To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλο το πλήγμα για επιχειρήσεις και τουρισμό από τα χθεσινά επεισόδια

Δώδεκα συνεργεία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας και δύο συνεργεία από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών που έγιναν χθες το βράδυ σε επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης έχει ζητήσει ήδη με σχετική επιστολή του την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, παρά το δύσκολο της οικονομικής συγκυρίας, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ ανέφερε ότι - χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταγραφή - οι ολοσχερείς ζημιές αφορούν περίπου 40 κτίρια.

Από την πλευρά του ΕΒΕΑ σημειώνεται ότι τα συνεργεία ξεκίνησαν πριν λίγη ώρα την καταγραφή και ενδεχομένως να απαιτηθεί ολόκληρη η μέρα, καθώς οι ζημιές δεν εστιάζονται μόνο στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της πόλης αλλά έχουν γίνει καταστροφές σε κτίρια και επιχειρήσεις από την οδό Συγγρού μέχρι το Παγκράτι, τα Εξάρχεια και την Πλάκα.

"Για επίθεση εναντίον του πολιτισμού", έκανε λόγο επίσης σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.

Ο κ. Καρέλλας σημείωσε τη θλίψη του για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε παραδοσιακά κτήρια του περασμένου αιώνα και σε βιβλιοπωλεία στην πόλη της Αθήνας και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, αναστολή των οφειλών προς το δημόσιο αλλά και την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. "Θα ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό να απολύσει τον κ. Παπουτσή", είπε χαρακτηριστικά.

Από νωρίς το πρωί αντίστοιχη καταγραφή έχει ξεκινήσει και από τις ασφαλιστικές εταιρείες για όσες επιχειρήσεις ήταν ασφαλισμένες.

Για τους περισσότερους επιχειρηματίες που μετρούν σήμερα τις ζημιές τους (καταστροφή και λεηλάτηση εμπορευμάτων) δεν ήταν η πρώτη φορά που τους συνέβη κάτι τέτοιο αλλά η δεύτερη ή τρίτη φορά, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν σκέφτονται να εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας η απάντηση είναι πως δεν είναι σίγουροι.

Μεγάλο το πλήγμα και για τον ελληνικό τουρισμό από τα χθεσινά επεισόδια που εμφάνισαν την Αθήνα παραδομένη στο χάος. Ψυχραιμία ζήτησαν οι φορείς του τουρισμού, ώστε να αντιστραφεί το κακό κλίμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Αθήνα βρίσκεται αρνητικά στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ, δημιουργεί πρόβλημα στο τουρισμό της πρωτεύουσας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι προσπάθησαν να καταλάβουν ακόμη και το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: