To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Φιλοδώρημα αντί μισθού για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους

Εκκαθαριστικά ...ολίγων ευρώ και σε μερικές περιπτώσεις «αρνητικά» έλαβαν ή θα λάβουν τις επόμενες ημέρες η πλειονότητα 200.000 δημοσίων υπαλλήλων -80.000 εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και 120.000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- που ανήκουν κυρίως στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ και εντάχθηκαν τον Ιανουάριο στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου με καθυστέρηση 2 μηνών.

Καθαρά κέρδη έως και 1200 ευρώ ανά στρέμμα από την καλλιέργεια ροδιάς

Τα τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί ροδιού ανά την Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται, αφού εγκατέλειψαν παραδοσιακές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι και ο καπνός, για να βρουν στη ροδιά τον δικό τους "κόκκινο χρυσό".

Πρόγραμμα για δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας για ανέργους

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων "Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013" του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόσβαση σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα με συμμετοχή 15% για τους ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Πρόσβαση σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας θα έχουν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με συμμετοχή 15%. Ταυτόχρονα, καταργείται το πλαφόν εξετάσεων ανά κέντρο.

Μέχρι 30 Απριλίου η ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 για τις επιχειρήσεις

Νέα προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου 2010 έχουν οι επιχειρήσεις για να υποβάλλουν υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2011, λόγω μεταβολής της περιουσιακής τους κατάστασης.

Ενίσχυση της εργασιακής ευελιξίας ζητεί η τρόικα


Τη διευκόλυνση σύναψης επιχειρησιακών συμβάσεων μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων στα πλαίσιο του Ν. 4024/2011 ζητούν τα στελέχη της τρόικας από την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εργασιακής ευελιξίας.

Λ. Γαβαλάς: «Πρωινό στο δωμάτιο φέρνετε;»

Ο Λάκης Γαβαλάς, είναι ο πρώτος από τους συλληφθέντες για μη καταβολή ΦΠΑ, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, τον οποίο η Δικαιοσύνη στέλνει στον Κορυδαλλό.

Προτίμηση σε προθεσμιακές καταθέσεις και θυρίδες φέρνει η κρίση

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στα προσφερόμενο επιτόκια και στα επιπλέον χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τα προθεσμιακά καταθετικά προϊόντα, προτίμηση στις μικρές χρονικές διάρκειες δέσμευσης των κεφαλαίων και όχι στις δωδεκάμηνες,

ΟΑΕΔ: Μειώνεται στις 160.000 ο αριθμός των επιδοτούμενων εργαζομένων

Σε μείωση των θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πρόστιμο στους εργοδότες που δεν αναγγέλλουν στον ΟΑΕΔ αποχώρηση μισθωτού

Πρόστιμο, που μπορεί να διπλασιασθεί αν καθυστερήσει αλλά και να μειωθεί αν εξοφληθεί έγκαιρα, προβλέπεται με υπουργική απόφαση για τη μη αναγγελία ή την εκπρόθεσμη αναγγελία αποχώρησης μισθωτού.

Από αύριο 1/2 η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μέσω των ΚΕΠ. Η υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο λάμβανε μέχρι σήμερα.

Μειωμένες οι αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων από σήμερα

Μείωση στις αποδοχές τους θα διαπιστώσουν από σήμερα, Τρίτη, οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό, οι συνταξιούχοι (από Φορείς κύριας ασφάλισης) και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο μισθωτοί,

Κατώτατο μισθό στα 600€ θέλει η τρόικα

Κούρεμα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 600 ευρώ από 751 σήμερα (μείωση 20%) και κατακόρυφη μείωση των μισθών στις κλαδικές συμβάσεις με πάτωμα τα 750 ευρώ: αυτές, σύμφωνα με τα "Νέα", είναι οι νέες απαιτήσεις της τρόικας όπως προκύπτει από τις χθεσινές συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ποιες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν στην οικονομική κρίση

Λιγότερα, φθηνότερα και τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό επιτάσσει η οικονομική κατάσταση που βιώνει ο μέσος Έλληνας καταναλωτής ο οποίος όπως αποδεικνύουν και σχετικές έρευνες όχι μόνο αρχίζει να αντιλαμβάνεται την κατάσταση αλλά είναι και διατεθειμένος, εξ ανάγκης είναι η αλήθεια, να αλλάξει την καταναλωτική του συμπεριφορά αναζητώντας καλύτερες τιμές και ψωνίζοντας από εκπτωτικά καταστήματα.

Υψηλά επιτόκια και παροχές για καταθέσεις ταμιευτηρίου


Με επιτόκια-ρεκόρ για απλές καταθέσεις ταμιευτηρίου, που φτάνουν ακόμη και το 4%, ανταμείβουν οι τράπεζες όσους μπορούν να αποταμιεύουν χρήματα.

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκρατικοποίηση τεσσάρων επιχειρήσεων του Δημοσίου

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποκρατικοποίηση τεσσάρων επιχειρήσεων του Δημοσίου, τριών που είναι εισηγμένων στο Χ.Α. και μίας εκτός.

Περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων κατά 5% ζητά η τρόικα


Συνεχίστηκε και χθες, σε τεχνικό επίπεδο, η σκληρή διαπραγμάτευση για τα πρόσθετα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ που κρίνονται αναγκαία για να αντισταθμιστούν οι αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Από απόψε οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

Στις περίφημες προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για μείωση των διοδίων και στη σχετική καμπάνια του υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη παρέπεμπαν με πικρό χαμόγελο όσοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν τις αυξήσεις που τίθενται σε ισχύ από απόψε.

Μέχρι σήμερα η προθεσμία πληρωμής της έκτακτης εισφοράς

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας πληρωμής της δόσης Ιανουαρίου για την έκτακτη εισφορά που λήγει σήμερα, μετά τις καθυστερήσεις στην αποστολή των ειδοποιητηρίων από Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων λόγω φόρτου εργασίας.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Παρακράτησαν 120 εκατ. € από το χαράτσι και τα πήγαν Ελβετία

Πώς Energa και Hellas Power «άλλαξαν τα φώτα» στο κράτος στέλνοντας τα χρήματα που εισέπρατταν από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελβετία.

Ερευνα: Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης στη ζωή των Ελλήνων

Επιστροφή στο σπίτι και αιματηρή οικονομία μέσω αποταμίευσης επιτάσσει η οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες καταναλωτές, το 18% των οποίων δηλώνει ότι έχει μεταφέρει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό.

Βελτιωμένη η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα

Πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. υπολογίζεται η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στην Ελλάδα

Εμπλοκή στη συγχώνευση Alpha - Eurobank

Tην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της EFG Εurobank αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κρίνοντας ότι μετά τις σημερινές ανακοινώσεις των δύο εταιρειών, δεν διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού.

Πόσο αυξάνονται τα διόδια Ελευσίνας – Κορίνθου από 1/2

Αύξηση διοδίων και στην Αθηνών - Λαμίας
Αύξηση των τιμών διοδίων τελών στους σταθμούς διοδίων του τμήματος Ελευσίνας – Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012, όπως ανακοίνωσε η «Ολυμπία Οδός Α.Ε.».

Φορολογικοί έλεγχοι από ιδιώτες σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες

Την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση του φορολογικού ελέγχου των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών έχει βάλει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών.

Πώς τα τεκμήρια διαβίωσης "καίνε" μισθωτούς και συνταξιούχους


Σε εφιάλτη για τους μισθωτούς έχουν εξελιχθεί τα τεκμήρια διαβίωσης (σπίτια, εξοχικά, οικόπεδα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κλπ.).

Πρόσληψη 5.000 συμβασιούχων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ

Στην πρόσληψη 5.000 θεραπευτών ιατρών με συμβάσεις μίσθωσης έργου διετούς διάρκειας θα προχωρήσει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μέσα στον Φεβρουάριο.

Εφεδρεία για το πλεονάζον προσωπικό των ΟΤΑ

Τη θεσμοθέτηση μιας «ιδιότυπης εφεδρείας» για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος.

Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% και αναστολή της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα θέλει η τρόικα

Επί τάπητος τίθενται οι προτάσεις της τρόικας για άμεσες αλλαγές στη φορολογία που θα οδηγήσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην αύξηση των φόρων όπως για παράδειγμα των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Ερχονται ΕΤΑΚ και ΦΑΠ στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Τους ...ξεχασμένους λογαριασμούς για την πληρωμή του ΕΤΑΚ του 2009 και του ΦΑΠ για το 2010 και το 2011 θα αρχίσει να στέλνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών το οποίο προχωρά παράλληλα σε εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων (ΔΕΗ, Κτηματολόγιο, Ε9) προκειμένου να αποκαλύψει αδήλωτα ακίνητα.

Ανάσα οι ρυθμίσεις οφειλών για ιδιώτες και επαγγελματίες

«Πυξίδα» για δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξυπηρέτησης των οφειλών τους
Το 15% ή τα 38 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έχουν προσεγγίσει τα δάνεια που εμφανίζουν καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους, παρά τις συνεχείς ρυθμίσεις στις οποίες προχωρούν οι τράπεζες.

Πρόταση για επιδότηση αγοράς υβριδικών και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Την επιδότηση για την αγορά υβριδικών και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με την επιβολή «τέλους ρύπανσης» στα παλιά και ρυπογόνα οχήματα, προτείνει επιτροπή που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με στόχο τη διάδοση των καθαρών τεχνολογιών αυτοκίνησης.

Μείωση ΦΠΑ και φορολογίας των επιχειρήσεων στο τραπέζι των συζητήσεων

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 2 έως 4 ποσοστιαίες μονάδες για την αναθέρμανση της αγοράς και την πληθωριστική ελάφρυνση των νοικοκυριών είναι επί τάπητος εν όψει της διαμόρφωσης του νέου εθνικού φορολογικού συστήματος και με βάση τη συμφωνία των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Υψηλή ζήτηση για ειδικευμένο προσωπικό στις νέες τεχνολογίες

10 κολοσσοί της πληροφορικής προσφέρουν 10.358 θέσεις προγραμματιστών
Οαση στο ερημωμένο από προσλήψεις τοπίο της ελληνικής -και όχι μόνο- αγοράς εργασίας μοιάζει να αποτελεί ο επαγγελματικός κλάδος της Τεχνολογίας Πληροφοριών (Information Technology-IT), που συνεχίζει να «παράγει» θέσεις εργασίας για υψηλά ειδικευμένο προσωπικό στις νέες τεχνολογίες.

18.310 offshore στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ


Φλέβα χρυσού» χτυπούν το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ και οι τοπικές ΔΟΥ. Ξεδιαλύνοντας τα ίχνη του οικονομικού εγκλήματος περνούν από «κόσκινο» 18.310 offshore εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κρίση βγάζει στο σφυρί από τρακτέρ μέχρι ιδιωτικά αεροπλάνα

Μια νέα αγορά όπου τα πάντα πωλούνται σε τιμές εξευτελιστικές, αφού η τιμή διαμορφώνεται από τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα.

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες ακινήτων δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα φορολογικά βάρη, όπως ο ΦΑΠ και το τέλος ακινήτων, για το 2012. Ισάριθμοι αναφέρουν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, ενώ ήδη ένας στους έξι καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεων.

Πώς αποφεύγουν την κρατικοποίηση οι τράπεζες

Αιφνιδιασμός και έκπληξη επικράτησε στο τέλος της εβδομάδος στον τραπεζικό τομέα της χώρας και αυτό όχι μόνο για τις θετικές εξελίξεις του PSI, όπως θα περίμενε κάποιος, αλλά για τα αποτελέσματα της BlackRock, σε συνδυασμό με την ανατροπή του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αποσυνδέεται από την αξία του τιμολογίου το ποσό του ΦΠΑ

Ενα τελείως νέο τοπίο στις εμπορικές συναλλαγές θα επέλθει με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, τόσο στο σύστημα είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ όσο και με την επικείμενη μείωση των συντελεστών.

Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Τι βρίσκεται στο τραπέζι
Συναίνεση για τη συμπίεση των μισθολογικών απολαβών στον ιδιωτικό τομέα στα όρια της ΕΓΣΣΕ και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα...

432.000 επαγγελματίες έκαναν διακοπή εργασιών τη διετία 2010-2011

Ενας στους τρεις επιτηδευματίες (περίπου 432.000 φορολογούμενοι) τη διετία 2010-2011 αποφάσισε να παραδώσει τα βιβλία του στην εφορία και να κλείσει την επιχείρησή του για να αποφύγει το κόστος της περαίωσης ή του τέλους επιτηδεύματος.

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Σε καταργήσεις δημοσίων φορέων και απολύσεις προσωπικού επιμένει η τρόικα

Νέα δέσμη σκληρών μέτρων θα πρέπει να υιοθετήσει «εδώ και τώρα» η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του PSI και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.

Πώς επενδύει κανείς σε δολάριο, χρυσό και πετρέλαιο

Τρόικα ...κερδών έχουν αποκομίσει όσοι το τελευταίο διάστημα «πόνταραν» στην άνοδο του χρυσού και του πετρελαίου αλλά και στην πτώση του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ.

Να εξαιρεθούν οι μικροαποταμιευτές από το "κούρεμα" ζητά η κυβέρνηση


Μείζον θέμα παραμένει το μέλλον των ομολόγων που κατέχονται από φυσικά πρόσωπα. Τα ομόλογα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Τι ζήτησε η τρόικα από τον Μ. Βορίδη

H αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων μαζί με τη χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων και την απελευθέρωση του τμήματος της αγοράς των ΚΤΕΛ μονοπώλησαν τη συζήτηση που είχε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδης με το κλιμάκιο της τρόικας.

Μισθούς Βαλκανίων απαιτεί η τρόικα

Σκληρή, ανιστόρητη και επικίνδυνη είναι πλέον η τρόικα η οποία συγκρίνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τις άλλες γειτονικές χώρες, λέγοντας ότι μας ανταγωνίζονται με πολύ χαμηλό κόστος.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Πόσο ασφαλείς είναι σήμερα οι καταθέσεις μας;

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λειτουργεί ως «ασπίδα» για την ασφάλεια του καταθέτη
Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές, χωρίς δικαίωμα ψήφου μετοχές, διασφαλίζει τόσο τους καταθέτες όσο και τους μικρομετόχους τους.

Αυξάνει το ρεύμα η ΔΕΗ για επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις


Αυξήσεις έως 5% στις χρεώσεις της ενέργειας, «πάγωμα» στα τέλη χρήσης δικτύου και μεγάλες ανατιμήσεις (έως και πενταπλασιασμός) των τελών για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, προβλέπουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις (άρδευση, αποστράγγιση) που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης.

Νέα προκήρυξη με ευνοϊκότερους όρους για τον «Εναλλακτικό Τουρισμό»

Σε νέα προκήρυξη για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναλλακτικός Τουρισμός», προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αρμοδίου υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ξεκινά από 30 Ιανουαρίου το πρόγραμμα για την ενίσχυση των clusters

Ξεκινά από 30 Ιανουαρίου η υποβολή επενδυτικών προτάσεων από τις υποψήφιες κοινοπραξίες για την ένταξη στο ειδικό καθεστώς ενισχύσεων της Συνέργειας και Δικτύωσης (clusters) του νόμου 3908/2011.

Επιμένει η τρόικα για περικοπές σε μισθούς και επικουρικές

Ασφυκτικές παρέμειναν οι πιέσεις της τρόικας προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στα θέματα των μισθών, καθώς επέμεινε τόσο στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, όσο και στη μείωση του κατώτατου μισθού. Ταυτόχρονα ζητούν την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι επιδοτήσεις για τον αλιευτικό τουρισμό

Μια νέα μορφή τουρισμού γεννιέται, ο αλιευτικός τουρισμός, που στόχο να έχει να γνωρίσει στους τουρίστες τα μυστικά γύρω από το ψάρεμα στις ελληνικές θάλασσες.

Δεν θα εξαιρεθούν οι μικροαποταμιευτές από το "κούρεμα" των ομολόγων


Δεν θα εξαιρεθούν του κουρέματος τα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα.

Κριτήρια υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

Κριτήριο της διαδικασίας εξυγίανσης μιας εταιρείας που υπάγεται στην προπτωχευτική διαδικασία του Ν. 4013/2011, είναι να μην παραβλάπτεται η συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών,

Πώς θα επηρεάσει καταθέσεις και δάνεια το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI+) συνεχίζονται, καταθέτες και δανειολήπτες, ζητούν απαντήσεις σε σειρά από εύλογα ερωτήματα, που αφορούν δάνεια και καταθέσεις.

Επιδότηση έως και 35.000 € για τη δημιουργία κάμπινγκ

Κάμπινγκ με χρηματοδότηση έως και 35.000 ευρώ μπορούν να ανοίξουν άνεργοι, βρίσκοντας επαγγελματική διέξοδο στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού. Αντίστοιχη ενίσχυση μπορούν να λάβουν και όσοι νέοι έχουν ήδη δημιουργήσει τέτοια επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Καθαρό εισόδημα 900 ευρώ το κιλό από την καλλιέργεια τρούφας

Τα μυστικά για μια αποδοτική φυτεία τρούφας
Ενα μοναδικό προϊόν, η αξία του οποίου ανταγωνίζεται το χαβιάρι, αποτελεί η τρούφα. Χωρίς καλλιεργητικές απαιτήσεις και με ελάχιστο κόστος, η τρούφα αναπτύσσεται στο υπέδαφος και η τιμή παραγωγού φθάνει έως 900 ευρώ το κιλό.

Μπορούν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες;

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που μάλιστα καθημερινά επιδεινώνεται, οδηγεί πολλούς συνταξιούχους, ιδίως με χαμηλές συντάξεις, να αναζητούν τρόπους συμπλήρωσης του εισοδήματός τους.

Γιατί τώρα "δεν υπάρχει βιασύνη" για τις αποκρατικοποιήσεις

Η ολική αναπροσαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ τρόικας και του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Πώς θα γίνει η καταγραφή όσων δικαιούνται προνοιακά επιδόματα

Από τα ΚΕΠ θα γίνεται από την 1η Φεβρουαρίου τις 16 Μαρτίου η καταγραφή όσων δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας ή άλλα προνοιακά επιδόματα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκου Μπόλαρη.

Ποιοι εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του Ενιαίου Μισθολογίου

Το «πράσινο φως» πήρε χθες από το μίνι Υπουργικό Συμβούλιο η εξαίρεση τεσσάρων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών από την εφαρμογή των αρχών του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο.

Οι 7 απαιτήσεις της τρόικας για μισθούς, δώρα και συντάξεις

Επτά «καυτά» θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Πρόκειται για ένα κρίσιμο «ραντεβού», καθώς οι δανειστές συνδέουν τις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και στις επικουρικές συντάξεις με την επόμενη δόση.

Μ. Βορίδης και τρόικα σε αναζήτηση χρυσής τομής για τα ταξί

Σε ισχύ από σήμερα η απελευθέρωση των φορτηγών
Το ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί θα απασχολήσει την συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με το κλιμάκιο της τρόικας ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης.

Στροφή των νέων επιχειρηματιών σε δραστηριότητες του αγροτικού τομέα


Aύξηση της επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων το 2011 και στροφή των νέων επιχειρηματιών σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα ή την προσφορά υπηρεσιών προς άλλες επιχειρήσεις διαπιστώνει η έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική συνέντευξη Τύπου δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για την τάση της επιχειρηματικότητας στο μέλλον.

Εκπτώσεις στα πρόστιμα όσων εργοδοτών συμμορφώνονται

Εκπτώσεις από 30% έως 80%, ανάλογα με το είδος της παράβασης της εργατικής νομοθεσίας, στα πρόστιμα των 500-50.000 ευρώ που ισχύουν, κάνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε όσους εργοδότες συμμορφώνονται.

Ολόκληρο το κείμενο με τις απαιτήσεις της τρόικας για το νέο δάνειο

Σε 10 σελίδες ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναλύουν τα μέτρα του «νέου μνημονίου» που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση και δημοσιεύει σήμερα το Εθνος. Αναλυτικά το υπόμνημα:

Τι ζητούν οι δανειστές μας για να μας δώσουν το νέο δάνειο

Πουλήστε 2-3 μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις μέχρι το Μάρτη, προχωρήστε σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα, μειώστε το μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα, βάλτε μαχαίρι στις επικουρικές, αυξήστε τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων κατά 25% και πάρτε τώρα νέα μέτρα 2,2 δισ. ευρώ μόνο από την πλευρά των δαπανών.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Πώς θα γίνεται ο συμψηφισμός οφειλών με το Δημόσιο

Τον δρόμο για το συμψηφισμό των οφειλών φορολογούμενων με απαιτήσεις κατά του Δημοσίου ανοίγει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει τα στάδια της διαδικασίας με βάση βεβαιωμένες οφειλές, ληξιπρόθεσμες ή μη, του οφειλέτη.

Τα οφέλη για την οικονομία και τους αγρότες από την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών


Τις προοπτικές ενίσχυσης της οικονομίας μέσω της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών, τόσο για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών μας αναγκών όσο και για τη συμμόρφωση με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, "σκιαγραφεί" ο καθηγητής Γεωργικής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Φάνης Γέμτος.

Πώς θα γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων νομικών προσώπων

Μόνο με πιστοποιητικό του προϊσταμένου της αρμόδιας Εφορίας με το οποίο θα πιστοποιείται ότι το ακίνητο έχει δηλωθεί στη δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και έχει καταβληθεί ο φόρος που αναλογεί στην αξία του ακινήτου για τα δύο προηγούμενα της μεταβίβασης έτη θα μπορούν οι συμβολαιογράφοι να προχωρούν σε μεταβιβάσεις ακινήτων νομικών προσώπων.

Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ για τις φοροαπαλλαγές

Στη διατήρηση ορισμένων φοροαπαλλαγών, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια φαίνεται πως καταλήγει το οικονομικό επιτελείο, μετά τις εντατικές διαβουλεύσεις των τελευταίων μηνών, στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Οκτώ έξυπνα βήματα στη διαπραγμάτευση μισθού

Αν ανήκετε στους πολύ λίγους και πολύ τυχερούς που κατάφεραν να βρουν δουλειά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, πριν βιαστείτε να ανοίξετε σαμπάνιες, αναλογιστείτε αν ο μισθός που σας πρότειναν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας (το πιθανότερο είναι πως όχι) και δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να διαπραγματευτείτε κάτι καλύτερο.

Τρόικα: 20 μέτρα για να μαζευτούν 13 δισ. ευρώ

Απολύσεις και λουκέτα φορέων, αλλαγή ειδικών μισθολογίων, αναβολή επιδόματος θέρμανσης, κατάργηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, φοροαπαλλαγών, συμφωνία στα εργασιακά, αυξήσεις τελών, νέες παρεμβάσεις στις συντάξεις και ολικές αποκρατικοποιήσεις ζητά η τρόικα για να μαζευτούν 13 δισ. ευρώ.

Τι μπορείτε να κάνετε αν ...ζορίζεστε με τις δόσεις του δανείου σας

Πήρα ένα δάνειο για να φτιάξω ένα σπίτι και τώρα ζορίζομαι να τα βγάλω πέρα. Τι απομένει; Να το πουλήσω. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες βρίσκονται σήμερα σε μία παρόμοια κατάσταση και αναρωτιούνται για το αν η πώληση είναι η καλύτερη λύση.

Εξειδικευμένους τεχνίτες ζητούν τα «Ελληνικά Πετρέλαια»

Τεχνίτες επιθεώρησης εξοπλισμού Νότου πρόκειται να προσλάβει ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, προκειμένου να τους απασχολήσει σε εργασίες επιθεώρησης εξοπλισμού πεδίου στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Κατάργηση των κανονισμών προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ζητεί η τρόικα

Ανατροπές στις κανονισμούς προσωπικού σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, αλλά και στις κλαδικές συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα ζητεί η τρόικα, που θα «επισκεφτεί» αύριο τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Πώς η ΔΕΗ έγινε πάλι μονοπώλιο

Το φιάσκο της απελευθέρωσης της λιανικής αγοράς ηλεκτρισμού, τις στρεβλώσεις που την ταλαιπωρούν και τις ευθύνες του εποπτεύοντος υπουργείου Περιβάλλοντος αναδεικνύει η καταγγελία των συμβάσεων των εταιρειών Energa και Hellas Power, των δύο βασικών ανταγωνιστών της ΔΕΗ.

Πώς θα πάρετε μέσω του διαδικτύου βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ

Κλειδάριθμο θα πρέπει να πάρουν από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, αφού υποβάλουν online αίτηση απόδοσης λογαριασμού, όσοι θέλουν να λαμβάνουν μέσω του διαδικτύου βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας.

Οι εξαγωγές "σώζουν" τα βιολογικά προϊόντα

Αύξηση 5% παρουσίασε το 2010 η συνολική αξία της εγχώριας αγοράς βιολογικών τροφίμων (σε τιμές λιανικής) σε σχέση με το 2009, με τα εισαγόμενα βιολογικά τρόφιμα να εκτιμάται ότι κάλυψαν περίπου το 43% της συνολικής αξίας.

Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στο άρθρο 99


Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στη διαδικασία ένταξης εισαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, πρέπει:

Αύξηση φορολόγησης στα ...αλμυρά και λιπαρά τρόφιμα

Σε αύξηση της φορολόγησης στα τρόφιμα που περιέχουν αυξημένες ποσότητες αλατιού και trans λιπαρών οξέων, προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως προέκυψε από τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής.

Σε 7 φορολογικά μέτρα συγκλίνουν τα τρία κόμματα

Φορολογικό «μανιφέστο» με άξονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, που θα εδράζεται στην προσπάθεια για ισχυρή ανάπτυξη και δημοσιονομική ισορροπία, προωθεί η κυβέρνηση με απώτερο στόχο την απελευθέρωση πόρων για την επαναφορά, μίας μίνιμουμ κοινωνικής ευημερίας.

Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Το σχεδιάγραμμα των νέων μέτρων, που όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ληφθούν εντός του επόμενου διαστήματος, διαμορφώνει πλέον το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται για ακόμη μία φορά υπό ασφυκτική πίεση του κλιμακίου της Τρόικας.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

"Κόκκινη γραμμή" οι κατώτερες αμοιβές και 13ος και 14ος μισθός

Κοινό μέτωπο, συγκροτούν οι κοινωνικοί εταίροι στα θέματα των κατώτερων αμοιβών καθώς και του 13ου και 14ου μισθού. Με τον τρόπο αυτό, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, παρέχεται ένα ισχυρό επιχείρημα προς την Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών.

Σκανδαλίδης: Δεν θα φορολογηθεί η αγροτική γη

Η κυβέρνηση δεν μελετά και δεν πρόκειται να φορολογήσει την αγροτική γη, δήλωσε κατηγορηματικά, από τη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, αποσοβώντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω της σχετικής φημολογίας.

ΟΑΕΔ: Πώς θα εξυπηρετούνται οι άνεργοι από την 1η Φεβρουαρίου

Πώς θα γίνονται η εγγραφή, οι πληρωμές και η ανανέωση των δελτίων
Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας και εξυπηρέτησης των ανέργων καθιερώνεται από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου του 2012 στον ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για 10.000 εργαζομένους σε ξενοδοχεία

Δύο από τα προγράμματά του ενεργοποιεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για την τόνωση της αγοράς εργασίας και την ανάσχεση της ανεργίας.

Ξεκινούν τα προγράμματα αυτεπιστασίας για ανέργους με αμοιβή 625 ευρώ

Την έναρξη των προγραμμάτων αυτεπιστασίας που ανοίγουν το δρόμο της απασχόλησης σε δήμους της χώρας για 120.000 άνεργους έως το 2014 (35.000 από φέτος το Φεβρουάριο) ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Φορτηγά: Τι αλλάζει με την "απελευθέρωση" από 27/1

Δικαίωμα πρόσβασης στην ελληνική αγορά οδικών εμπορευματικών μεταφορών αποκτούν επαγγελματίες από τρίτες χώρες, όπως προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που ψηφίστηκε χθες από τη βουλή.

Εκπτώσεις πάνω από 50% και προσφορές για αγορές μέσω Ιντερνετ


Οι ηλεκτρονικές αγορές βήμα προς βήμα
Αγορές μισοτιμής μπορούν να πραγματοποιήσουν όσοι επιλέξουν να κάνουν τα ψώνια τους ηλεκτρονικά, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Εκτακτη εισφορά: Πώς θα πληρώσετε τη δόση του Ιανουαρίου

Μολονότι οδεύουμε προς το τέλος του μήνα, οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα το ειδοποιητήριο για την πληρωμή της δόσης του Ιανουαρίου για την έκτακτη εισφορά, ενώ η προθεσμία λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Ετοιμάζονται δύο μνημόνια με νέα μέτρα 13 δισ. ευρώ

Κυβέρνηση και τρόικα ακόμη καταμετρούν την «τρύπα» για να αρχίσει η τελική διαπραγμάτευση των μέτρων που θα ψηφιστούν από τη Βουλή έως τον Μάρτιο.

Πώς να διακανονίσετε τα χρέη σας προς την εφορία

Τη δυνατότητα να διακανονίσετε τα χρέη σας προς την εφορία δίνει η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Οριζόντια περικοπή μισθών κατά 20% ζητεί η τρόικα


Ένα από τα πλέον σκληρά σενάρια, αυτό της οριζόντιας περικοπής μισθών στον ιδιωτικό τομέα έως και κατά 20%, ρίχνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση η Τρόικα των δανειστών, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του κόστους εργασίας και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ποιες είναι οι 6 αλλαγές που έρχονται στη φορολογία

Μειώσεις συντελεστών ΦΠΑ, κατάργηση φοροαπαλλαγών, καθολικό «πόθεν έσχες», ενοποίηση όλων των φόρων ακινήτων, ενιαίο συντελεστή για επιχειρήσεις καλούνται να αποφασίσουν τα τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου ενόψει της κατάρτισης του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Μείωση και νέος τρόπος είσπραξης του ΦΠΑ

Τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του νέου φορολογινού νομοσχεδίου.

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013

Στην καθιέρωση του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες από φέτος προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο.

Κινδυνεύουν με απόλυση 8.000 υπάλληλοι φορέων του Δημοσίου

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας για τη δέσμη μέτρων, η οποία θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση εν όψει και της Συνόδου Κορυφής στις 30 την ερχόμενη Δευτέρα.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Από τα ...μεσάνυχτα 200.000 καταναλωτές ρεύματος επιστρέφουν στη ΔΕΗ


200.000 καταναλωτές ρεύματος που μέχρι σήμερα ηλεκτροδοτούνταν από την Energa και την Hellas Power επιστρέφουν στις ...αγκάλες της ΔΕΗ.

ΟΑΕΔ: Προγράμματα απασχόλησης για 20.000 ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες

Μέχρι τις 5 Μαρτίου θα πρέπει να κατατεθούν οι προτάσεις για το πρόγραμμα "Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες" συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ.

Χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια για μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις


Χρηματοδοτική στήριξη στις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις που ανοίγονται στις διεθνείς αγορές προσφέρει η Εurobank EFG σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.),

Τρόικα: Εννέα μέτρα-φωτιά για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Εννέα μέτρα-φωτιά για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, με κυριότερο την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, υπέδειξε στην κυβέρνηση η τρόικα εν όψει του νέου μνημονίου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την αναγνώριση στρατιωτικής θητείας

Ασφαλισμένοι που έχουν ασφαλιστεί σε δύο ή περισσότερα ομοειδή Ταμεία (π.χ. μισθωτών) μπορούν να αναγνωρίσουν μέρος του χρόνου της στρατιωτικής τους υπηρεσίας

Επιτόκια που ξεπερνούν και το 5% και δώρα στους καταθέτες μισθοδοσίας

Να αυτοχρηματοδοτηθούν, και μάλιστα με ευνοϊκό επιτόκιο, με ένα επιπλέον μισθό ή σύνταξη, μπορούν όσοι διαθέτουν λογαριασμό μισθοδοσίας στις τράπεζες.

Δικαστικός κλητήρας σε Εnerga και Hellas Power

Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες εμπορίας ηλεκτρισμού Energa και Hellas Power, καθώς ως χθες δεν είχαν εξοφλήσει τα 27 εκατ. ευρώ προς το ΔΕΣΜΗΕ, ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έστειλε στις δύο εταιρείες με δικαστικό κλητήρα κλήση σε ακρόαση την ερχόμενη Δευτέρα για ανάκληση αδείας.

Αναγνώριση πλασματικών κλιμακίων για 30.000 εργαζόμενους των ΟΤΑ

Την αναγνώριση των πλασματικών κλιμακίων για 30.000 εργαζόμενους των ΟΤΑ που διαθέτουν προϋπηρεσία σε ειδικότητες οι οποίες ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά, επιβεβαίωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε έγγραφο που απέστειλε έπειτα από αίτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Μέτρα για επιτάχυνση στην εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων

Επιτάχυνση των φορολογικών υποθέσεων ώστε να μην χρονίζουν ειδικά εκείνες που άπτονται των δημοσίων εσόδων, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ποια μέτρα ζητούν άμεσα οι εκπρόσωποι της τρόικας

Παρατείνεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα εργασιακά και τις διαρθρωτικές αλλαγές και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Τριπλή προσφορά για χρήση φυσικού αερίου

Η ΕΠΑ Αττικής επαναφέρει το τριπλό πρόγραμμα προσφορών της, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου και την εξοικονόμηση χρημάτων που προσφέρει.

Δάνεια με το σταγονόμετρο δίνουν οι τράπεζες


Δάνεια με το… σταγονόμετρο δίνουν οι τράπεζες, καθώς η αγορά έχει πλέον στεγνώσει σχεδόν πλήρως από μετρητό.

Καταργούνται από την 1η Φεβρουαρίου τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα του ΥΠΟΙΚ

Αναστέλλεται από την 1η Φεβρουαρίου 2012 η λειτουργία των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ) του υπουργείου Οικονομικών και οι αρμοδιότητες επιστρέφουν στις Εφορίες.

Συνεχίζονται οι προσφορές στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων

Οι προσφορές στα επιτόκια των προθεσμιακών λογαριασμών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς πλέον και μεγάλες τράπεζες προσφέρουν αποδόσεις πάνω από 5%.

Τι ζήτησαν οι νέοι επιχειρηματίες από την τρόικα

Η κατάργηση της ποινικής δίωξης και προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ και η διαγραφή των χρεών επιχειρηματιών που πτώχευσαν είναι ορισμένα από τα αιτήματα των νέων επιχειρηματιών όπως αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με εκπροσώπους της τρόικας την περασμένη εβδομάδα.

Δεν θα παραταθεί η προθεσμία τακτοποίησης των αυθαιρέτων

Εξετάζεται αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των προστίμων
«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ούτε και για την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων»,

Παραδόθηκε η λίστα με τα 500 "κλειστά επαγγέλματα"

Ευρεία συνάντηση για τα κλειστά επαγγέλματα είχαν την προηγούμενη εβδομάδα κυβερνητικά στελέχη από πολλά υπουργεία με τεχνικά κλιμάκια της τρόικα και της task force που αναλαμβάνει δράση παρέχοντας τεχνική βοήθεια.

"Πάγωμα" και μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Σε αναδιαμόρφωση των τιμολογίων στον κλάδο αυτοκινήτου προχωρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να συγκρατήσουν το κύμα φυγής και διόγκωσης των ανασφάλιστων αυτοκινήτων του κλάδου, το οποίο ενισχύεται και από τις καταθέσεις πινακίδων για πάνω από 250.000 αυτοκίνητα.

Μέτρα ελέγχου της σπατάλης στη συνταγογράφηση

Ηλεκτρονικό δίκτυο στα φαρμακεία θα εντοπίζει τους γιατρούς που εκδίδουν αλόγιστα συνταγές. Δέσμευση του υπουργού Υγείας για μείωση της ετήσιας δαπάνης κατά 900 εκατομμύρια ευρώ.

Σχέδιο για επαναφορά του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα

Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των διατάξεων για τους νέους φόρους στα ακίνητα (και αρκετοί δεν έχουν ακόμη εισπραχθεί) και στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν νέες αλλαγές στη φορολογία ακίνητης περιουσίας.

Στο e-banking στρέφονται οι πελάτες των τραπεζών

Γυρίζουν την πλάτη στα καταστήματα οι πελάτες των τραπεζών επιλέγοντας μαζικά το e-banking καθώς με τον τρόπο αυτόν απολαμβάνουν μηδενικές ή μειωμένες προμήθειες ενώ παράλληλα γλιτώνουν την ταλαιπωρία στις ουρές.

Τρόικα: Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις και λιγότερες δαπάνες υγείας

Εμμονή στη συνταγή μεγαλύτερης ύφεσης που προβλέπει περικοπές σε μισθούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επικουρικές συντάξεις, απολύσεις σε κεντρικό και ευρύτερο Δημόσιο και «μαχαίρι» στις δαπάνες υγείας έδειξε η τρόικα στις συναντήσεις που είχε με τους περισσότερους υπουργούς της κυβέρνησης.

Γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη για 750.000 δημοσίους υπαλλήλους

Από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη θα κληθούν να περάσουν οι 750.000 δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Ιδιώτες στο κυνήγι των οφειλετών της μαύρης λίστας

To πράσινο φώς για να ξεκινήσουν οι έλεγχοι από δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρίες στους οφειλέτες του δημοσίου δίνει η δημοσιοποίηση, από το υπουργείο Οικονομικων, της λίστας με τα ονόματα των 4.152 φορολογούμενων που χρωστούν συνολικά στο δημόσιο 14.877 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Οι 5 μεγάλες ανατροπές που έρχονται στη φορολογία


Ποιοι φορολογούμενοι επιβαρύνονται περισσότερο
Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία περιλαμβάνει η ατζέντα του υπουργείου Οικονομικών που θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς.

Στη δημοσιότητα η λίστα 4.151 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Λίστα με τα ονόματα 4.151 οφειλετών του Δημοσίου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, βάσει των στοιχείων που ήταν διαθέσιμα στις 25 Νοεμβρίου του 2011.

Γενναίο «κούρεμα» οφειλών σε δανειολήπτες από τα δικαστήρια

Σε γενναίο «κούρεμα» οφειλών από δάνεια και πιστωτικές κάρτες προχωρούν τα δικαστήρια της χώρας, στα οποία προσφεύγουν οι δανειολήπτες.

Κριτήρια αξιολόγησης και οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Μισθούς συνδεδεμένους με την επίδοση και την απόδοσή τους, θα λαμβάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Υγείας.

Ερχονται απολύσεις και περικοπές μισθών έως 50% σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

Η κυβέρνηση προχωρά σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα καταργηθούν οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις και κανονισμοί εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και θα ανοίξει ο δρόμος για απελευθέρωση των απολύσεων και δραστικές περικοπές των αποδοχών για 110.000 εργαζόμενους.

Τι προβλέπει το σχέδιο για την «τακτοποίηση» των καταπατημένων

Τo σχέδιο για την «τακτοποίηση» των εκκρεμοτήτων με τις χιλιάδες καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου εξετάζει εκ νέου το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την εξασφάλιση πρόσθετων εσόδων ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

Τα οφέλη της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών για οφειλέτες του Δημοσίου

Tην ερχομένη εβδομάδα θα αποσταλεί στις εφορίες η εγκύκλιος με τις αναλυτικές οδηγίες για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών ύψους 42 δισ. ευρώ που οφείλουν σχεδόν 900.000 νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η μείωση στις επικουρικές προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση

Στους κοινωνικούς εταίρους (εργοδότες και εργαζομένους) πετάνε πάλι το «μπαλάκι» κυβέρνηση και Τρόικα, για την τύχη των μισθών και των συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, όπως διεφάνη από τη σύσκεψη που είχαν οι απεσταλμένοι των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Οδηγίες για την εκτροφή και εμπορία σαλιγκαριών ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Κείμενο πλαισίου το οποίο θα καλύπτει με κατευθύνσεις-οδηγίες όλα τα στάδια από την εγκατάσταση και την εκτροφή σαλιγκαριών, έως την εμπορία και την τελική διάθεση του προϊόντος στην αγορά,

Οι 10 βασικές αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο - σκούπα

Νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αντικειμενικά κριτήρια ελέγχου για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και αλλαγές σε φόρους, συντάξεις και «κλειστά» επαγγέλματα φέρνει το «πολυνομοσχέδιο-σκούπα».

Ενας φόρος στα ακίνητα και φορολόγηση αγροτεμαχίων

Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρχει ένας φόρος στα ακίνητα. Στο πλαίσιο του διαλόγου, θα εξεταστεί η ενοποίηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών το οποίο εισπράττεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και του φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ). Επίσης, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής φόρου «κατοχής» και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια.

Πώς να κερδίσετε χρήματα από την πώληση προσφορών μέσω Ιντερνετ

Τα 5 βήματα που χρειάζονται για να φτιάξετε το δικό σας Deal Aggregator
Deal site ή αλλιώς Site Προσφορών ονομάζονται site τα οποία καθημερινά προσφέρουν στο αγοραστικό κοινό μοναδικές προσφορές με μεγάλες εκπτώσεις.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τα εφάπαξ των τραπεζοϋπαλλήλων

Αναλυτικός οδηγός για το εφάπαξ που δικαιούνται οι τραπεζικοί υπάλληλοι
Εφάπαξ... διαφορετικών ταχυτήτων λαμβάνουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανάλογα με τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο υπάγονται.

Μέχρι τις 30 Ιανουαρίου συμφωνία για το νέο δανειακό πρόγραμμα

Σε... μηδέν χρόνο η κυβέρνηση καλείται να ασπαστεί τις απαιτήσεις της τρόικας, ώστε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου να προκύψει κατ' αρχήν συμφωνία για το νέο δανειακό πρόγραμμα.

100.000 ευρωπαϊκά βιογραφικά συμπληρώθηκαν το 2011 από Έλληνες

Περίπου εκατό χιλιάδες ευρωπαϊκά βιογραφικά συμπληρώθηκαν το 2011, από νέους Έλληνες που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδας.

Αποταμιευτικά προγράμματα με υψηλές αποδόσεις και μπόνους


Υψηλές αποδόσεις και εγγυημένα χρήματα είναι ένας ακατανίκητος συνδυασμός. Βέβαια, το να αποταμιεύει κανείς χρήματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν είναι πάντα εφικτό, όμως το δέλεαρ είναι μεγάλο.

Ανοίγει θέμα απολύσεων στις ΔΕΚΟ η τρόικα

Στους κανονισμούς που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες ρίχνει τώρα το βάρος η τρόικα, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα άρσης της ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Νέο σύστημα είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ

Ποια φορολογικά θέματα μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου
Νέο σύστημα είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, με τη δημιουργία ενός ειδικού τραπεζικού λογαριασμού ΦΠΑ για κάθε επιχειρηματία και ελεύθερο επαγγελματία καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Από Δευτέρα 23/1 η υποβολή αιτήσεων για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων στα ΙΕΚ των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ: Με κοινωνικά κριτήρια οι διακοπές ρεύματος


Με κοινωνικά κριτήρια θα προχωρήσει η ΔΕΗ σε διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.

Επιδοτούμενα δάνεια για νέους αγρότες

Επιδότηση επιτοκίου ως 100% στα δάνεια για αγορά γης
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, όσοι νέοι αγρότες (ηλικίας από 18 έως 40 ετών) θελήσουν να αγοράσουν γη για να αυξήσουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους, μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο (μέχρι ενός ποσού) αν βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και να έχουν επιδότηση 70% στο επιτόκιό τους αν βρίσκονται σε πεδινές περιοχές.

Ενίσχυση 7.000 € σε ιδιοκτήτες ταξί και λεωφορείων από το "Digi-mobile"

Ιδιοκτήτες κι εταιρείες ταξί καθώς και λεωφορείων μπορούν να χρηματοδοτηθούν με ποσά έως και 7.000 ευρώ για να δέχονται on line κρατήσεις θέσεων και κλήσεις.

Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2012 οι αιτήσεις για παραχώρηση αγροτικής γης

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα
Περισσότερες από 2.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα για παραχώρηση δημόσιας αγροτικής γης έναντι 5 ευρώ το στρέμμα, καταδεικνύοντας τη τάση πολλών Ελλήνων για εγκατάλειψη των μεγάλων αστικών κέντρων και επιστροφή στην επαρχία.

Ενισχύσεις έως και 80% σε επιχειρήσεις καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών

Ψηφιακή ασπίδα... για ασφαλή τρόφιμα μπορούν να αποκτήσουν επιχειρήσεις που παράγουν είδη διατροφής καθώς και αλιεύματα με ενίσχυση έως και 80%. Με το ίδιο ποσοστό χρηματοδοτούνται και εκείνοι που θέλουν να βγάλουν στην αγορά καινοτόμα προϊόντα ή να εκσυγχρονίσουν τεχνολογικά τις υποδομές τους ή και να κατοχυρώσουν μια πατέντα.

15.000 ευρώ σε δύο μήνες μπορεί να αποφέρει η εκτροφή μεταξοσκώληκα

Τα ποσοστά επιδότησης κυμαίνονται από 40% έως 65%
Ο δρόμος του μεταξιού ανοίγει μία δίοδο μέσα στην κρίση, καθώς μπορεί να προσφέρει ένα καλό εισόδημα σε όσους ασχοληθούν με την εκτροφή μεταξοσκώληκα και να κερδίσουν 15.000 ευρώ μέσα σε δύο μήνες.

Καταρρέουν δύο ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος

Καταρρέει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού με τις δύο ιδιωτικές εταιρείες την Εnerga και τη Hellas Power να απειλούν τον ΔΕΣΜΗΕ με «φέσι» εκατομμυρίων ευρώ, καθώς την περασμένη Τρίτη δεν κατέβαλαν στο διαχειριστή τα 24 εκατ. ευρώ, που αποτελούν την πρώτη δόση για την εξόφληση συνολικής οφειλής ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Τι πρέπει να προσέξουν με τις αποδείξεις οι φορολογούμενοι


Σε παγίδα για τους φορολογούμενους μπορεί να εξελιχθεί το μέτρο της υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων. Η αξία των αποδείξεων μπορεί στο μέλλον, με βάση διάταξη του πολυνομοσχεδίου βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, να θεωρηθεί ως δαπάνη που προσμετράται στα τεκμήρια.

Τέλος στην καταβολή δύο συντάξεων

Τέλος στην καταβολή δύο συντάξεων (μία από ίδιο δικαίωμα και δεύτερη λόγω χηρείας) στο ίδιο πρόσωπο, μπαίνει με το ν. 4002/2011.

Οι πέντε αλλαγές που ζητά η τρόικα στους μισθούς

«Δεν έχετε χρόνο» είναι η προειδοποίηση που απευθύνει η τρόικα στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στους κοινωνικούς εταίρους,

Τι αλλάζει από την 1η Φεβρουαρίου στο επίδομα ανεργίας

Θα χάνουν, από την 1η Φεβρουαρίου και μετά, το επίδομα ανεργίας όσοι άνεργοι δεν εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, δεν ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους και δεν επιδεικνύουν τα δικαιολογητικά τα οποία έχουν καθοριστεί ως αποδεικτικά της κατάστασης της ανεργίας τους.

Πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων με συνοπτικές διαδικασίες

Σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, μεταδίδει τo iatronet.gr.

Υπό προϋποθέσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 δόσεις

Μόνο όσοι οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής σε περισσότερες δόσεις που μπορεί να φθάσουν και τις 60.

Στις 28 Ιανουαρίου απελευθερώνεται ο κλάδος των φορτηγών Δ.Χ.

Στις 28 Ιανουαρίου αντί 29 Φεβρουαρίου, όπως αρχικά είχε διατυπωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, απελευθερώνεται ο κλάδος των φορτηγών Δ.Χ., σύμφωνα με τις νομοθετικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης στη Βουλή.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Νέα μέτρα ύψους 14 δισ. ευρώ ζητά η τρόικα

Επιπλέον εισπρακτικά μέτρα, μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και λύση για τις αποκρατικοποιήσεις ζητά η τρόικα.

Πώς γίνεται από το ΣΔΟΕ ο έλεγχος στις τραπεζικές καταθέσεις


Περισσότερους από 4.000 ελεύθερους επαγγελματίες και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έχει βάλει στο στόχαστρο την τελευταία διετία το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναζητώντας εισόδημα που δεν έχει δηλωθεί και φορολογηθεί.

Με Point System οι έλεγχοι της εφορίας

Με καθιέρωση ποσοτικών στόχων για τους προϊσταμένους των ελεγκτικών μηχανισμών και λίστες φορολογούμενων προς έλεγχο οι οποίες θα προκύπτουν αποκλειστικά με μόνο μέσω του Point System με αυτοματοποιημένες διαδικασίες του συστήματος Elenxis επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, αλλά και τις στενές επαφές φορολογουμένων – ελεγκτών.

Εως τις 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας

Έως τις 29 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας.

Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ μπορούν να αναστείλουν τη διακοπή ρεύματος

Τη δυνατότητα του προϊσταμένου ΔΟΥ να αναστέλλει την έκδοση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και την εκτέλεση της εντολής διακοπής, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου,

Μονόδρομος η ρύθμιση οφειλών για τους δανειολήπτες

Με τις καθυστερήσεις να... «φουσκώνουν», ακόμα και στα στεγαστικά δάνεια, οι δανειολήπτες ζητούν ρυθμίσεις από τις τράπεζες τους για να περιορίσουν τις μηνιαίες δόσεις, ενώ όσοι έχασαν τη δουλειά τους και δεν διαθέτουν περιουσία, προσφεύγουν στα δικαστήρια.

Ε10: Ηλεκτρονικό περιουσιόλογιο για όλους

Ολική ανατροπή στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Πώς θα αναγνωρίσετε πλασματικά χρόνια για ανεργία, ασθένεια, κύηση, λοχεία και αναπηρία

Η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων (έως και επτά έτη συνολικά ενώ για όσους συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2012 τα περισσότερα επιτρεπτά πλασματικά έτη είναι πέντε) παρέχεται μόνο σε όσους θα συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος.

Τι σημαίνει συντεταγμένη χρεοκοπία εντός ευρώ;

Οι συνέπειες για καταθέσεις, δάνεια, μισθούς, ΧΑ και τραπεζικές μετοχές
Οι απειλές – προειδοποιήσεις των οίκων αξιολόγησης Fitch και Standard and Poor’s ότι η Ελλάδα μπορεί να χρεοκοπήσει δεν είναι τυχαίες. Έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό ως έσχατη προφανώς λύση η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ.

Μεταφορές οφειλών: Τα οφέλη και οι παγίδες που πρέπει να προσέχετε

Συμφέρουν, αλλά κρύβουν και παγίδες. Οι μεταφορές οφειλών είναι πλέον συνηθισμένη πρακτική ανάμεσα στους δανειολήπτες, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να μειώσουν το επιτόκιο που πληρώνουν στις τράπεζες και παράλληλα να «ψαλιδίσουν» τη δόση τους.

Ξαφνική εμπλοκή στην απελευθέρωση των φορτηγών λόγω τρόικας

Συνεχίζεται η διαβούλευση για την απελευθέρωση των ταξί
Ξαφνική εμπλοκή στο θέμα της απελευθέρωσης των φορτηγών δημιουργήθηκε χθες λόγω της απαίτησης των εκπροσώπων της τρόικας να αποσυρθεί από την νομοθετική ρύθμιση η διάταξη που απαγορεύει την δραστηριοποίηση στη χώρα μας σε επαγγελματίες προερχόμενους από τρίτες (πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης) χώρες.

Επικουρικές και ενοποίηση των ταμείων στο μικροσκόπιο της τρόικας

Ενημέρωση για την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διήμερο με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Ποιες αποδείξεις δαπανών αναγνωρίζει η εφορία


To 2011 «έκλεισε» και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το συγκεκριμένο έτος.

Εκπτώσεις μέχρι και 60% και προσφορές όλο το χρόνο μέσω πιστωτικών

Επίσημη πρεμιέρα έκαναν οι εκπτώσεις την περασμένη Δευτέρα, ουδείς όμως... ασχολήθηκε διότι το πρόβλημα ρευστότητας είναι οξύ σε όλους σχεδόν τους καταναλωτές.

Στη Βουλή σήμερα το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο

Πρεμιέρα στη Βουλή κάνει σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, φιλοδοξώντας να καλύψει όλες τις «μαύρες τρύπες» του 2011 που αφορούν τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του Μεσοπρόθεσμου.

Με στόχο την ανάπτυξη οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Νέα δέσμη αλλαγών προωθεί τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο οικονομικών, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η φορομπηχτική πολιτική και να τονωθεί η ανάπτυξη.

10.554 θέσεις απασχόλησης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής

Ολοκληρώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης οι διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής των Δικαιούχων φορέων για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη ο κοινωνικός διάλογος

Πρεμιέρα σήμερα του κοινωνικού διαλόγου, με τη ΓΣΕΕ να προσέρχεται στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να συζητήσει με τις διοικήσεις του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ για τα ζητήματα που θέτει η τρόικα όσον αφορά το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος εργασίας και με ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς κυβερνητικής νομοθετικής παρέμβασης εάν δεν βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Επιδοτήσεις από 40% έως 65% για την εκτροφή μεταξοσκώληκα


Καθαρό εισόδημα 15.000 ευρώ μπορεί να εξασφαλίσει, μέσα σε 2 μήνες, μία οικογένεια που θα ασχοληθεί με την εκτροφή μεταξοσκώληκα και θα καλλιεργήσει 20 κουτιά με τον «μεταξένιο» σπόρο.

Προθεσμία 4 μηνών σε μεγαλοοφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων

Περιθώριο 4 μηνών σε μεγαλοοφειλέτες (για ποσά πάνω από 150.000 ευρώ) δίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για να υπαχθούν σε ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Στο μικροσκόπιο της τρόικας δαπάνες και χρηματοδότηση του ΕΣΥ

Αναβρασμός επικρατεί στο υπουργείο Υγείας καθώς στο μικροσκόπιο της τρόικας μπαίνουν δαπάνες και χρηματοδότηση του ΕΣΥ αλλά και όλες οι πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί στο χώρο της Υγείας.

Ιπποφαές: Μια νέα καλλιέργεια με μεγάλες προοπτικές

Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει… ελπίδες στους Ελληνες. Πρόκειται για το Ιπποφαές, το οποίο μόλις τα τελευταία δυο χρόνια "δοκιμάζεται" επί ελληνικού εδάφους, από μεμονωμένους παραγωγούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Καταθετικός λογαριασμός «Αποταμιεύω» από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Οι αποταμιεύσεις των καταθετών μπορούν να καρποφορήσουν ακόμα και σήμερα, με τον καταθετικό λογαριασμό "Αποταμιεύω" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του ποσού που επιθυμεί να καταβάλει κάθε μήνα ο δικαιούχος από €30 έως €300.

Ανασφάλιστος 1 στους 4 εργαζομένους

Στην Ελλάδα της κρίσης οργιάζει η ανασφάλιστη εργασία καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις καταφεύγουν στην «μαύρη εργασία» προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.

Με περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά κριτήρια η έκδοση νέων αδειών ταξί

Με περιβαλλοντικές και συγκοινωνιακές μελέτες θα εντοπίζονται οι κατά τόπους ανάγκες για την έκδοση νέων αδειών ταξί.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας αντέχουν στην οικονομική κρίση

Κι όμως με μερικές έξυπνες κινήσεις η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία και να βοηθήσει μια ολόκληρη κοινωνία.

Τρόικα: Πρόσθετα μέτρα για τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου

Eσοδα, δαπάνες και τα νέα μέτρα που πιθανότατα θα απαιτηθούν φέτος για να καλυφθούν οι αποκλίσεις της φετινής χρονιάς τίθενται σήμερα επί τάπητος στις συζητήσεις του υπουργείου Oικονομικών με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

ΥΠΕΚΑ: Μείωση εγγυημένων τιμών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Μείωση των εγγυημένων τιμών αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με στόχο τη μείωση της δαπάνης αγοράς «πράσινης ενέργειας», όπως προκύπτει από τις αναφορές εκπροσώπων του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για ανέργους

Συνεχίζεται η αξιολόγηση των προτάσεων για την «κοινωφελή εργασία»
Δύο κλάδοι που υφίστανται έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής δυσπραγίας, όπως είναι τα επαγγέλματα του δημοσιογράφου και του τεχνικού / κατασκευαστικού κλάδου γίνονται αποδέκτες της «σύμπραξης» του Υπουργείου Εργασίας με τους φορείς συλλογικής εκπροσώπησής τους, για την ενίσχυση των ανέργων, μέσα από την παροχή στοχευμένης επαγγελματικής εξειδίκευσης.

Τον Μάρτιο η τελική διαπραγμάτευση για νέα δανειακή σύμβαση και μνημόνιο

Τον Μάρτιο θα καθίσουν στο τραπέζι για την τελική διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου, κυβέρνηση και Τρόικα καθώς, όπως αποκάλυψε, ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει πρώτα όχι μόνο να έχει συμφωνηθεί, αλλά και να έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό πακέτο μέτρων

Στο Υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησαν από χθες οι υπηρεσιακές συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου που φέρνει νέες ανατροπές στο καθεστώς των φοροαπαλλαγών, ενοποίηση φόρων στην ακίνητη περιουσία, εφαρμογή αλλά και επέκταση του «πόθεν έσχες» σε όλες τις δαπάνες των φορολογουμένων.

Eως τις 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής ξενοδόχων στον κοινωνικό τουρισμό

Εως τις 29 Φεβρουαρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού να υπογράψουν σχετική σύμβαση,

Τι προβλέπει το ποινολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους

Πότε απολύονται και πότε μειώνονται οι αποδοχές τους
Στη Βουλή κατατέθηκε χθες, τέσσερις μήνες μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην ατιμωρησία, με αυστηρότερες ποινές και ταχύτερους χρόνους απονομής της Δικαιοσύνης.

ΙΚΑ: Πρόσκληση σε εργοδότες για υποβολή στοιχείων

Στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ καλούνται να καταθέτουν τα στοιχεία ασφάλισης και απασχόλησης του προσωπικού τους όσοι εργοδότες είχαν διακόψει την υποβολή τους.

Επιχειρήσεις με 5 εργαζόμενους μπορούν να υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις

Επιχειρήσεις με τουλάχιστον 5 εργαζόμενους (συμπεριλαμβανομένων και των νόμιμα απασχολούμενων ανήλικων ή αλλοδαπών) που συστήνουν Ενωση Προσώπων μπορούν να υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις,

Αιφνιδιαστικό άνοιγμα 136 «κλειστών» επαγγελμάτων - Ποια είναι

Λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, η κυβέρνηση έσπευσε να ανοίξει πλήρως 136 «κλειστά» επαγγέλματα αίροντας αυτόματα όλους τους περιορισμούς.

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Παράταση στο πρόγραμμα για επιδότηση ανέργων και νέων επιχειρηματιών

Την τροποποίηση του οδηγού του προγράμματος «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτη Ξυνίδη, ανακοίνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Ξεκινά ο κοινωνικός διάλογος για τη μείωση του κόστους εργασίας


Πρεμιέρα στον κοινωνικό διάλογο αυτή την εβδομάδα, με την πρώτη απευθείας συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, για τη μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Μειώνεται κατά 30% το κόστος σύνταξης συμβολαίων

Στην πρέσα βάζει τις αμοιβές των συμβολαιογράφων κοινή υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οδηγώντας σε μειώσεις της τάξεως του 30% το κόστος σύνταξης συμβολαίων.

Χαράτσι ΔΕΗ: Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΕΚΑ: Νέα πρόσκληση για ενεργειακούς επιθεωρητές

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι με το Ν. 4030/2011 δόθηκε παράταση ενός έτους για τη διάρκεια ισχύος των προσωρινών αδειών Ενεργειακών Επιθεωρητών, που έχουν ήδη χορηγηθεί (δηλαδή έως 6.10.2012),

Πώς θα επιδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός των μεταφορικών εταιρειών

Από τις 20 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αποστολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στην επιδότηση για εκσυγχρονισμό μεταφορικών εταιρειών.

Ποιες ανατροπές φέρνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα

Πληθώρα μικρών ή μεγαλύτερων αλλαγών σε φόρους, συντάξεις και κλειστά επαγγέλματα φέρνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή.

«Ψαλίδι» ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 10% με 3 προϋποθέσεις

Οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

Τέσσερα μέτρα για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα

«Κούρεμα» στις κλαδικές συμβάσεις, με στόχο τη μείωση των μέσων και υψηλών αποδοχών ζητεί η τρόικα, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα.

Ταμείο ...ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας

«Παράθυρο» για πώληση εισηγμένων ΔΕΚΟ αντί «πινακίου φακής» ανοίγει η κυβέρνηση με τις υπερεξουσίες που παραχώρησε στο Ταμείο Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Τέλος ακινήτων: Αρχισαν να αποστέλλονται οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης

Με την πάροδο των 80 ημερών που έχει δοθεί ως περιθώριο για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων, άρχισαν να αποστέλλονται οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για χιλιάδες καταναλωτές που δεν εξόφλησαν την οφειλή τους.

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Τα 7 κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου

Στο επίκεντρο των εξελίξεων στο Δημόσιο τίθεται η αξιολόγηση δομών και προσωπικού που θα υλοποιηθεί το 2012.

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης «πάγωσε» τις ενοικιάσεις

«Φρένο» στις ενοικιάσεις κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων έβαλε την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ), που πρέπει να συνοδεύει στο εξής όλα τα συμβόλαια για τις πωλήσεις και για τις μισθώσεις των ακινήτων άνω των 50 τ.μ.

Από την ανεργία στην οικονομική ανεξαρτησία

Δεκαεπτά άνεργες γυναίκες πήραν την απόφαση το 2000 να δημιουργήσουν έναν συνεταιρισμό στον Πτελεό Μαγνησίας. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια σταθερή πηγή εισοδήματος και φυσικά να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία.

Χρυσές αποδόσεις από τις εναλλακτικές καλλιέργειες

«Πρωταθλητισμό» στις αποδόσεις κάνουν οι νέες δυναμικές εναλλακτικές καλλιέργειες. Όπως το ιπποφαές, το μύρτιλλο, το ρόδι, το βατόμουρο, η μαύρη τρούφα, τα σαλιγκάρια, η αλόη βέρα και το ράσμπερι.

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις περικοπές των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα

Επιβολή «πλαφόν» 1.500 ευρώ για την καταβολή ολόκληρου του 13ου και 14ου μισθού με παράλληλη διατήρηση των κατώτερων αμοιβών στα σημερινά επίπεδα, προβλέπει το βασικό σχέδιο που θα τεθεί επί τάπητος.

Σχέδιο για µείωση των φόρων

Αλλαγή στο µείγµα οικονοµικής πολιτικής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήµου µε το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστηµα το οποίο θα περιλαµβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε τοµείς που έπληξαν την οικονοµική δραστηριότητα, όπως ο ΦΠΑ και οι φόροι στα ακίνητα.

Επενδυτικές ευκαιρίες του 2012

Καθώς ο ΟΟΣΑ προβλέπει για το 2012 πενιχρή ανάπτυξη 0,2% για την Ευρωζώνη και 1,6% για το σύνολο του ΟΟΣΑ, διεθνείς και εγχώριοι επενδυτές αναλύουν τα επόμενα επενδυτικά τους βήματα.

Επιτηδευματίες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν φόρο διατήρησης του ΑΦΜ τους

Tην επιβολή ελάχιστου φόρου διατήρησης ΑΦΜ, που θα επιβαρύνει τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών με διπλό στόχο, το ξεκαθάρισμα των εικονικών και ανενεργών ΑΦΜ και τον καλύτερο έλεγχο επαγγελματικών κατηγοριών που ενοχοποιούνται ως κύριες εστίες της φοροδιαφυγής.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για τη φοροκάρτα

Εξετάζεται και η παροχή κινήτρων για τη χρήση της
Αυξανόμενο ενδιαφέρον για χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων επιδεικνύουν οι φορολογούμενοι.

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Τρόικα: Καταργήστε άμεσα τα προνόμια σε ΔΕΚΟ και τράπεζες

«Aνοικτή εντολή» στην κυβέρνηση να καταργήσει με νόμο, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα κεκτημένα - προνόμια (μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά) που έχουν οι εργαζόμενοι στις ΔEKO και τις τράπεζες, δίνει η τρόικα στο πλαίσιο του «πακέτου» των αλλαγών στην αγορά εργασίας (πάγωμα ωριμάσεων και μισθών, κατάργηση ή περιορισμό του 13ου και του 14ου μισθού κ.ά.).

Ποιες είναι οι πιο ισχυρές επενδυτικές επιλογές του 2012

Την περασμένη Δευτέρα η Γερμανία βγήκε στις αγορές για να δανειστεί. Η τελευταία φορά που το είχε επιχειρήσει, πριν από περίπου έναν μήνα, είχε αποδειχθεί «τραυματική», καθώς οι αγορές της γύρισαν την πλάτη και η ίδια κατόρθωσε να συγκεντρώσει λίγο πάνω από το ήμισυ των κεφαλαίων που είχε θέσει ως στόχο.

Πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση αποχώρησης μισθωτού

Αναδρομικά από τις 5 Αυγούστου του 2011 (ημερομηνία έκδοσης του νόμου για το ΣΕΠΕ) ισχύει το πρόστιμο (400 - 800 ευρώ) για τη μη αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού εντός 8 ημερών.

7 "σκληρά" μέτρα στην ατζέντα της τρόικας

Ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα, με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, η συζήτηση για τα πρόσθετα μέτρα του τρέχοντος έτους αλλά και της διετίας 2013-2014,

Χαράτσι ΔΕΗ: 30.000 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης

Τον κίνδυνο να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα διατρέχουν 30.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Χαμηλότοκα δάνεια για νέες καλλιέργειες και υδατοκαλλιέργειες

Κεφάλαια κίνησης για τις εναλλακτικές καλλιέργειες χορηγεί η Αγροτική Τράπεζα και μάλιστα με επιτόκιο που ξεκινά από το 5,4% (+περιθώριο) για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Σχέδιο «τακτοποίησης» για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου

Νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση, μετά τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


Μια ακόμη υπηρεσία για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά στη λειτουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών στον τηλεφωνικό αριθμό 1540.

Παράταση μέχρι και την Δευτέρα 16/1 για τα τέλη κυκλοφορίας

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 η καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας καθώς και η κατάθεση πινακίδων.

Υψηλά κέρδη υπόσχεται η καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών

Πρώτης τάξεως ευκαιρία για συμπληρωματικό εισόδημα συνιστούν τα φαρμακευτικά φυτά, η καλλιέργεια των οποίων εμφανίζει τα τελευταία χρόνια σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Επιδοτήσεις 100% σε ανέργους και νέους επιχειρηματίες για παραγωγή ζυμαρικών

Ανεργοι και νέοι επιχειρηματίες μπορούν να επιδοτηθούν 100% για να ανοίξουν εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων ζυμαρικών και αλευρωδών προϊόντων.

Παρατείνονται οι εκπτώσεις κινητής τηλεφωνίας για ανέργους και συνταξιούχους

Παρατείνονται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 τα εκπτωτικά προγράμματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας CosmOTE και Wind για τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Απελευθέρωση και για τα επαγγέλματα λογιστών και φοροτεχνικών

Την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων των λογιστών, των φοροτεχνικών, των αναλογιστών και των ορκωτών εκτιμητών υποδεικνύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού με γνωμοδότηση που ανακοίνωσε χθες στα πλαίσια των εισηγήσεων που πρέπει να κάνει για συνολικά 45 κλειστά επαγγέλματα, στα πλαίσια της απελευθέρωσης που ζητά η τρόικα.

Δωρεάν κατάρτιση για 5.250 ανέργους

Tην απόφασή του να καλύψουν τα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης - με ίδιους πόρους - το κόστος της κατάρτισης και πιστοποίησης 5.250 ανέργων, το οποίο θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ.)

ΟΑΕΕ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις υγειονομικής περίθαλψης γονέων ασφαλισμένων

Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για την υγειονομική περίθαλψη των γονέων που υπάγονται στην ασφάλιση του παιδιού τους, ως έμμεσα μέλη, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.

Πώς θα υπολογίσετε τη σύνταξη από το ΙΚΑ


Τα πέντε από τα δέκα τελευταία έτη μπορούν να επιλέξουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για τον υπολογισμό της σύνταξής τους. Διευκρινίσεις για τις συντάξεις δίνονται σε εγκύκλιο του Ιδρύματος, όπου μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

Μέχρι 31 Μαρτίου η πρώτη δόση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων

Παράταση έως 31 Mαρτίου για όσους δεν πήραν ειδοποίηση για την πρώτη δόση του προστίμου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου για όλους τους υπόλοιπους που δεν πρόλαβαν να καταβάλουν τη δόση έως 31 Δεκεμβρίου.

Επτά νέοι σταθμοί μετρό μέχρι το τέλος της χρονιάς

Απεμπλέκεται το Μετρό από το «σκάνδαλο Siemens», όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης. Την επόμενη εβδομάδα η σύμβαση με τη γερμανική εταιρεία θα συζητηθεί στη Βουλή για να υπογραφεί αμέσως μετά και μέχρι το τέλος της χρονιάς ή τις αρχές του 2013 θα ανοίξουν οι εφτά νέοι σταθμοί.

Δεν ζητά περικοπή 13ου και 14ου μισθού το ΔΝΤ

Τοποθέτηση, από την οποία δεν προκύπτει ότι ζητά περικοπή για τον 13ο και τον 14ο μισθό, αποτελεί η απάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις ερωτήσεις που αφορούσαν πληροφορίες για το αίτημα της τρόικας να περικοπούν μισθοί και επιδόματα.

Επτά παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Η δημιουργία ελευθέρων ζωνών, η απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις, η επίσπευση της έκδοσης άδειας από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, η μείωση του ύψους του προϋπολογισμού μίας επένδυσης για υπαγωγή στο fast track, η απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές, η ίδρυση εταιρείας νέου τύπου κ.λπ.

Καθιερώνεται νέα ευέλικτη μορφή εταιρίας με κεφάλαιο 1 ευρώ

Νέα ευέλικτη μορφή εταιρίας καθιερώνεται με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ελεύθερες ζώνες και άλλες διευκολύνσεις για την επιχειρηματικότητα

Το «πράσινο φως» στη διευκόλυνση και σύσταση Ελεύθερων Ζωνών άναψε το πολυνομοσχέδιο για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που παρουσιάστηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Τι προβλέπει το ν/σ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προσβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος-Νέα Εταιρική Μορφή-Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών-Μεσίτες Ακινήτων-Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Πλήρης άρση του καμποτάζ και ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των επενδύσεων

Πλήρη άρση του καμποτάζ και απελευθέρωση των θαλασσίων μεταφορών, καθώς και ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των επενδύσεων, με άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και χαμηλότερα όρια για ένταξη επενδυτικών σχεδίων σε διαδικασίες «fast track», περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το οποίο ενέκρινε την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μόνο για τις νέες μισθώσεις το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης


Το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, είναι απαραίτητο για τις νέες μισθώσεις κατοικιών και κτιρίων άνω των 50 τετραγωνικών μέτρων, όχι όμως στις ανανεώσεις υφιστάμενων συμβάσεων μίσθωσης.

Πώς θα γίνει η εξόφληση των οφειλομένων αναδρομικών του ΕΚΑΣ

Σε πέντε δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 500 ευρώ, πρόκειται να ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών ποσών του Επίδοματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), που οφείλονται σε 37.018 συνταξιούχους, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Πώς να περιορίσετε τα έξοδα θέρμανσης με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Σημαντική μείωση στα έξοδα θέρμανσης, που ανέρχονται σε εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο, μπορούν να εξασφαλίσουν όσοι αξιοποιήσουν προς όφελός τους το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Πώς να μειώσετε τις δόσεις των δανείων σας ακόμα και στο μισό

Λύση για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του -προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ- αναζητά σήμερα 1 στους 2 εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 800.000 δημοσίων υπαλλήλων

Το «πράσινο φως» για την αξιολόγηση 800.000 υπαλλήλων, υπηρεσιών και οργανισμών στον «στενό» και ευρύτερο δημόσιο τομέα -εκτός των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών-, που έχει ως στόχο τη μείωση του κράτους κατά 30%, «άναψε» η χτεσινή υπογραφή της απόφασης από τους υπουργούς Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα, με την οποία προσδιορίζονται οι φορείς που θα αξιολογηθούν.

Πώς και πότε θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα

Μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.

Απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος από τις 30/6/2013

Eνάμιση χρόνο θα πρέπει να κάνουν υπομονή ΔΕΗ και αναλυτές καθώς στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προχθές στη βουλή, κλείνει οριστικά η «πληγή» των τιμολογίων για την επιχείρηση.

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή προς ψήφιση με την μορφή τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

ΟΑΕΕ: Τα δικαιολογητικά για αναγνώριση 5 πλασματικών ετών

Τρία δικαιολογητικά - «κλειδιά» θα ζητεί ο ΟΑΕΕ για να αναγνωρίζει έως και 5 χρόνια πλασματικά έτη ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών - ασφαλισμένων του οι οποίοι δεν είχαν εγγραφεί, μολονότι ασκούσαν επαγγελματική δραστηριότητα, στα πρώην Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ.

ΕΟΠΥΥ: Υπηρεσίες και εκτός ωραρίου εργασίας

«Aνοιχτά» και εκτός ωραρίου εργασίας θα παραμένουν τα ιδιωτικά συμβεβλημένα ιατρεία για τους ασφαλισμένους του Eθνικού Oργανισμού Παροχών Yπηρεσιών Yγείας (EOΠYY).

«Παράθυρο» για περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων ανοίγει το πολυνομοσχέδιο

Mε τις οικονομικές δυνατότητες των ταμείων και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας συνδέονται, πλέον, τα ποσά των δώρων που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι.

Tο χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις του 2012

Μιλώντας από το βήμα του Επιχειρηματικο-οικονομικού Forum Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε σε επτά διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τις αρχές Απριλίου, όπως και στην αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων, ενώ στον υπάρχοντα προγραμματισμό υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη τέσσερις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2012.

Στο στόχαστρο της εφορίας 900.000 ελεύθεροι επαγγελματίες

Tις τραπεζικές καταθέσεις και τις δαπάνες που πραγματοποιούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε μετρητά βάζει τώρα στο φορολογικό «παιχνίδι» το υπουργείο Oικονομικών για να συλλάβει τη φοροδιαφυγή που γιγαντώνεται.

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων,

Ανάσα ρευστότητας η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Ανάσα ρευστότητας σε όσους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία στο πρώτο δίμηνο του έτους δίνει η προωθούμενη στη Βουλή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς για πρώτη φορά μπορούν να υπαχθούν οφειλές οι οποίες καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως την ημερομηνία υπαγωγής στην αίτηση ρύθμισης (29 Φεβρουαρίου).

Πώς "απελευθερώνονται" ταξί και φορτηγά

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών επιβατικών μεταφορών (ΤΑΞΙ).

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι φορείς του Δημοσίου θα αξιολογηθούν

Οι φορείς του δημόσιου τομέα, των οποίων οι οργανικές μονάδες και το προσωπικό θα αξιολογηθούν, προσδιορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα και Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από τις 29 Φεβρουαρίου η πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών

Σαρωτικές αλλαγές και για τα επαγγέλματα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων
Μετατίθεται για τις 29 Φεβρουαρίου 2012 η πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, αντί για την 1η Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Μόνο μέσω Taxisnet οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος Taxisnet, θα υποβάλλονται στο εξής οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων που τηρούν.

Ολα τα κοινωνικά παντοπωλεία που λειτουργούν στην Ελλάδα

Ο θεσμός των κοινωνικών παντοπωλείων εξαπλώνεται πλέον σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να αποκτήσουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, όπως απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ.

Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 57.400 ανέργους

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε την έναρξη της υλοποίησης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας συνολικού προϋπολογισμού 188.000.000 ευρώ.

Τέλος ακινήτων: Προβλήματα για όσους δεν υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εξαίρεσης

Προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που ζητούν να απαλλαγούν από τέλος ακινήτων, καθώς τα αρμόδια γραφεία σε Δήμους και Εφορίες είναι υποστελεχωμένα.

Χρονιά ρύθμισης τραπεζικών οφειλών το 2012

Σε μαζικές ρυθμίσεις και αναχρηματοδοτήσεις στεγαστικών, καταναλωτικών και μικρών επιχειρηματικών δανείων θα προχωρήσουν οι τράπεζες και φέτος.

ΙΚΑ - ΟΑΕΕ: Οι προϋποθέσεις για αυτασφάλιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων

Δυνατότητα αυτασφάλισης στο ΙΚΑ, έχουν μέσα στο τρέχον έτος, οι απολυμένοι ηλικίας 55 έως 64 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν άνεργοι για 3 μήνες πριν από την υποβολή αίτησης στο ταμείο τους. Παράλληλα, άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τον ΟΑΕΕ.

Στην επαρχία και την αγροτική ενασχόληση επιστρέφουν οι Ελληνες

Στην επαρχία και την αγροτική ενασχόληση οδηγεί αρκετούς Έλληνες η οικονομική κρίση. Η εφημερίδα «New York Times», με πρωτοσέλιδη ανταπόκριση από τη Χίο, αναφέρεται στην αύξηση του αριθμού των πολιτών που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα λόγω της ανεργίας αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής την επαρχία.

Δεν αναγνωρίζονται οι εταιρικές δαπάνες σε 47 offshore


Τον κατάλογο των 47 κρατών που θεωρούνται «μη συνεργάσιμα» με τη χώρα μας, με την έννοια ότι μέχρι την 1η-1-2012 δεν έχουν συνάψει με την Ελλάδα συμβάσεις διοικητικής συνδρομής στον φορολογικό τομέα

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για κλειστά επαγγέλματα και ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο και για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία

Στο αυτόφωρο όσοι χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές άνω των 150.000 ευρώ

Ποιες άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο
Πλέον εκτός των φοροφυγάδων θα ασκούνται ποινικές διώξεις και στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων οι οποίοι δεν καταβάλλουν εισφορές στα Ταμεία.

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επιχειρήσεις που οφείλουν φόρους

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επιχειρήσεις, στην περίπτωση όπου για αυτά τα ακίνητα δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενοι φόροι ακίνητης περιουσίας επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Ταξί: Νέες άδειες θα χορηγούνται μόνο μετά από μελέτη

Θέμα χρόνου είναι η παρουσίαση της νέας πρότασης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το άνοιγμα του κλάδου των ταξί

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα

Το 60% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά το χρόνο εισόδου σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, χωρίς την καταβολή οποιονδήποτε άλλων πρόσθετων αμοιβών, αποδοχών και επιδομάτων θα λαμβάνουν από τον Μάρτιο οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε κατάσταση προσυνταξιοδότησης.

Προθεσμιακές: Πώς να επιλέξετε την κατάθεση που σας συμφέρει περισσότερο

Ελκυστικά επιτόκια που ξεπερνούν και το 5,5% προσφέρουν σε προθεσμιακές καταθέσεις και προϊόντα, τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας στην προσπάθεια τους να διακρατήσουν ή και να προσελκύσουν νέα κεφάλαια, σε μια εποχή όπου η ενίσχυση της ρευστότητας αναδεικνύεται σε πρωταρχικό στόχο.

Πώς θα συνταξιοδοτούνται οι συγγενείς αναπήρων

Μόνο για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά την 5η Αυγούστου 2011 θα έχει εφαρμογή η διάταξη του νόμου με την οποία ορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των γονέων αναπήρων παιδιών και των συζύγων αναπήρων.

Εγκρίθηκαν 26.000 προσλήψεις ανέργων στην κοινωφελή εργασία

Ποιες κατηγορίες ανέργων εντάσσονται
Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ευκαιρία εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας από τρεις μεγάλους ομίλους

Με γνώμονα το «χτίσιμο» της καλύτερης ομάδας εργασίας και τη διασφάλιση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη και επιμόρφωση, πολλοί μεγάλοι όμιλοι της χώρας μας προσφέρουν προγράμματα εκπαίδευσης αποφοίτων.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα

Παρεμβάσεις σε συμβολαιογράφους, δικηγόρους, ταμείο αξιοποίησης περιουσίας, φορολογία, εφεδρεία και ρύθμιση χρεών. Αφήνει απέξω τα πιο «επώδυνα» θέματα.

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, που θα εκδίδεται ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ

Τι ζητούν οι εργοδότες για μισθούς και εισφορές

Tο «κούρεμα» του 13ου και του 14ου μισθού για τους υψηλόμισθους (οι οποίοι θα λαμβάνουν ως «δώρα» τα ποσά που αντιστοιχούν στο βασικό μισθό του πρώτου μισθολογικού κλιμακίου της κλαδικής ή της ομοιοεπαγγελματικής σύμβασης εργασίας)

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα ανεργίας

Πώς, πότε και πόσα δικαιούστε
Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα ισχύουν από τις 30 Ιανουαρίου 2012 και δεν θα είναι μεγάλες.

Μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 την επόμενη τριετία

Λίγο πριν από την άφιξη της τρόικας, την επιβεβαίωση της αποτυχίας του μέτρου της εφεδρείας, και την ανακοίνωση από την πλευρά των δανειστών μας των νέων απαιτήσεων που θα ζητήσουν ως αντιστάθμισμα,

Με ποια κριτήρια θα ελεγχθούν όσοι δεν "περαίωσαν"

Ελέγχους - εξπρές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που «γύρισαν την πλάτη» στην περαίωση της περιόδου 2000-2009 και δεν εκμεταλλεύτηκαν τη δεύτερη ευκαιρία που τους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις φορολογικές υποθέσεις τους ξεκινά η εφορία.

Εως το τέλος Ιανουαρίου οι περικοπές στις επικουρικές

Στη διαβεβαίωση ότι δεν προτίθεται να καταθέσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις εάν δεν προηγηθεί συμφωνία των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 680 ανέργους της Θεσσαλονίκης

Η στήριξη 680 ατόμων που έμειναν άνεργοι, γιατί οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν δέχθηκαν τις συνέπειες της κρίσης που πλήτει τον κλάδο τους και την περιοχή τους, είναι ο στόχος του ολοκληρωμένου προγράμματος του ΟΑΕΔ για τους ανέργους των επιχειρήσεων

ΟΑΕΔ: Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Την επιδότηση του 40% των εργοδοτικών εισφορών για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου.

Πώς θα κερδίσετε από το «φθηνό χρήμα» του 2012


Η χρονιά με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία του ευρώ αναμένεται ότι θα είναι το 2012, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται διατεθειμένη να «ψαλιδίσει» ακόμη περισσότερο το κόστος του χρήματος, φέρνοντάς το σε ιστορικά χαμηλά.

Τι αλλάζει στη δόμηση με τον νέο ΓΟΚ

Μέσα στην άνοιξη αναμένεται να έχουν ψηφισθεί οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συμεριλαμβανομένων και των χρεών που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2011, νομοθετεί η κυβέρνηση Παπαδήμου επαναφέροντας ως «αντίβαρο», την προσωποκράτηση για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν τα... ρυθμίζουν.

Σε 60 ημέρες κρίνονται PSI και νέα δανειακή σύμβαση

Μέσα στις επόμενες 60 ημέρες κρίνεται η «τύχη» της Ελλάδας, καθώς στο διάστημα που απομένει μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα πρέπει να εφαρμοστεί το PSI, να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση και να εκταμιευθεί τμηματικά η πρώτη δόση του νέου δανείου ύψους 89 δισ. ευρώ.

Τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Ιανουαρίου

Το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσουν φόρους, τέλη και έκτακτες εισφορές, καλούνται να βάλουν μέχρι το τέλος του μήνα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι.

Στο ΦΕΚ θα δημοσιεύονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Καμία πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου ή αορίστου χρόνου δεν θα γίνεται στο δημόσιο αν δεν έχει προηγηθεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ της πράξης πρόσληψης.

Οι 10 βασικότερες αλλαγές που έρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Αλλαγές στον υπολογισμό των λογιστικών διαφορών των επιχειρήσεων, αλλά και ένα νέο σύστημα επιστροφής φόρων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Μεταφορές: Κοντά σε συμφωνία με φορτηγά και ταξί

Την στάση τους έναντι της ρύθμισης του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την άμεση απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών που αφορά το σύνολο των φορτηγών και των βυτιοφόρων στη χώρα μας θα καθορίσουν σήμερα οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Καμία μίσθωση ακινήτου από σήμερα χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό

Το κόστος και οι εξαιρέσεις
Καμία μίσθωση ακινήτου δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, αν το ακίνητο δεν συνοδεύεται από ενεργειακό πιστοποιητικό. Το μέτρο θα ισχύει από σήμερα τόσο για σπίτια όσο και για καταστήματα.

Κρίσιμη εβδομάδα για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Η συμπίεση των μισθολογικών απολαβών θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων αυτή την εβδομάδα,

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Παρατείνονται δύο προγράμματα επιδότησης για δημιουργία επιχείρησης

Νέα παράταση για την «Επιταγή» σε σπουδαστές ΙΕΚ
Παράταση χρόνου ολοκλήρωσης των έργων των προγραμμάτων Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πώς θα επιλύονται οι διαφορές με την εφορία για ποσά άνω των 50.000 ευρώ

Στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών μπορούν να προσφύγουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμφισβητούν τυχόν πράξη καταλογισμού φόρου, τέλους, εισφοράς ή προστίμου, που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κατάργηση του 14ου μισθού


Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Από το μικροσκόπιο θα περάσουν όλα τα προνοιακά επιδόματα

Από το μικροσκόπιο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα περάσουν τους επόμενους μήνες όλα τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα.

«Πόθεν έσχες» για όλους για εισοδήματα του 2012

Νέες ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς που διέπει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων.

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από 1.500 € κατά κεφαλή θα πληρώσουν 4 εκατ. φορολογούμενοι

Τι μας περιμένει το 2012 με παραδείγματα
Aπώλειες πάνω από 1.500 ευρώ κατά μέσον όρο το τρέχον έτος θα έχουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, επιτηδευματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων λόγω της αύξησης της φορολογίας στο εισόδημα και την ακίνητη περιουσία.

Τρόικα: Καταργήσεις δημοσίων οργανισμών ή νέες περικοπές μισθών

Με μία σαφή και χωρίς περιθώρια παρανόησης εντολή φθάνουν στις 16 του μηνός στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας που θα επισκεφθούν και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να βεβαιωθούν «ιδίοις όμμασι» για την πορεία υλοποίησης του εγχειρήματος περιορισμού της κρατικής μηχανής.

Τα 7 βήματα για την αποφυγή της ελληνικής χρεοκοπίας

Το ελληνικό «δράμα», που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, κορυφώνεται με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της πτώχευσης, να παραμένουν ανοικτά.

Πώς να επιλέξετε την πιστωτική κάρτα που σας συμφέρει

Πιστωτική κάρτα δεν σημαίνει μόνο «τσουχτερά» επιτόκια, δόσεις που ποτέ δεν μειώνονται και «καπέλα» στις συναλλαγές. Για εκείνους που θα αξιοποιήσουν τις προσφορές και τις δυνατότητες του «πλαστικού χρήματος», η κάρτα μπορεί να γίνει ένα πρώτης τάξεως εργαλείο συναλλαγών και παράλληλα να αποτελέσει «διαβατήριο» για προσφορές, εκπτώσεις και δώρα σημαντικής αξίας, ανάλογα με την περίπτωση.

Εξι νέα φορολογικά μέτρα αναζητούν νομοσχέδιο

Εξι φορομέτρα αναζητούν νομοσχέδιο. Πρόκειται συγκεκριμένα για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, την ενοποίηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, τον τρόπο εφαρμογής των αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την απόδοση του ΦΠΑ, την κατάργηση του ΚΒΣ και την επέκταση του «πόθεν έσχες».

Ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα στα μέτρα της οικονομικής κρίσης

Αναδυόμενα προϊόντα για περιόδους κρίσης προτείνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την καθίζηση των ασφαλιστικών εργασιών, που προκαλεί η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών.

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι διορθώσεις στο ειδικό τέλος ακινήτων

Ηλεκτρονική αίτηση για αδυναμία πληρωμής του
Περιθώριο έως τις 20 Ιανουαρίου έχουν οι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να προσέλθουν στον αρμόδιο δήμο για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Εξι φόρους θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2012

Μέχρι να προχωρήσει το σχέδιο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να εισπράξει μέχρι το τέλος Ιουνίου καθυστερούμενα έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ από τον «ξεχασμένο» ΕΤΑΚ και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Πώς θα γίνει η επιλογή διευθυντικών στελεχών στο Δημόσιο

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την επιλογή των γενικών διευθυντών στο Δημόσιο.

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

"Γλυκές" επιδοτήσεις σε ανέργους και νέους επιχειρηματίες

Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ χρηματοδοτεί κατά 100% όσους ανέργους επιθυμούν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση παραγωγής τοπικών εδεσμάτων. Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες και οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Συνεταιρισμός γυναικών στέλνει γλυκά μέχρι την ...Κίνα

Φτιάχνουν γλυκά του κουταλιού και τα εξάγουν στην Κίνα. Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Αγιος Αντώνιος παρασκευάζει παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και ζυμαρικά. Αφού «κέρδισε» αρχικά την αγορά της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια όλη τη χώρα, τώρα εξάγει και στην Κίνα.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα

Μέσα στην κρίση της αγοράς, με αυξημένη την ανάγκη περιορισμού των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων, πολύς λόγος γίνεται για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων στο Διαδίκτυο προκειμένου να αυξηθεί ο τζίρος. Ας δούμε λοιπόν το θέμα όσο μπορούμε καλύτερα.

Υδροπονικές καλλιέργειες: Μεγάλες αποδόσεις και επιδότηση έως και 40%

Υπερδιπλάσιες στρεμματικές αποδόσεις σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας, σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής, εφαρμογή σε περιοχές με φτωχά ή ακατάλληλα εδάφη για καλλιέργεια, και ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας προσφέρουν οι εναλλακτικές υδροπονικές καλλιέργειες,

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία και βαθμολόγιο

Μέσα σε 4 μήνες από τη λήξη της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας θα μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Από τις 20/2 οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις εκσυγχρονισμού χερσαίων μεταφορών

Ξεκινά από τις 20 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων - ενισχύσεων στο Πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών. Μετακινούμε την Ελλάδα με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον» που προκήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Πρόστιμο 600 ευρώ κατά μέσο όρο σε όσους "ξέχασαν" τα τέλη κυκλοφορίας


Αναδρομικό χαράτσι ύψους 600 ευρώ -κατά μέσο όρο- αναγκάζονται να πληρώσουν όσοι "πιάνονται" από ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών -ή και κατά τη διαδικασία παράδοσης των πινακίδων τους στις εφορίες- να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ αυτοκινήτου τους κάποια χρονιά.

Πώς θα εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών περιέχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Φορολογική ανάσα για απλήρωτους εργαζομένους

Φορολογική ανάσα στους μισθωτούς που δεν πληρώθηκαν κανονικά το 2011 από τους εργοδότες τους εξαιτίας της κρίσης επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση.

Καταθέσεις: Επιτόκια έως και 5% για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Επιτόκια ακόμη και πάνω από 5% δίνουν πλέον οι τράπεζες στους λογαριασμούς μισθοδοσίας στοχεύοντας στις καταθέσεις των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων.

Μετά τις 15 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για τις επικουρικές

«Παγώνει» η διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, προκειμένου να υπάρξει κοινή απόφαση μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Eκλεισε το πολυνομοσχέδιο με ρύθμιση ληξιπροθέσμων και επίσπευση απελευθέρωσης φορτηγών

Με δραματικούς τόνους από τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο για ανυπαρξία «κόκκινων γραμμών» στις κρίσιμες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πολυνομοσχέδιο που επιλύει θεσμικές εκκρεμότητες που απορρέουν από τις επιταγές του μεσοπρόθεσμου σχεδίου.

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Με διαδικασίες εξπρές το άνοιγμα του κλάδου των φορτηγών

Τον δρόμο για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου προσαρμογής για την απελευθέρωση του κλάδου των χερσαίων μεταφορών ανοίγει η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που ήδη εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και οδεύει προς τη Βουλή.

Δεν έδωσαν ονόματα υπουργών οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς

Δεν δόθηκαν ονόματα υπουργών στα δύο υπομνήματα συνολικά 20 σελίδων, που κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης την Πέμπτη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

ΔΕΗ: Τα νέα τιμολόγια που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2012

Τα νέα τιμολόγια χαμηλής τάσης που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ.

Από τις 30/1 η υποβολή αιτήσεων για το digi-mobile

Μετατίθεται για τις 30 Ιανουαρίου 2012, η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων των επιχειρήσεων στη δράση "Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε έξυπνες συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές - ταμπλέτες (digi-mobile)" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση", που υλοποιείται από την εταιρεία Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

Τι προτείνει το υπουργείο Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις

Ενοποίηση των 5 ταμείων επικουρικής ασφάλισης μέχρι τα τέλη Ιουνίου και μείωση των απολαβών για τους ασφαλισμένους φορέων που έχουν ελλείμματα αλλά δίνουν επικουρική άνω του 20% των συντάξιμων αποδοχών είναι το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

ΚΑΠΕ: Πώς να πληρώνετε λιγότερα για θέρμανση

Η μία στις πέντε πολυκατοικίες φέτος έχει μείνει χωρίς θέρμανση. Η υψηλή τιμή του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα περιορισμένα εισοδήματα των νοικοκυριών αναγκάζει πολλούς να περάσουν το χειμώνα μέσα στο κρύο.

Οι κυριότερες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που συζητείται σήμερα

Κλειστά επαγγέλματα, οδικές μεταφορές, πτωχευτικός κώδικας, ρύθμιση οφειλών, αντικειμενικά κριτήρια
Διατάξεις που θα επιτρέπουν τη δημιουργία εταιρειών δικηγόρων και θα ρυθμίζουν την διαφήμιση στον κλάδο περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Μέχρι τις 17/1 οι αιτήσεις για 152 υπαλλήλους στην ΕΕ

Χρονικό περιθώριο μέχρι τις 17 Ιανουαρίου έχουν οι υποψήφιοι ώστε να αποστείλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στον γενικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων με 152 βοηθούς επιπέδου AST 3.

Από Δευτέρα 9/1 οι αιτήσεις για 725 θέσεις Δόκιμων Πυροσβεστών

Σε ετοιμότητα βρίσκονται 25.000 περίπου υποψήφιοι, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα λάβουν μέρος στον νέο διαγωνισμό κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα 725 Δόκιμων Πυροσβεστών γενικών καθηκόντων, σε οκτώ ειδικότητες.

Απροθυμία των δημοσίων φορέων να κατατάξουν τους υπαλλήλους στο βαθμολόγιο

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα στη διαδικασία αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης, αφού καθυστερήσεις και αναχώματα σημειώνονται ακόμη και στις πιο απλές διαδικασίες.

Εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών στα βενζινάδικα

Την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών στα βενζινάδικα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εντός του 2012 και σε όλα τα βενζινάδικα της επικράτειας εντός διετίας, προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και εστάλη για υπογραφή στο συναρμόδιο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οι 4 ανατροπές που έρχονται για τους μισθούς


Μειώσεις με νέες ανατροπές στους μισθούς -είτε με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων είτε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αν «ναυαγήσει» ο διάλογος των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα- έρχονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ανοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αντιμέτωποι με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφού οι καταθέσεις θα αποτελούν κριτήριο για τη φορολόγησή τους.

Πιστωτικές: «Φρένο» στα φουσκωμένα επιτόκια βάζει το Ειρηνοδικείο

Φωτιά έχουν πάρει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, καθώς το ΣΕΠΠΕ, δηλαδή η ετήσια πραγματική επιβάρυνση για τον καταναλωτή προσεγγίζει πλέον -στο σύνολο των τραπεζών- το 20%.

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Διαπραγματεύσεις για κατώτατο, 13ο και 14ο μισθό

Την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού ζητά καθώς και τη μείωση του κατώτατου μισθού ζητά η Τρόικα, αίτημα που σύμφωνα με δήλωση που αποδίδεται στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, βρίσκεται στο τραπέζι των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Κριτήριο φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι καταθέσεις

Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων θα αποτελεί κριτήριο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών.

Θέμα κατώτατου μισθού θέτει με επιστολή της η τρόικα


Θέμα κατώτατου μισθού - στα 751 ευρώ - μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και του 13ου και 14ου μισθού, θέτει σε επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας, η τρόικα στην οποία γίνονται συγκρίσεις με το τι ισχύει σε άλλες χώρες.

Προς απαγόρευση η δόμηση σε περιοχές εκτός σχεδίου

Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο η τότε υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εισηγούνταν την κατάργηση της δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 10 στρεμμάτων σε περιοχές Natura, πλήθος αντιδράσεων είχαν προκληθεί από βουλευτές όλων των κομμάτων.

Πώς θησαυρίζουν τα κυκλώματα σε βάρος των φορολογουμένων

Εταιρεία πλήρωσε για περαίωση εξαετίας 20.000 ευρώ αντί 620.000
Ενα ατέλειωτο πάρτι μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία σε βάρος των φορολογουμένων έχει στηθεί από επίορκους υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτει δικαστική έρευνα.

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό το 2012

Δυνατότητα αύξησης των πλασματικών ετών ασφάλισης που μπορούν να εξαγοράσουν οι ασφαλισμένοι, αλλά και αυστηρότερα κριτήρια στη θεμελίωση δικαιώματος στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, καθώς και αύξηση των εισφορών σε ΟΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) και ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) σηματοδοτεί το 2012.

Απώλειες από 32% μέχρι 57% για τα ομολογιακά α/κ εσωτερικού

H δεύτερη χειρότερη χρονιά από το 2000 και η χειρότερη χρονιά για τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού από πλευράς αποδόσεων, ήταν το 2011 για τα αμοιβαία κεφάλαια.

Ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις

Χωρίς την επιβολή πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων θα ηλεκτροδοτούνται αυθαίρετες κατασκευές ή χώροι αυθαίρετης χρήσης που «τακτοποιούνται» με βάση τη ρύθμιση του νόμου 4014/2011.

ΟΑΕΔ: Τέσσερις προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας

Θα χάνουν την ιδιότητα του ανέργου -και τα επιδόματα ανεργίας οι επιδοτούμενοι- αν δεν εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε 5 εργάσιμες ημέρες πριν ή μετά τη λήξη ισχύος των δελτίων ανεργίας που ορίζεται στους τρεις μήνες (από 1 μήνα σήμερα).

Εως αύριο τα στοιχεία για τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων

Ανοιξε ξανά η υπόθεση που αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών περί παρεμβάσεων στο έργο τους, που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι οποίοι καλούνται μέχρι αύριο το μεσημέρι να δώσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «διευθύνσεις και ονόματα» όσων τους πίεσαν.

Ξεκινά ο διάλογος για εργασιακές σχέσεις και επικουρικές συντάξεις

Υπό την πίεση των επιχειρήσεων για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων ξεκινά σήμερα ο κοινωνικός διάλογος για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 60 δόσεις

Εξόφληση χρεών με σπίτια, αυτοκίνητα και μετοχές
Οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο επιστρέφει στις 16 Ιανουαρίου, η πορεία των συζητήσεων για την ανταλλαγή ομολόγων,

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Δημόσιο: Μείωση του εφάπαξ ή αύξηση των εισφορών

Τη μείωση του εφάπαξ ή την αύξηση των εισφορών θα πρέπει να αποφασίσουν μέσα στον Ιανουάριο οι διοικήσεις των Ταμείων Πρόνοιας του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πώς θα παίρνουν το εφάπαξ οι δημόσιοι υπάλληλοι

Εφάπαξ κατά προτεραιότητα θα δίνεται σε όσους δημοσίους υπαλλήλους πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια.

Εξυπνοι τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα και να αυξήσετε το εισόδημά σας

Όσο η οικονομική κρίση γίνεται πιο βαθιά και κόβονται εισοδήματα και μισθοί, τόσο πιο πολλά θα πρέπει να μαθαίνουμε για να μειώνουμε το κόστος του νοικοκυριού μας, αλλά και για να αυξάνουμε το οικογενειακό εισόδημα.

Επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων 424,8 εκατ. ευρώ με τόκο ζητά η ΕΕ

Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ποσό που αφορά, όπως αναφέρει, σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009.

Απελευθέρωση φορτηγών: Σε αναζήτηση της «χρυσής τομής»


Μπορεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να έβαλε στο συρτάρι «αναίμακτα» - έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας- το «φάκελο» της απελευθέρωσης των ταξί, δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο στο μέτωπο των φορτηγών.

Γιατί διώκεται ο διώκτης των φοροφυγάδων

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, κ. Ι. Καπελέρη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ευ. Λακαφώση, ύστερα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη σχετικά με τη μη είσπραξη προστίμων, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Επεκτείνεται η μείωση μισθών στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Ανώτατο όριο 35% σε σχέση με τις αποδοχές που είχαν το 2009 έθεσε η κυβέρνηση στις μειώσεις των αποδοχών που προέρχονται από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου για 70.000 υπαλλήλους που απασχολούνται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου και δημοτικές επιχειρήσεις.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα νέα τεκμήρια διαβίωσης

Τα νέα τεκμήρια στέλνουν στο ταμείο 3 εκατ. φορολογούμενους που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο!

Πολυνομοσχέδιο-σκούπα για ταξί, φορτηγά, εργασιακά, εφεδρεία

Με πολυνομοσχέδιο-σκούπα επιχειρεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες των υπουργείων ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου.

Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τις έρευνες ελληνικού πετρελαίου

Προκηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τις πρώτες ελληνικές παραχωρήσεις ερευνών πετρελαίου σε τρία «οικόπεδα» στις θαλάσσιες περιοχές Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο, καθώς και στη χερσαία περιοχή Ιωάννινα, που είχαν παραχωρηθεί και στο παρελθόν για γεωτρήσεις χωρίς όμως αξιόλογα αποτελέσματα.

Ανοίγει ο δρόμος για αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

Γρήγορες εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ αναμένονται από εδώ και πέρα, αφού με την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργήθηκαν, όπως είχε προαναγγελθεί, οι ρυθμίσεις που επέβαλαν τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΔΕΠΑ από το θυγατρικό ΔΕΣΦΑ,

Ποιοι γιατροί και μηχανικοί του Δημοσίου θα μπαίνουν σε εφεδρεία

Σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα - εφεδρεία θα μπαίνουν και όσοι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΣΑΥ εργαζόμενοι στο Δημόσιο συγκεντρώνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με 35 τουλάχιστον έτη ασφάλισης και το κατά περίπτωση απαιτούμενο όριο ηλικίας.

Καταργήσεις οργανισμών και απολύσεις στο Δημόσιο στην ατζέντα της τρόικας

Στην εφεδρεία το προσωπικό 44 φορέων που καταργούνται
Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προσυνταξιοδοτικού σταδίου της εφεδρείας στους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι εργάζονταν στον «στενό» δημόσιο τομέα, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε καλή πορεία η εξυγίανση στις συγκοινωνίες

Για πρώτη φορά πλεόνασμα στον ΟΑΣΑ
Αποτελέσματα και μάλιστα σημαντικά έχει αρχίσει να δείχνει το πρόγραμμα εξυγίανσης που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο στις εταιρείες του ομίλου ΟΑΣΑ

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Ευκαιρία για ανέργους και εταιρείες που ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας

Ευκαιρία να δουλέψουν αλλά και να καταρτιστούν προσφέρει σε 10.000 ανέργους ο ΟΑΕΔ, με το νέο του πρόγραμμα «απασχόλησης και κατάρτισης δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» που μόλις ξεκίνησε.

100.000 Ελληνες αναζητούν εργασία στο εξωτερικό


Διπλάσιος ήταν ο αριθμός των βιογραφικών που συμπλήρωσαν Ελληνες υπήκοοι από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2011 μέσω της ευρωπαϊκής πύλης Europass σε σχέση με τον αριθμό των βιογραφικών της αντίστοιχης περιόδου του 2010.

Χωρίς βεβαίωση από τον έφορο οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 2012

Ένα πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να λάβει γιγαντιαίες διαστάσεις και ουσιαστικά να παγώσει κάθε αγοραπωλησία ακινήτων επιλύει ρύθμιση που ενσωματώθηκε στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Τι αλλάζει στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ

Παράθυρο για να μην εφαρμοστεί το πλαφόν των 1900 ευρώ στις μεσοσταθμικές αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αφήνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο.

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις για δικαιούχους της Εργατικής Εστίας

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή 120.000 δωρεάν δελτίων θεάματος από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, στους δικαιούχους του νομού Αττικής, συνολικής αξίας 1.700.000 ευρώ.

Εκτός εφεδρείας εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Οι οδηγοί των οχημάτων και το προσωπικό των σταθμών και των δικτύων δεν θα θιγούν από την μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, καθώς ήδη οι ΔΕΚΟ του κλάδου πραγματοποιούν τα αντίστοιχα δικά τους εσωτερικά προγράμματα.

Πιέσεις σε όσους δεν συμμετείχαν στην περαίωση

Μπορεί η διορία για «εθελοντική» υπαγωγή στην περαίωση να ανήκει τυπικά στο παρελθόν, στην πράξη όμως η εφορία θα εξακολουθεί στο διηνεκές να ζητά από τους μικρομεσαίους να πληρώσουν για να γλιτώσουν τον φορολογικό έλεγχο,

Online χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ

Τίθεται σε λειτουργία από τις 10 Ιανουαρίου η διαδικασία της online χορήγησης βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ

Επιτόκιο έως και 7,5% προσφέρουν οι τράπεζες στις προθεσμιακές


Υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας, ακόμα και για μικρά ποσά κατάθεσης προσφέρουν οι τράπεζες.

Προωθούνται διευκολύνσεις στους εργοδότες για να μην κάνουν απολύσεις

«Πακέτο – δώρο» για την διευκόλυνση των εργοδοτών ώστε να μην επιβαρύνονται δραματικά με πρόστιμα και υψηλές εισφορές προκειμένου να μην καταφύγουν σε απολύσεις και λουκέτα την ερχόμενη δύσκολη διετία προωθεί το Υπουργείο Εργασίας

Ξανά στο τραπέζι κατώτατος μισθός και επικουρικές

Οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων εντός του Ιανουαρίου - με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012 -, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το μαχαίρι στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα είναι το τρίπτυχο - φωτιά που ανοίγει προς συζήτηση από την Τετάρτη η κυβέρνηση με τους κοινωνικούς εταίρους και την τρόικα.

Πιο δύσκολος από το 2012 ο δρόμος προς τη σύνταξη

Ακόμη πιο δύσκολος θα είναι από το 2012 ο δρόμος προς τη σύνταξη. Από την 1η Ιανουαρίου ισχύουν νέα, αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

Τέλος ακινήτων: Πώς θα το διορθώσετε, πώς θα πληρώσετε, πώς θα απαλλαγείτε

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στους αρμόδιους Δήμους όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή απειλούν τις συντάξεις

Κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις από την αδυναμία της πολιτείας να «χτυπήσει» τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Υψηλά επιτόκια σε καταθέσεις και χαμηλά επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια φέρνει το 2012

Υψηλά επιτόκια σε καταθέσεις και χαμηλά επιτόκια στα στεγαστικά -κυρίως- δάνεια φέρνει το 2012, με αποτέλεσμα να είναι ευνοημένοι και οι καταθέτες και οι δανειολήπτες.

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

«Καλή Χρονιά» με 25 νέους φόρους από το ΥΠΟΙΚ

Ποδαρικό με 25 νέους φόρους κάνει το 2012. Ενώ η χώρα θα βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά σε ύφεση, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να φέρει στα ταμεία της πρόσθετα έσοδα 7,3 δισ. ευρώ.