To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δύο μέρες για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο

Από σήμερα Τρίτη μπορούν να προσέρχονται στις εφορίες για τη ρύθμιση των χρεών τους οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Με βάση τη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή, δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν έχουν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ. Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 24.

Φορολογούμενοι που επιθυμούν περισσότερες δόσεις θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία ή στο τελωνείο, όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές, σχετική αίτηση έως την προσεχή Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, συνυποβάλλοντας κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά: τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των τελευταίων τριών ετών, την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ και την τελευταία οριστική δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, όλες τις περιοδικές και τις προσωρινές δηλώσεις ΦΠΑ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν από την υποβολή της αίτησης, την τελευταία δήλωση Ε9, επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημία τις τελευταίες δύο χρήσεις, επίσημα στοιχεία που να αποδεικνύουν καταστροφή περιουσιακών στοιχείων, δημόσια έγγραφα που να αποδεικνύουν βαριά ασθένεια ή βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: