To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη άνω των 3.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 3.000 ευρώ. Στόχος της Εφορίας είναι η είσπραξη 2 δισ. ευρώ εντός του έτους, όπως προβλέπει και το Μνημόνιο.

Στην Αττική από όπου θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί αναμένεται να βγουν στο «σφυρί» περίπου 260 ακίνητα που έχουν ήδη κατασχεθεί. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Εθνος, στον κατάλογο περιλαμβάνονται 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στην Κηφισιά, 20 ακίνητα στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και άλλα περίπου 200 ακίνητα στην Αθήνα.

Σειρά μετά θα πάρουν κι άλλες περιοχές, με πλήθος πλειστηριασμών να αναμένονται σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Κατά τους προηγούμενους μήνες, η Τρόικα έχει ασκήσει πολύ ισχυρές πιέσεις για να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών. Η λογική είναι ότι επειδή σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: