες είναι πιεστικές και το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας επιθυμεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

Εξάλλου, λόγω της εποχικότητας των συγκεκριμένων θέσεων, η δοκιμασία δεν θεωρείται, μέχρι νεοτέρας, απαραίτητη.

Πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ για δίμηνη πρακτική άσκηση

Εκατόν δέκα φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ πρόκειται να απασχολήσει η ΕΥΔΑΠ για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την απασχόληση των φοιτητών, με μισθό 528,83 ευρώ τον μήνα, στον οποίο εμπεριέχεται το ποσοστό του 1% ως εργοδοτική εισφορά για εργατικό ατύχημα. Αξίζει να σημειωθεί πως από το σύνολο των φοιτητών, οι δέκα δύνανται να πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στις Διευθύνσεις Εξυπηρέτησης Πελατών, Ανθρώπινων Πόρων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Οικονομικού Προγραμματισμού και Ελέγχου, Δικτύου Υδρευσης, Δικτύου Αποχέτευσης, Μονάδων Επεξεργασίας Νερού και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-2144392 και 210-2144075.

(Πηγή: Εθνος)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: