To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

45,5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Μέχρι την Παρασκευή η υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών
Σοκ και δέος προκαλεί η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο καθώς μέσα σε δύο χρόνια «φούσκωσαν» κατά 10 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να ξεπερνούν στις αρχές του 2012 τα 45,5 δισ. ευρώ.

Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι το καλοκαίρι του 2010 τα ληξιπρόθεσμα ήταν 36,6 δισ. ευρώ. Με ρυθμούς αύξησης που κυμαίνονται από 200 εκατ. ευρώ έως και 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα, σκαρφάλωσαν τον Ιανουάριο του 2011 στα 39,9 δισ. ευρώ, το περασμένο καλοκαίρι άγγιξαν τα 43 δισ. ευρώ και τον Ιανουάριο του 2012 έφτασαν τα 45,5 δισ. ευρώ.

Κι όλα αυτά παρά το εντατικό φοροκυνηγητό με μαύρες λίστες στο διαδίκτυο, συλλήψεις και αυτόφωρο, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και ρυθμίσεις χρεών. Με όλα αυτά τα μέσα, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να εισπράξει πέρυσι μόλις 946 εκατ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Φέτος ο στόχος που έχει τεθεί με το Μνημόνιο αφορά στην είσπραξη 2 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη αλλά ήδη συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών σε επίπεδα κάτω από 1 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι ότι, παρά την ενεργοποίηση μιας ακόμα ρύθμισης (με ελάχιστη δόση 100 ευρώ το μήνα) από τις αρχές του έτους έχουν εισπραχθεί περίπου 200 εκατ. ευρώ. Η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση λήγει στις 30 Μαρτίου, αλλά αναμένεται να δοθεί παράταση.

(Πηγή: euro2day)






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: