Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι η δημιουργία ενός «Τειρεσία» συνεπών και ασυνεπών επιχειρήσεων. Ηδη, περίπου 110 εταιρείες συμμετέχουν σε μία κοινή πλατφόρμα, όπου η μία ενημερώνει την άλλη σχετικά με τη συναλλακτική συμπεριφορά των πελατών τους.
Η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι μείωση της παροχής πίστωσης προς τους πελάτες. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι περίπου το 50% των επιχειρήσεων έχει ήδη μειώσει τον αριθμό ημερών που προσφέρουν πίστωση στους πελάτες, ενώ προτιμούν να χάσουν πελάτη παρά να αυξήσουν τις επισφάλειες. Επίσης, οι προβλέψεις για επισφάλειες αυξήθηκαν φέτος κατά 70%, σε σχέση με πέρυσι, ακολουθώντας την αντίστοιχη εκτίναξη των καθυστερήσεων ή της αδυναμίας στις πληρωμές.
Η κοινή πλατφόρμα ανταλλαγής στοιχείων για κακοπληρωτές δημιουργήθηκε από 110 εταιρείες και «πατάει» σε βάση δεδομένων που δημιούργησε η ICAP.
Τα πρώτα αποτελέσματα
Ο κόμβος ανταλλαγής πιστωτικών δεδομένων διενήργησε έρευνα μεταξύ 445 οικονομικών διευθυντών από τις σημαντικότερες εταιρείες όλων των κλάδων, μεταξύ 5 και 25 Απριλίου και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά:
1. Υπάρχει ραγδαία αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων των εταιρειών. Συγκεκριμένα, το 69,2% των επιχειρήσεων ανέφερε ότι αυξήθηκε το ποσοστό των προβλέψεών τους έναντι των επισφαλών απαιτήσεων, ενώ μόνο το 5,6% δήλωσε ότι μειώθηκαν.
2. Η εκτίναξη των επισφαλειών οδήγησε τις εταιρείες να μεταβάλουν την πιστωτική τους πολιτική, η οποία επηρεάστηκε κατά 77% από την αύξηση των καθυστερήσεων, κατά 46% από την αδυναμία των πελατών τους να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και κατά 66% από την αύξηση των επισφαλειών.
3. Το 45,5% των εταιρειών μείωσε τον αριθμό ημερών πίστωσης έναντι μόλις 24,3% που τις αύξησε. Συνεπώς, οι εταιρείες σκληραίνουν την πιστωτική τους πολιτική, πουλώντας με αυστηρότερους όρους.
4. Προτιμούν να ακυρώνουν πωλήσεις όταν οι πελάτες δεν μπορούν να εναρμονιστούν με την πιστωτική τους πολιτική.
5. Μόλις 22,4% των οικονομικών διευθυντών δήλωσαν ότι η άμεση προτεραιότητά τους είναι η αύξηση των πωλήσεων.
6. Το 32,7% δήλωσε ότι η αύξηση της ρευστότητας είναι η άμεση προτεραιότητά τους, 22,1% η μείωση των επισφαλειών και 18,9% η μείωση του κόστους.
7. Αθροιστικά, το 74% των απαντήσεων βάζει ως άμεση προτεραιότητα την προστασία της βιωσιμότητας της εταιρείας, έναντι του 22,4% που θέτει την ανάπτυξη ως κυρίαρχο στόχο.
8. Το 43% των εταιρειών έχει μειώσει τις επενδυτικές δραστηριότητες, ενώ μόλις το 22% τις έχει αυξήσει, αποτέλεσμα που σίγουρα επηρεάζεται από την αύξηση των αναγκών χρηματοδότησης που έχουν οι εταιρείες.
9. Περίπου 75% των εταιρειών δήλωσαν ότι έχουν αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εκ των οποίων το 15% πολύ ή πάρα πολύ.
10. Οσον αφορά τους τρόπους που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες χρηματοδότησης, σε μεγάλο βαθμό αυτές καλύπτονται από τον περιορισμό του κόστους, την αύξηση του δανεισμού, την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, αλλά και τη μεγαλύτερη επικέντρωση στη διαδικασία εισπράξεων.
11. Το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αφιερώνει πολύ ή πάρα πολύ χρόνο στην είσπραξη εκπρόθεσμων απαιτήσεων, ενώ το 60% αφιερώνει πολύ ή πάρα πολύ χρόνο στην είσπραξη εμπρόθεσμων απαιτήσεων.
12. Το 85% των ερωτηθέντων οικονομικών διευθυντών αφιερώνει πολύ χρόνο στον έλεγχο της πιστοληπτικής ικανότητας του πελάτη, με το 70% να δηλώνει ότι η αξιολόγηση του πελάτη είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει την πιστωτική τους πολιτική.
(Πηγή: Καθημερινή)
