To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΗ: Πώς διαμορφώνονται τα τιμολόγια μέσης τάσης

Τον αναλυτικό τιμοκατάλογο για τα τιμολόγια ηλεκτρισμού μέσης τάσης που περιέχουν σημαντικές αυξήσεις από 3,3% έως 5% στις χρεώσεις ενέργειας και από 7% έως 170% στις χρεώσεις ισχύος για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, όπως εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.λπ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΔΕΗ, σε συνέχεια των αυξήσεων που ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Τα νέα τιμολόγια ισχύουν από χθες και ουσιαστικά αφορούν τα πρώτα «απελευθερωμένα» τιμολόγια της ΔΕΗ για τους πελάτες της κατηγορίας αυτής.

Με το νέο σύστημα ενοποιούνται τα εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια καθώς και οι χρεώσεις για τη θερινή και τη χειμερινή χρήση, σε ένα ενιαίο τιμολόγιο, το «Γενικό Τιμολόγιο». Η χρέωση ισχύος είναι κοινή για όλους στα 7,25 ευρώ/KW και η χρέωση ενέργειας για την ημερήσια κατανάλωση από 0,06183 ευρώ/kWh για τους εμπορικούς πελάτες και από 0,06083 ευρώ/kWh για τους βιομηχανικούς αυξάνεται σε 0,06388 ευρώ/kWh για όλους. Στις βραδινές ώρες, το βιομηχανικό τιμολόγιο ήταν στο 0,05003 ευρώ/kWh και το εμπορικό ήταν 0,05103 ευρώ/kWh και διαμορφώνεται πλέον σε 0,05015 ευρώ/kWh.

Η χρέωση δικτύων παγώνει, αλλά αυξάνονται σημαντικά οι χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ) που φθάνουν στο 56% για τους εμπορικούς καταναλωτές και στο 17% για τους βιομηχανικούς.

Τέλος, στο αγροτικό τιμολόγιο οι χρεώσεις ενέργειας αυξάνονται κατά 19% και διαμορφώνονται πλέον στο 0,05933 ευρώ/Kwh, ενώ οι χρεώσεις των ΥΚΩ, οι οποίες ήταν πολύ χαμηλές, αυξάνονται από 0,00095 ευρώ/kWh σε 0,00546. Επίσης, παγώνει η χρέωση δικτύων.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: