To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Προσπάθειες να μειωθούν σε 10.000 οι απολύσεις στο Δημόσιο

Προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των 20.000 απολύσεων που απαιτεί η τρόικα, από τους 25.000 υπαλλήλους που αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013, καταβάλλει ο υπουργός Γ. Στουρνάρας και το κυβερνητικό επιτελείο, που διαπραγματεύεται με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά επιδιώκει τη μείωση του αριθμού των απολύσεων από 20.000 σε λιγότερες από 10.000, οι οποίες προτείνεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2014, επικεντρώνοντας στις κατηγορίες των επίορκων, αδικαιολογήτως απόντων, κατόχων πλαστών εγγράφων και όσων αξιολογηθούν ότι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες ικανότητες. Παράλληλα η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές για την απομάκρυνση έως και 2.000 επίορκων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο και η δυνατότητα να προσληφθούν ισάριθμοι επιτυχόντες μέσω ΑΣΕΠ στις θέσεις όσων υπαλλήλων απομακρυνθούν υποχρεωτικά από το Δημόσιο, εκτιμάται από κυβερνητικούς παράγοντες ότι θα συμβάλει στην ανανέωση του δυναμικού στο Δημόσιο.

Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι η πρόταση για την αντικατάσταση των επίορκων με νέες προσλήψεις ήταν εισήγηση του Αν. Μανιτάκη προς την τρόικα και πως ο υπουργός ανέδειξε πρώτος το θέμα των πειθαρχικών αδικημάτων. Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές κατά των υπόλοιπων υπουργείων -κυρίως προς τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών- που δεν έχουν επισπεύσει τις πειθαρχικές διαδικασίες στις υπηρεσίες που εποπτεύουν, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Σημειώνουν επίσης ότι η εφαρμογή της κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί μέσω μνημονίων που θα υπογραφούν με τα υπόλοιπα υπουργεία, ούτως ώστε κάθε υπουργός να αναλάβει την ευθύνη να θέσει σε κινητικότητα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων με βάση τα νέα οργανογράμματα. Παράλληλα στα μνημόνια μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των υπόλοιπων υπουργείων αναμένεται να υπάρχει σαφής δέσμευση για την επίσπευση της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

(Πηγή: Ημερησία)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: