To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πώς ο Ακης "λάδωνε" δημοσιογράφους

Πλάνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της δικαστικής εκρεμμότητας του Ακη Τσοχατζόπουλου αλλα και σημειώσεις για "δουλειες" που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα περιλαμβάνονται στα κατασχεθέντα εγγραφα από το γραφείο του πρώην υπουργού.

Όπως προκύπτει ο Α. Τσοχατζόπουλος συζητούσε με δημοσιογράφο ονοματι "Νίκος" την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης αλλα και την αποκατάσταση του προφιλ του έναντι 15.000 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα συμφωνα με επιστολή του, ο " Νίκος" ενημερώνει τον πρώην υπουργό ότι η επίτευξη του στόχου θα χρειαστεί 18 μήνες με μηνιαία αμοιβή του ίδιου και συνεργάτη του 15.000 ευρώ το μήνα καθαρα, ήτοι 270.000 ευρώ.

"Από την ομάδα εργασίας μόνο εγώ θα έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί σου οποτεδήποτε χρειάζεται και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα- ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις και εσύ όπως και εμείς οτι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ΄ όλα αυτά και με βάσει την εμπειρία που εχουμε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα".

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στον τρόπο καταβολής των χρημάτων. " Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να με ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με την διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα".

Προφανώς στην "διαχείριση κρίσεων" περιλαμβάνονται χρήματα που θα διατίθενται σε δημοσιογράφους οι οποίοι θα "χρησιμοποιηθούν" για την θετική προβολή του κ. Τσοχατζόπουλου στα μέσα. Μαλιστα το ποσό τοποθετείται από τον "Νίκο" στα 7.000 ευρώ το μήνα.

Εν συνεχεία σε έγγραφο με τίτλο "Προσχέδιο Πρότασης Επικοινωνίας Α.Τ." προτείνεται από τον "Νίκο" τακτική παραπολιτική παρουσία σε σειρά εντύπων, συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites και blogs "από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites (σ.σ. κατονομάζονται) όσο και στα social media μεταξύ των οποίων συγκαταλέγει το facebook και το twitter.

Επίσης στο επικοινωνιακό πλάνο περιλαμβάνονται δημοσκοπήσεις από δύο συγκεκριμένες εταιρείες " στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατα πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα". Το κόστος για τις δημοσκοπήσεις θα ανέρχεται συνολικά σε 8.000 ευρω.

Τελος η γενική επικοινωνιακή γραμμή του κ. Τσοχατζόπουλου προτείνεται να είναι η εξής : " Ο θόρυβος κατα Α.Τ. προκλήθηκε από συγεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως εκείνα τα πρόσωπα που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κατι μέχρι σήμερα".

Εν τω μεταξύ σε προσωπικές σημειώσεις του κ. Τσοχατζόπουλου με την υποσημείωση "λεπτά" περιλαμβάνονται ονόματα δημοσιογράφων αλλα και εκδοτών χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν επίσης τρείς σελίδες εν είδει ενημερωτικού σημειώματος που φέρεται να αποστέλει τρίτος προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο ενημερώνοντάς τον για "δουλειές" που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα , μετα την αποχώρηση του κ. Τσοχατζόπουλου από το ΥΠΕΘΑ. Μεταξύ αυτών υπάρχει και ο τίτλος "τρόλει" τα οποία χαρακτηρίζονται "μικρή και εύκολη δουλειά".

"Εγινε πριν ένα χρόνο διαγωνισμός για τρόλει. Συμμετείχαν στην τελική start list οι ....... . Εκτοτε η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και επίκειται να πάει άμεσα στο ελεγκτικό συνέδριο. Όλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρικά του γερμανού φιλου μου που είδες για το τραμ. Η συμμετοχή του είναι 9 δισ. δρχ. Είναι έτοιμος να συμφωνήσει μαζί μου (δεν ξέρω ποσο τοις %) αρκεί να πάρει μήνυμα ότι δεν κλείνει η υπόθεση αλλα θα καθυστερήσει και μάλλον θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός".

Επιπλέον στα καταχεθέντα έγγραφα περιπέχονται δακυλογραφημένες σημειώσεις με εκτιμήσεις και κρίσεις για όσα ειπώθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Εξοπλιστικά και βάσει των συμπερασμάτων ο συντάκτης του κειμένου (σ.σ. πιθανότατα δικηγόρος) εκτιμά σειρά ερωτήσεων που αναμένεται να τεθούν στον Α. τσοχατζόπουλο.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης σωρεία εγγράφων με εμβάσματα και κινήσεις λογαριασμών του κ. Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη σε τράπεζες του εξωτερικού, καθώς και σωρεία παραστατικών που αφορούν αγορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της κ. Σταμάτη για την οικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

(Πηγή: euro2day.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: