To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αν είχα 100.000 ευρώ σήμερα, πού θα τα επένδυα;

Αν είχα 100.000 ευρώ σήμερα, πού θα τα επένδυα; Κατ' αρχήν, να πούμε ότι θα παρουσιάσουμε απλές σκέψεις, δεν είμαστε σύμβουλοι επενδύσεων να προτρέπουμε σε αγορές ή πωλήσεις.

Αγορές μετοχών σήμερα;

Οι τραπεζικές μετοχές δεν ενδείκνυνται μέχρι την ολοκλήρωση των αυξήσεων κεφαλαίου.
Ωστόσο κάποιες τράπεζες ετοιμάζουν εκπλήξεις ή για να είμαστε ακριβείς μια τράπεζα ετοιμάζει έκπληξη και ίσως αυτή την τράπεζα – μεγάλη ελληνική - θα ήταν σκόπιμο να την είχαμε στο χαρτοφυλάκιο μας. Ποια είναι η τράπεζα αυτή. Σκεφτείτε ποια τράπεζα έχει περισσότερες επιλογές ανακεφαλαιοποίησης
Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι προ της ολοκλήρωσης των αμκ θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε χαρτοφυλάκιο τραπεζών γιατί μετά λογικά πρέπει να ανακάμψουν.

Αγορές μη τραπεζικών μετοχών σήμερα;

Υπάρχουν πολλοί ειδικότεροι από εμάς στο θέμα αλλά εξαιρώντας 6-10 εταιρίες του ΧΑ, οι περισσότερες δεν έχουν κανένα ελκυστικό στόρι για να προσελκύσουν νέους επενδυτές.

Αγορές ομολόγων σήμερα;

Μετά το φιάσκο με τα φυσικά πρόσωπα, αν υπάρχει άνθρωπος που αγοράσει ελληνικά ομόλογα θα πρέπει το ελληνικό κράτος να του στείλει τιμητική πλακέτα. Όποιος αγοράσει θα το κάνει από ευσπλαχνία.
Ο Μάρτιος 2012 δεν έδωσε τα κέρδη που περίμεναν οι επενδυτές στο εικονικό χαρτοφυλάκιο αντιθέτως λογιστικά έδινε απόδοση ετησιοποιημένη έως 9000% αλλά στο τέλος ας μην αναφερθούμε στο τι πήρε ο επενδυτής. Ακριβώς αυτό που φαντάζεστε.
Όμως τα ελληνικά ομόλογα π.χ. λήξης 24/2/2024 με τιμή 27 μονάδες βάσης, θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία αν η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει εκ νέου.
Ωστόσο ποντάρει κανείς να αγοράσει τώρα ελληνικό ομόλογο;

Τοποθετήσεις σε προθεσμιακές καταθέσεις;

Κακά τα ψέματα οι προθεσμιακές καταθέσεις είναι λύση ασφαλείας.
Καλύτερα στην τράπεζα παρά στο στρώμα.
Το ερώτημα είναι σε ποια τράπεζα, ελληνική ή ξένη;
Εφόσον οι ελληνικές τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν, ας μη χωράει καμία αμφιβολία ότι θα είναι ασφαλείς.

Οπότε στις καταθέσεις μένουμε Ελλάδα.

(Πηγή: bankingnews)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: