To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Καταργούνται όλοι οι περιορισμοί στα κλειστά επαγγέλματα

Νέα νομοθεσία για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και τις μεταφορές θα πρέπει να ψηφίσει εντός του Μαρτίου η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

Η τρόικα θεωρεί πως μη υπολογιζόμενης της φορολογίας και του κόστους ενέργειας ο πληθωρισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα γεγονός που καταδεικνύει ότι οι αγκυλώσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών παραμένουν.

Ειδικότερα, η Κυβέρνηση θα πρέπει να συντάξει έως το τέλος Μαρτίου ένα λεπτομερές τριμηνιαίο χρονοδιάγραμμα για την άρση των προβλημάτων στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ τον Απρίλιο θα πρέπει να υπάρξει ειδικό σχέδιο δράσης με παρεμβάσεις στην λιανική αγορά, στη χονδρική, αλλά και στη διανομή. Ακόμη, για επαγγέλματα που οι περιορισμοί τους άπτονται της αρχής της αναγκαιότητας θα υπάρξει μέχρι τον Ιούνιο ειδική νομοθετική ρύθμιση, ενώ στο τέλος του 2012 θα συνταχθεί απολογιστική έκθεση για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων.

Δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξαλείψει τους περιορισμούς για την υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε συναλλαγές όπου παρίσταται και συμβολαιογράφος και θα αφαιρέσει τις ελάχιστες αμοιβές για τους έμμισθους δικηγόρους. Επίσης θα πρέπει να εκδώσει Υπουργική Απόφαση που θα καθιερώνει την τιμή άδειας οδικών μεταφορών σε ευθυγράμμιση με τα διοικητικά έξοδα, αλλά και να καταργήσει τους περιορισμούς σε 20 επαγγέλματα.

(Πηγή: in.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: