To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Από τις «λίστες αναμονής» του ΑΣΕΠ οι 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Αντιμέτωπο με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα θα βρεθεί το προσεχές διάστημα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ποσοτικοποιημένη πλέον ρύθμιση για απόλυση 15 χιλιάδων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, εκ των οποίων 4.000 εντός του έτους. Έχοντας ήδη προσδιορίσει τις δεξαμενές από τις οποίες θα προέλθουν οι προς απόλυση υπάλληλοι καλείται αφενός να προχωρήσει στον προσδιορισμό των φορέων του ευρύτερου δημόσιου που θα βάλουν «λουκέτο» απομακρύνοντας το σύνολο των υπαλλήλων τους, καθώς και εκείνων που θα συγχωνευθούν και το πλεονάζον προσωπικό τους θα μπει σε διαθεσιμότητα.

Στην κυβέρνηση προτάσσουν το επιχείρημα της επαναπρόσληψης ισάριθμων προσοντούχων υπαλλήλων, από τις «λίστες αναμονής» επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, σε μία προσπάθεια να κάμψουν τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τελικές αποφάσεις, ενώ σε πρώτη γραμμή βάζουν και τη δυνατότητα εξαγοράς μέχρι και τριών πλασματικών χρόνων, από υπαλλήλους που θα βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, κάτι ωστόσο, που τελεί ακόμη υπό την έγκριση της τρόικας.

Παράλληλα, εντείνεται το «κυνήγι» των επίορκων, καθώς όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι μέχρι τον Ιούνιο ο αριθμός εκείνων που θα απομακρυνθούν θα πρέπει να φθάσει τους 2.000. Ήδη ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει λάβει από την εισαγγελία περίπου 294 ποινικές υποθέσεις του τελευταίου τριμήνου (από τις οποίες οι 65 αφορούν πανεπιστημιακούς, αστυνομικούς κ.ά.) και οι οποίες θα διαβιβαστούν σήμερα στο υπουργείο, ώστε με διαδικασίες εξπρές να απομακρυνθούν, ενώ στο μικροσκόπιο βρίσκονται και οι 1.900 παλαιότερες περιπτώσεις πειθαρχικά υπόλογων που εξετάζονται στα πειθαρχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο κ. Μανιτάκης θα αποστείλει εντός των ημερών και σχετική εγκύκλιο με την οποία θα ζητεί οι φάκελοι των υπαλλήλων που παραπέμπονται να είναι απολύτως αιτιολογημένοι και να υπάρχει συγκεκριμένη περιγραφή των αξιόποινων πράξεων που διετέλεσαν οι υπάλληλοι, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.Χθες μάλιστα, μιλώντας στο συνέδριο του ECONOMIST o κ. Μανιτάκης επιχειρώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι τελικώς προκρίθηκε η λύση των απολύσεων είπε πως «το αίτημα της τρόικας για 15.000 χιλιάδες αναγκαστικές αποχωρήσεις είναι παλιό. Χρονολογείται από το 2011 και επανήλθε τον Νοέμβριο του 2012».

(Πηγή: Ημερησία)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: