To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Σχέδιο εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζομένους στον ΟΤΕ

Την υπουργική απόφαση του επόμενου, όπως φαίνεται, υπουργού Εργασίας, που θα εξειδικεύσει το πρόσφατο «πολυνομοσχέδιο Κουτρουμάνη» για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ αναμένει πλέον η διοίκηση του ΟΤΕ, προκειμένου να χαράξει την στρατηγική της για την σχεδιαζόμενη από καιρό εθελούσια έξοδο μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του ομίλου, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, με στόχο τη μείωση του εργασιακού κόστους.

Όπως είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ο επικεφαλής του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, η διοίκηση του οργανισμού μετά από συνεννόηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας ειδική ρύθμιση, προκειμένου να μην φορολογηθούν με υψηλό συντελεστή οι αποζημιώσεις των εργαζομένων που θα έφευγαν με εθελουσία.

Η ρύθμιση του κ. Κουτρουμάνη άνοιξε τον δρόμο για να προχωρήσει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πλέον το επιτελείο του κ. Τσαμάζ κάνει υπολογισμούς, προκειμένου να καταλήξει σε κάποια αρχικά νούμερα.

Πηγές του ΟΤΕ αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων της επιχείρησης, που είτε έχει πιάσει τα όρια της συνταξιοδότησης είτε βρίσκεται κοντά σε αυτήν, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα θετικά το ενδεχόμενο εθελουσίας. Παλαιότερες εκτιμήσεις όριζαν τον αριθμό των «υποψηφίων» προς εθελουσία έως και τους 2.000 εργαζομένους.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι, αν και ακόμη δεν μπορεί να διευκρινιστεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων, ο ΟΤΕ προθυμοποιείται να πληρώσει την αυτασφάλισή τους, έως ότου συμπληρώσουν τον απαραίτητο χρόνο ασφάλισης για να μπορέσουν, στη συνέχεια, να βγουν στη σύνταξη. Όπως επισημαίνουν, το δημόσιο δεν επιβαρυνθεί καθόλου από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Στόχος του ΟΤΕ είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους από το 35% επί του κύκλου εργασιών στο 22%, όπως γίνεται στα πρώην κρατικά μονοπώλια της Ευρώπης, αφού ο όμιλος καλείται να εξυπηρετήσει ένα μεγάλο δανεισμό στην επόμενη διετία.

(Πηγή: in.gr)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: