To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Reuters: «Εκλεισε» η συμφωνία με την τρόικα

Οι εμπειρογνώμονες της τρόικας εξέτασαν τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξαν το δρόμο για να εκταμιευθούν ακόμη 10 δισ. ευρώ με την επόμενη δόση της οικονομικής στήριξης προς τη χώρα μας, δήλωσε, το Σάββατο, στο πρακτορείο Reuters πηγή που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Με τη συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή ολοκληρώνεται η πρώτη αναθεώρηση των ελληνικών επιδόσεων από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ και ΕΚΤ, μετά τη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου που απέτρεψε τη χρεοκοπία της χώρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Σε αντάλλαγμα, βεβαίως, για τα 240 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης, η Ελλάδα κλήθηκε να εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας.

«Η τρίτη αποστολή αναθεώρησης του προγράμματος ολοκληρώθηκε το βράδυ στην Αθήνα με τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», είπε ένας από τους εκπροσώπους με γνώση των συνομιλιών.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τόσο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όσο και το Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας τον Μάιο, κάτι που είναι προϋπόθεση για να γίνει τελικά η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, δήλωσε, την Παρασκευή, ότι ο EFSF είναι έτοιμος να εκταμιεύσει 10 δισ. ευρώ αμέσως μόλις ικανοποιηθούν οι όροι.

«Η Ελλάδα θα λάβει 2,8 δισ. ευρώ μόλις επιτευχθούν οι στόχοι. Επιπρόσθετα, 7,2 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα σε ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό βασίζεται σε όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο», είπε στους δημοσιογράφους.

(Πηγή: Ημερησία)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: