To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το 2014

Στην απόλυση των υπαλλήλων των οποίων οι οργανικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο καταργούνται, αλλά και σε πιο σύντομες διαδικασίες για την απομάκρυνση των επίορκων, κατέληξαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Μετά από συζήτηση που διήρκεσε 3,5 ώρες, το στίγμα της απόφασης έδωσε ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος αναχώρησε πρώτος από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ:

- Οι δημόσιοι οργανισμοί θα αξιολογηθούν και μέσα από αυτή τη διαδικασία κάποιοι θα καταργηθούν. Το προσωπικό τους θα απομακρυνθεί. Αυτή ήταν η θέση που είχε αναπτύξει νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς.

- Για τους επίορκους, σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις "έστω και πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων" - φράση που δείχνει συντόμευση διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος εστίασε στην απόφαση για "μία απόλυση - μία πρόσληψη", τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη είναι αποδεκτή από την κοινωνία.

Αναφέρθηκε επίσης στην απομάκρυνση των λοιπών "ακατάλληλων" (πέραν των επίορκων) και στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει εκτός Δημοσίου κι άλλο τμήμα δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν φύγει 4.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο, ενώ άλλοι 11.000 θα αποχωρήσουν ως το 2014.

(Πηγή: capital.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: