To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Με γαλλική τεχνική βοήθεια θα αξιολογηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες

Το σύνολο των υπηρεσιών του «στενού» και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα τεθεί σε αξιολόγηση σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και Δ. Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του κρατικού μηχανισμού και της νομοθετικής πρωτοβουλίας για το επιτελικό κράτος, που αναμένεται να ανακοινωθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, θα αξιολογηθούν οι δομές αλλά και οι υπάλληλοι στις υπηρεσίες:

Υπουργείων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους.
Της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών
Αποκεντρωμένων διοικήσεων.
Ανεξάρτητων διοικητικών αρχών.
ΔΕΚΟ και Ν.Π.Ι.Δ. (εκτός των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο) εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζομένους.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, είναι να διαμορφώσει ένα πλαίσιο αντικειμενικών κριτηρίων τόσο για την αξιολόγηση των δομών όσο και για τους υπαλλήλους.

Σε συνεργασία με τα στελέχη του γαλλικού κράτους που παρέχουν τεχνική βοήθεια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και με την Ομάδα Δράσης της Ε.Ε. ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η διαμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι η αξιολόγηση των κρατικών υπαλλήλων δεν θα έχει ως αποτέλεσμα απολύσεις, παρά τις πιέσεις της τρόικας να καταργηθούν άμεσα δεκάδες οργανισμοί και να απολυθούν τουλάχιστον 10.000 εργαζόμενοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

(Πηγή: Εθνος)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: