To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Διακανονισμός για όσους οφείλουν διόδια

Μια τελευταία ευκαιρία προσφέρει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» σε όσους επαγγελματίες δεν καταβάλλουν διόδια, κατά παράβαση του νόμου, να προσέλθουν, μέχρι το τέλος Απριλίου, προκειμένου να διακανονίσουν τις οφειλές τους.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε στην εταιρεία λειτουργίας του οδικού άξονα Μαλιακός - Κλειδί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Η απόφαση αφορά εκτός από τα μέλη της Ομοσπονδίας όλους ανεξαιρέτως τους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων (μοτο, ΙΧ κ.λπ.) οι οποίοι έχουν διέλθει από τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αναλογούν αντίτιμο, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο του εικοσαπλάσιου του διοδίου τέλους, το οποίο προβλέπεται ρητά από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου (Νόμος 3605/2007).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» μια μικρή μειοψηφία επαγγελματιών συνεχίζει συστηματικά να μην καταβάλει τα προβλεπόμενα διόδια-τέλη παραβαίνοντας τον Νόμο, αλλά κυρίως ασκώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει ήδη προχωρήσει σε αγωγές αλλά και σε έκδοση διαταγών πληρωμής κατά αυτής της μειοψηφίας των επαγγελματιών και είναι βέβαιο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το ζήτημα αυτό θα έχει επιλυθεί προς όφελος του έργου αλλά και των λοιπών χρηστών. Όπως διευκρινίζεται μετά το τέλος Απριλίου του 2013, η εταιρεία θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά της και δεν θα επιτρέπεται κανένας διακανονισμός και θα καταβάλλεται το σύνολο της οφειλής συμπεριλαμβανομένου του εικοσαπλάσιου.

Επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση οι χρήστες που οφείλουν διόδια δεν θα βρεθούν σε πλεονεκτικότερη θέση από τους χρήστες οι οποίοι εκπλήρωναν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους καταβάλλοντας τα διόδια.

(Πηγή: Ημερησία)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: