To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πώς διαμορφώνονται οι μεικτές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα

«Αυτόματα» μειώνονται, από αυτόν το μήνα, και με τη δημοσίευση του νέου Μνημονίου στο ΦΕΚ κατά 165,31 έως 228 ευρώ οι κατώτατοι μισθοί για τους αμειβόμενους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά 240,45 ευρώ ο πρώτος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους ηλικίας έως 25 ετών.

Η οριζόντια μείωση, κατά 22% έως 32%, των κατώτατων ορίων (μισθών + ημερομισθίων) της ΕΓΣΣΕ που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο στα «μέτρα άμεσης εφαρμογής», τέθηκε από χθες σε ισχύ για τους ήδη εργαζόμενους.

Οι άμεσες μειώσεις είναι η πρώτη πράξη της νομοθετικής παρέμβασης στους μισθούς και στα ημερομίσθια της ΕΓΣΣΕ που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο «έως το τέλος Ιουλίου καταρτίζεται χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ, με ελάχιστο ύψος μισθού το οποίο θα νομοθετείται από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Πώς διαμορφώνονται οι μεικτές αποδοχές:

Για τον άγαμο χωρίς προϋπηρεσία στα 586,08 ευρώ από 751,39 ευρώ, με 1 τριετία στα 634,91 ευρώ από 813,99 ευρώ, με 2 τριετίες 692,63 ευρώ από 887,99 ευρώ και με 3 τριετίες στα 750,35 ευρώ από 961,99 ευρώ.

Για τον έγγαμο χωρίς προϋπηρεσία 644,70 από 826,54 ευρώ, με 1 τριετία στα 693,52 ευρώ από 889,13 ευρώ, με 2 τριετίες 751,24 ευρώ από 963,13 ευρώ και με 3 τριετίες στα 808,96 ευρώ από 1.037,13 ευρώ.

Για το νεοπροσλαμβανόμενο, ηλικίας έως 25 ετών ο πρώτος μεικτός μισθός είναι από χθες στα 510,94 ευρώ, έναντι 751,39 ευρώ, για πλήρη απασχόληση. Η πρόσληψη νέων με το συγκεκριμένο μισθό δεν έχει περιορισμούς, δηλ. μπορεί να γίνεται ακόμη κι αν προηγούνται απολύσεις ή και σε υποκατάσταση παλαιότερων (και ακριβότερων) εργαζομένων.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: