To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Πώς θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των οικοδόμων

Με βάση το συμβατικό μισθό ή ημερομίσθιο που συμφωνείται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και με ελάχιστο όριο τα κατώτατα των Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα υπολογίζει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ τις ασφαλιστικές εισφορές των εργατοτεχνιτών οικοδόμων, όπως και τα πρόστιμα τα οποία θα επιβάλει για περιόδους απασχόλησης από τις 3 Μαΐου και μετά.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με δεδομένο το γεγονός ότι έχει παύσει να ισχύει η από 14/7/2009 συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζομένους σε εργοδότες οικοδομικοτεχνικών έργων και οι όροι μπορεί να έχουν τροποποιηθεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες υποχρεωτικά έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα ελέγχει ποιο είναι το πράγματι καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και σε περίπτωση αμφισβητήσεων θα παραλαμβάνει «με επιφύλαξη» τις Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, το ΙΚΑ θα εξακολουθήσει να υπολογίζει με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει λήξει την προκαταβολή κατά την έκδοση άδειας οικοδομής με βάση το ημερομίσθιο του άγαμου τεχνίτη χωρίς τριετία (61,93 ευρώ) καταλήγει η εγκύκλιος.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: