To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τρόικα: Ναι στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με χαλαρότερους όρους

Κύκλοι των Βρυξελλών αναφέρουν ότι οι τεχνοκράτες της τρόικας θα επανέλθουν στην Ελλάδα για να αποτιμήσουν τη «νέα κατάσταση» και να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο με χαλαρότερους και ευνοϊκότερους όρους, εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση.

«Από Δευτέρα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε, αν σχηματισθεί κυβέρνηση» φέρονται να λένε από τις Βρυξέλλες σε υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη που υπουργείου Οικονομικών. Αν και εφόσον συγκροτηθεί κυβερνητικό σχήμα στη χώρα, το περιεχόμενο της (αρχικής) επίσκεψης των τροϊκανών θα έχει να κάνει την αποτίμηση της δημοσιονομικής κατάστασης και θα στοχεύει στο να δημιουργηθεί μια βάση όπου θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση για τη νέα βελτιωμένη μορφή του μνημονίου. Με άλλα λόγια, η τρόικα θέλει να δει και να αποτιμήσει ιδίοις όμμασι τα νούμερα με σκοπό να συμφωνηθεί κάποια στιγμή το νέο πλαίσιο πολιτικής με τη νέα κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις αναφέρθηκε από την Ουάσιγκτον επί του θέματος, υπογραμμίζοντας «Από τη στιγμή που θα υπάρξει μία νέα κυβέρνηση, θα ξεκινήσουμε διάλογο μαζί της» και προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αντικατάσταση επιμέρους μέτρων από άλλα ισοδύναμου αποτελέσματος»

Ανάλογη η θέση και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF)

Εντωματαξύ ο Τσαρλς Νταλάρα, στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), δήλωσε αφενός ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αφετέρου πρόσθεσε ότι χρειάζεται να χαλαρώσουν οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος λόγω της ύφεσης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

(Πηγή: matrix24.gr)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: