To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση για 1.000 ανέργους έως 50 ετών

Αιτήσεις δέχεται το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο» (με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Παπαστράτος ΑΒΕΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης), που προσφέρει δωρεάν κατάρτιση και πιστοποίηση σε ανέργους ή εργαζομένους ή αυτοαπασχολούμενους που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 25-50 ετών, αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ ή ΑΕΙ και με σχετική προϋπηρεσία στα πεδία που η παρακολούθηση του προγράμματος το απαιτεί. Θα προσφερθούν μαθήματα σε περισσότερα από 30 αντικείμενα/ειδικότητες, μεταξύ των οποίων: πληροφορική, σχεδίαση με autocad, βοηθοί λογιστή, ενεργειακοί επιθεωρητές, τεχνικοί συντήρησης καυστήρων, τεχνικοί ασφάλειας, πωλήσεις, τουριστικό marketing κ.ά. Στο τέλος των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν κατόπιν εξετάσεων πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης και πιστοποιητικό επάρκειας για όσα επαγγέλματα προβλέπεται πιστοποίηση.

Στόχος είναι, εντός του 2013, να καταρτιστούν 1.000 άτομα. Η πρώτη φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί από τις 25 Απριλίου έως τις 25 Ιουλίου 2013, ενώ η δεύτερη φάση από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2013. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν πανελλαδικά στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη.

Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μπορούν να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις, τα κοινωνικά και ειδικά ανά αντικείμενο κριτήρια επιλογής, καθώς και να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο www.ivepe.gr.

Αφού συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων για κάθε πρόγραμμα κατάρτισης, διενεργείται μια πρώτη επιλογή με βάση τα τυπικά προσόντα που αναγράφονται στη φόρμα και τις προϋποθέσεις που απαιτούν οι προδιαγραφές του σεμιναρίου.

Στη δεύτερη φάση της επιλογής, γίνεται εξατομικευμένη προσέγγιση των υποψηφίων και χρησιμοποιείται η κατάλληλη μεθοδολογία, η οποία, εφαρμόζοντας τα απαραίτητα εργαλεία, διασφαλίζει την αδιάβλητη και αντικειμενική επιλογή τους.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες κριτηρίων. Η πρώτη κατηγορία αφορά στα κοινωνικά κριτήρια τα οποία είναι: οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, αν προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ο χρόνος ανεργίας. Η δεύτερη κατηγορία αφορά τα ειδικά κριτήρια τα οποία είναι: επίπεδο γραμματικών γνώσεων (ανάλογα με το πρόγραμμα κατάρτισης), γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης και τυχόν προϋπηρεσία σε παρεμφερή εργασία με το αντικείμενο κατάρτισης.

(Πηγή: Εθνος)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: