Στοιχεία που αναμένεται να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης θα καταδεικνύουν πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012 ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ, από 6,8 δισ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2012.
Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2012, ενώ τα 3 δισ. ευρώ ξεπέρασαν και οι οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν ρεαλιστικό στόχο την αποπληρωμή 4 δισ. ευρώ εφέτος ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με την τρόικα και η οποία δυνατότητα εξόφλησης των χρεών θα εξαρτηθεί από τη λήψη της δόσης των 31 δισ. ευρώ.
(Πηγή: in.gr)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
