To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Μείωση μισθών κατά 18% στις κατασκευαστικές εταιρίες

Η νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στις Εργοληπτικές και Κατασκευαστικές Τεχνικές Επιχειρήσεις της χώρας προβλέπει μείωση μισθών κατά 18%.

Η σύμβαση που υπογράφηκε την προηγούμενη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων (ΟΣΕΤΕΕ) τον Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΣΤΥΕ) και την Πανελλαδική Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) προβλέπει μείωση απολαβών κατά 18%. Απ’ την άλλη, κατοχυρώνει τον 13ο και τον 14ο μισθό, ενώ περιλαμβάνει όλα τα επιδόματα, τα τεχνικά επιδόματα και τα επιδόματα ευθύνης που αφορούν στους τεχνικούς υπαλλήλους.

Επιπροσθέτως, οι νεοεισερχόμενοι δεν θα προσλαμβάνονται βάσει τα κλιμακίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τα οποία προβλέπουν 550 ή 650 ευρώ (μεικτά) τον μήνα, αλλά με αυτά της Εθνικής Κλαδικής που φτάνουν τα 1.200 ευρώ για ένα μηχανικό με δίπλωμα. Ακόμη, στα μισθολογικά κλιμάκια μπαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Και αυτοί δηλαδή που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως και εκείνοι που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Οι ειδικότητες των αποφοίτων Σχολών Θετικών Επιστημών και Περιβαλλοντολόγων ΑΕΙ που εργάζονται στον κλάδο, εντάσσονται σε ειδικό μισθολογικό κλιμάκιο και λαμβάνουν το 88% της αμοιβής των διπλωματούχων μηχανικών.

Η εν λόγω δεσμευτική σύμβαση για όλες τις επιχειρήσεις – μέλη της ΠΕΔΜΗΕΔΕ αφορά σχεδόν συνολικά τον κλάδο και κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: