To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μειώσεις αποδοχών για τους εργαζομένους της Εμπορικής Τράπεζας

Μειώσεις της τάξης του 17% με 18% στις αποδοχές τους θα έχουν οι εργαζόμενοι στην Εμπορική (η διοίκηση της τράπεζας υποστηρίζει πως για την πλειοψηφία των εργαζομένων η μείωση είναι 11,8%) μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης να σταματήσει να καταβάλλει τα επιδόματα (δώδεκα συνολικά) που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση. Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην τράπεζα και αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα.

Η κίνηση αυτή της διοίκησης της τράπεζας γίνεται σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία και ενώ η κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα της τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους. Μάλιστα υπάρχουν εκτιμήσεις πως και άλλες τράπεζες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

Σημειώνεται πως η επιχειρησιακή σύμβαση στην Εμπορική τράπεζα έληξε τον Ιούνιο και μέχρι και το Δεκέμβριο παρέμενε σε ισχύ λόγω της μετενέργειας. Τους τελευταίους μήνες ο σύλλογος των εργαζομένων στην τράπεζα ήταν σε διαπραγμάτευση με τη διοίκηση για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης.

Ωστόσο χθες ανακοινώθηκε με εγκύκλιο της διοίκησης προς όλο το προσωπικό πως σταματά-αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- η καταβολή των επιδομάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις (από το 1994 και μετά). Πρόκειται μεταξύ άλλων για το επιχειρησιακό επίδομα (που ανέρχεται σε 11.76%), την προσαύξηση που καταβάλλονταν με το επίδομα ισολογισμού και ανέρχεται σε 770 ευρώ, το επίδομα δικτύου, τις προσαυξήσεις που προβλέπονταν επί των επιδομάτων ευθύνης / βαθμίδας για ορισμένα καταστήματα (50%, 30% και 15% ανάλογα με το κατάστημα) και το επίδομα επικινδυνότητας (χρηματαποστολών).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων το γεγονός αυτό οδηγεί σε μειώσεις των μισθών στην Εμπορική τράπεζα κατά 17% με 18%. Σημειώνεται πως στις τράπεζες οι βασικοί μισθοί και τα κυριότερα επιδόματα καθορίζονται από την κλαδική σύμβαση, ωστόσο μία σειρά πρόσθετων επιδομάτων και παροχών ρυθμίζονται με επιχειρησιακές συμβάσεις.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: