To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κατασχέσεις από την Εφορία για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι

Έρχεται το χαράτσι στα ακίνητα. Το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου θα αρχίσουν, σύμφωνα με το Έθνος να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα έχει ενσωματωθεί και το τέλος ακινήτων για το 2012, από το οποίο η κυβέρνηση στοχεύει σε έσοδα ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Κι αν έχει εκλείψει πλέον το ενδεχόμενο διακοπής του ρεύματος -ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- για όσους φορολογουμένους δεν πληρώσουν το χαράτσι, η εφορία δεν θα τους... ξεχάσει. Το αντίθετο μάλιστα.

Έτσι στις περιπτώσεις που το τέλος ακινήτων δεν εξοφληθεί το χρέος, το οποίο αναμένεται να αποπληρωθεί σε πέντε δόσεις, θα μεταβιβάζεται για είσπραξη στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες θα έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα να το διεκδικήσουν μέσω κατασχέσεων σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη. Διαδικασία που ακολουθείται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: