To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγραμμα επιδοτούμενων σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης

Σε περισσότερους από 63.000 υπολογίζουν τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες οι ενώσεις εργοδοτών, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κροκίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) εργοδοτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς σχετικά με το νέο πρόγραμμα κατάρτισης μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, και εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου ο Γιάννης Αλαβάνος.

Όπως αναφέρθηκε, οι επιδοτούμενοι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι μόνο 4.000, ενώ ορισμένοι κλάδοι έχουν μεγάλες δυσκολίες να δηλώσουν την ανεργία τους.

Ελάχιστοι, για παράδειγμα, από τους 30.000 άνεργους πολιτικούς μηχανικούς λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, αφού αν δηλώσουν άνεργοι χάνουν την άδειά τους και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν.

Ο κ. Κροκίδης ανέφερε, επίσης, ότι δεν καταβάλλονται επιδόματα ανεργίας σε άνεργους αυτοαπασχολούμενους και πρώην εργοδότες παρά το ότι η καταβολή τους έχει εξαγγελθεί και από την ειδική εισφορά έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό που οι επιχειρηματικοί φορείς υπολογίζουν περίπου στα 100 εκατ. ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων σεμιναρίων κατάρτισης οργανώνεται από την Ένωση φορέων, που αποτελείται από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), συντονιστής της Ένωσης, το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ), το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ) και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΓΣΕΒΕΕ, του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες πολύ μικρών επιχειρήσεων (μέχρι 3 εργαζόμενους). Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Γενική Γραμματεία Εμπορίου) και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, (ΕΥΔ ΕΠΑΝ ΕΥΔ ΕΠΑΕ).
Κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 40 ώρες και οι συμμετέχοντες θα επιδοτούνται με 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης.

Οι δράσεις κατάρτισης ξεκίνησαν ήδη και θα διαρκέσουν μέχρι το Σεπτέμβριο 2014.

Συνολικά, προβλέπεται να καταρτιστούν 19.320 άτομα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας στον εκσυγχρονισμό των γνώσεων και την αναβάθμιση των προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού με την παροχή σύγχρονων επαγγελματικών αλλά και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013 του 'Αξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 8,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 3,8 εκατ. θα δοθούν στους επιδοτούμενους και το υπόλοιπο ποσό θα καλύψει τις υπόλοιπες δαπάνες.

(Πηγή: ΑΠΕ)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: