To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τι προτείνει η τρόικα για τους συντελεστές του ΦΠΑ

Πόσο θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά
Ριζικές αλλαγές στον ΦΠΑ προβλέπει η πρόταση-επιταγή της τρόικας προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Οι ελεγκτές ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μετάταξη σειράς προϊόντων πρώτης ανάγκης από τον χαμηλό και τον μεσαίο, στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, καθώς και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ κατά 30% που ισχύει στα νησιά.

Ειδικότερα, το σχέδιο που έχει τεθεί από τους δανειστές στο τραπέζι και στο οποίο δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα περιθώρια διαπραγμάτευσης για την ελληνική πλευρά, προβλέπει τη μείωση του υψηλού συντελεστή από το 23% στο 21% ή 19%, την κατάργηση του χαμηλού 6,5% (στον οποίο υπάγονται τα φάρμακα, τα βιβλία κ.α.), καθώς και την μετατόπιση σειράς προϊόντων από τον μεσαίο 13% στον νέο υψηλό συντελεστή.

Σε περίπτωση που υιοθετηθεί το παραπάνω μέτρο, θα υπάρξει νέα επιβάρυνση για τους πολίτες, της τάξης των 700-800 ευρώ τον χρόνο, ενώ, όπως είναι φυσικό, θα εντείνει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, καθώς θα μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση.

(Πηγή: forologikanea.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: