Την ερώτηση είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών η αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, επικαλούμενη στοιχεία των Εργατικών Κέντρων, σύμφωνα με τα οποία οι επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζομένους τους πέρυσι υπερέβησαν τις 120.000, ενώ περισσότεροι από 1.000.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που υποχρεώθηκαν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους με «έναντι» μισθών.
Μάλιστα, η βουλευτής επικαλούνταν στην ερώτησή της και δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Αττική,ς σύμφωνα με τις οποίες, οι επιχειρήσεις αυτές, σε ποσοστό 80%, εκδίδουν βεβαιώσεις αποδοχών που περιλαμβάνουν ολόκληρους τους μισθούς αν και δεν τους έχουν καταβάλει κανονικά.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Μαυραγάνης, «με τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όπως αυτές ισχύουν μετά την ψήφιση του Ν. 4110/2013 «Ρυθμίσεις θεμάτων στη φορολογία εισοδήματος», ορίζεται ότι, ειδικά για τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2012 που εισπράττει καθυστερημένα ο δικαιούχος σε έτος μεταγενέστερο από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολείται και ακόμα και αν έγινε επίσχεση εργασίας από τους μισθωτούς ή ο εργοδότης κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, χρόνος απόκτησής τους είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές αναγράφονται διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών που χορηγείται στον δικαιούχο για την ανωτέρω διαχειριστική χρήση».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: