To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε σε μια επαγγελματική συνέντευξη

Οι περισσότεροι υποψήφιοι για μια θέση εργασίας δυσκολεύονται στο στάδιο της συνέντευξης. Αγωνιούν για τυχόν ερωτήσεις «παγίδες» και για τα ρούχα που θα φορέσουν περισσότερο από τα πραγματικά ουσιώδη. Τι πρέπει όμως να προσέχει κανείς σε μια συνέντευξη;

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει κανείς τι πρέπει να αποφύγει σε μια συνέντευξη. Ο σωστός χειρισμός της διαδικασίας είναι μια δεξιότητα που μπορεί να σας χαρίσει προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων σας. Οι συμβουλές που ακολουθούν μπορούν να κρίνουν το επαγγελματικό σας μέλλον:

1. Αν φλυαρείτε...χάσατε!

Αναλογιστείτε στιγμές κατά τις οποίες θέτετε ένα απλό ερώτημα και η απάντηση είναι έξι λεπτά ακατάσχετης φλυαρίας. Σε μια συνέντευξη αξιολογείται εκτός από τις δεξιότητες μας αξιολογείται και ο χαρακτήρας μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να δίνουμε περιεκτικές και σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις που μας κάνουν.

2. Μην αυτοαποδοκιμάζεστε

Όσο σημαντικό είναι να είναι κανείς ταπεινός, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβιβάζετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνέντευξης. Απαντήσεις του τύπου "βοήθησα και εγώ αλλά δεν τα έκανα όλα μόνος μου" κρίνονται περιττές.Δεν είναι κακό να είστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες σας στο χώρο εργασίας, αρκεί να είστε ειλικρινείς.

3. "Δεν τα πήγαινα καλά με το αφεντικό μου"

Οι περισσότεροι έχουμε εμπειρία από προϊσταμένους από την ...κόλαση αλλά μια επαγγελματική συνέντευξη δεν είναι εξομολόγηση. Μην κακολογείτε κανέναν και κρατείστε τις αναφορές σε κακές εμπειρίες του παρελθόντος στο ελάχιστο.

4. "Δουλεύω πολύ σκληρά"

Η απάντηση στην ερώτηση «ποιες είναι οι αδυναμίες σας» προφανώς δεν είναι «δουλεύω πολύ σκληρά» ή «δεν έχω πρόβλημα στην ανάληψη ευθύνης». Η ερώτηση αυτή είναι από τις πλέον συνηθισμένες. Καλό είναι να αναζητήσετε τι κρύβεται «πίσω» από το ερώτημα. Ο εργοδότης σας θέλει να ξέρει αν είστε αρκετά οξυδερκής ώστε να γνωρίζετε τις αδυναμίες σας. Οι απαντήσεις «προκάτ» θα τον εκνευρίσουν και θα τον πείσουν για το αντίθετο. Προτιμήστε να πείτε την αλήθεια για τις αδυναμίες σας (όλοι έχουμε άλλωστε) και τι κάνετε για να τις βελτιώσετε.

5. Μη κάνετε παζάρια

Μην αποκαλύπτετε το κασέ σας. Αν επιλεγείται και σας γίνει προσφορά μπορείτε να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας αλλά σε καμία περίπτωση μην ανοίξετε μόνοι σας το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

(Πηγή: Κέρδος)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: