To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Στην υπερανάληψη στρέφονται για δανεικά οι καταναλωτές

Διέξοδο μέσω των υπηρεσιών υπερανάληψης των τρεχούμενων λογαριασμών βρίσκουν οι καταναλωτές, με δεδομένο το κλείσιμο της κάνουλας των καταναλωτικών δανείων από τις τράπεζες. Στα 1,6 δισ. ευρώ τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το Μάρτιο του 2013 η μοναδική κατηγορία δανεισμού με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ήταν αυτή των υπηρεαναλήψεων.

Ειδικότερα, την υπό εξέταση περίοδο τα υπόλοιπα των δανείων αυτής της μορφής, «έτρεχαν» με ρυθμό 4% από 3,7% τον αμέσως προηγούμενο μήνα και -3,2% το Μάρτιο του 2012.

Την ίδια στιγμή στα καταναλωτικά δάνεια ο ετήσιος ρυθμός υποχώρησης έφτασε το 5,3%, καθώς οι τράπεζες έχουν περιορίσει σημαντικά τη συγκεκριμένη μορφή χρηματοδότησης.

Φθηνός δανεισμός

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, οι τράπεζες έχουν στρέψει τους πελάτες τους που θέλουν δανεικά στους λογαριασμούς μισθοδοσίας, σύνταξης ή τρεχούμενους, που έχουν ενεργή την υπηρεσία ανάληψης μετρητών.

Αν και σε σχέση με το παρελθόν οι γραμμές πίστωσης έχουν περιοριστεί σημαντικά, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν πέραν του ποσού που έχουν κατατεθειμένο στο λογαριασμό τους ένα μικροδάνειο, που εύκολα μπορεί να φτάσει έως και τα 1.500 ευρώ.

Ειδικά για τους λογαριασμούς μισθοδοσίας, όπου υπάρχει σε μηνιαία βάση εισροή χρημάτων από την κατάθεση του μισθού ή της σύνταξης του κατόχου τους, η μείωση του κινδύνου για την τράπεζα της επιτρέπει να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις κινείται σε μονοψήφια επίπεδα της τάξης του 7% - 9%.

Η αποπληρωμή

Σε ορισμένα προϊόντα η αποπληρωμή γίνεται κάθε μήνα με την κατάθεση του μισθού ή της σύνταξης, η οποία «δεσμεύεται» αυτόματα από την τράπεζα για να εξοφληθεί η οφειλή.

Σε άλλα προγράμματα ο καταθέτης είναι αυτός που επιλέγει πότε θα αποπληρώσει την οφειλή του, η οποία άλλωστε τοκίζεται.

Στην περίπτωση αυτή, μπορεί ανά πάσα στιγμή να «τραβά» χρήματα μέχρι το όριο υπερανάληψης που έχει ορίσει η τράπεζα, το οποίο και αποτελεί το μέγιστο επίπεδο δανεισμού του, όπως συμβαίνει με τις πιστωτικές κάρτες.

Για να το ξαναχρησιμοποιήσει θα πρέπει να έχει προηγηθεί η μερική ή ολική εξόφλησή του.

(Πηγή: moneyonline.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: