To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

PSI: Θα αποζημιωθούν οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων μέχρι 100.000 ευρώ

«Είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κάποιος διαφορετικά κάποιον που έχει ομόλογο από αυτόν που έχει κατάθεση».

Με τη δήλωση αυτή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε διάπλατα το δρόμο να αποζημιωθούν τα φυσικά πρόσωπα/ιδιώτες επενδυτές κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, αξίας μέχρι και 100.000 ευρώ. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες έχει βρεθεί λύση, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθεί η ζημιά.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι αυτοί εμπιστεύθηκαν το κράτος και τώρα βρίσκονται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να εντάσσονται στο PSI και άρα το σύνολο των ομολόγων λόγω της νομοθεσίας που ισχύει και της ίσης μεταχείρισης παγκοσμίως που πρέπει να κάνουμε, νομικά, τυπικά οδηγείται και αυτό σε μια περικοπή κατά 50%». Πρόσθεσε παράλληλα ότι «θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης των απωλειών και αυτό αφορά πρωτίστως αυτούς που αν είχαν καταθέσει τα λεφτά τους σε τράπεζες θα είχαν την εγγύηση του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων, του ΤΑΕΚΕ, γιατί όπως ξέρετε η κατάθεση είναι μέχρι 100.000 ευρώ ανά πρόσωπο ανά τράπεζα».

Στο μεταξύ ελάχιστη είναι η συμμετοχή φυσικών προσώπων και κυρίως μικροεπενδυτών ομολόγων (κάτω των 100 χιλ. ευρώ) στο PSI. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από ανακοινώσεις στον Τύπο, οι τράπεζες έχουν προβεί σε διαδικασία τηλεφωνικής ενημέρωσης όλων των πελατών τους ανά υποκατάστημα, αλλά μέχρι χθες ελάχιστοι από αυτούς είχαν ανταποκριθεί. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι τράπεζες δεν προτείνουν προς τους πελάτες τους τη συμμετοχή ή μη στο PSI αλλά τους ενημερώνουν για τη σχετική διαδικασία και τις δυνατότητες που έχουν από αυτή.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: