To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Με νέα έντυπα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Με νέα μηχανογραφημένα έντυπα -που ενσωματώνουν και τις προβλεπόμενες από το νέο Ασφαλιστικό προϋποθέσεις για την έκδοση προσωρινής σύνταξης, τις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών κ.ά.- θα γίνονται από την 1η Μαρτίου δεκτές στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η συμπλήρωση των 3 νέων εντύπων (Σ1, Σ2 και Σ3) θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας, καθώς και για τη μεταβίβαση της κύριας σύνταξης λόγω θανάτου και εκτιμάται ότι θα επιταχύνει το χρόνο έκδοσης των συντάξεων που παραμένει αδικαιολόγητα υψηλός (έως και 2 χρόνια σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης).

Τα έντυπα

Το πρώτο έντυπο για σύνταξη λόγω γήρατος περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου περιλαμβανομένου του ΑΜΚΑ, πεδίο για την προσωρινή σύνταξη, το οποίο θα συμπληρώνεται εφόσον ο ασφαλισμένος δεν επιθυμεί τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης, το έτος κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος (δηλαδή το έτος του οποίου τις προϋποθέσεις θέλει να χρησιμοποιήσει ο ασφαλισμένος, προκειμένου να διευκολύνονται οι υπάλληλοι), τους φορείς στους οποίους έχει υπάρξει ασφάλιση στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, τις ημέρες εργασίας (κατά προσέγγιση), πεδίο για συνυπολογισμό του χρόνου στη σύνταξη που θα χορηγηθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τη συνέχιση ή τη διακοπή της εργασιακής σχέσης.

Στο σώμα της αίτησης υπάρχουν ειδικά πεδία που θα συμπληρώνονται:

Για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων είτε με καταβολή εισφορών είτε χωρίς, οι χρόνοι που συνυπολογίζονται μόνο για θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και λαμβάνονται υπόψη χωρίς καταβολή εισφορών και για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και για τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξης, οι οποίοι λαμβάνονται υπόψη ύστερα από την έκδοση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης με ανάλογη καταβολή εισφορών.

Για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης.

Για τη συνταξιοδότηση με την ιδιότητα ως γονέα, αδελφού ή συζύγου αναπήρου, για την οποία εφαρμόζονται ειδικές διατάξεις συνταξιοδότησης.

Για την προσαύξηση του ποσού (για σύζυγο ή τέκνα ανήλικα ή ενήλικα, εφόσον φοιτούν σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή της Ελλάδας ή του Εξωτερικού ή ΙΕΚ ή τέκνα με αναπηρία, η οποία τα καθιστά ανίκανα για την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος).

Για την πίστωση της σύνταξης εκτός από τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛ.ΤΑ.

Αντίστοιχα αναλυτικά είναι το Εντυπο Σ2 για σύνταξη αναπηρίας και το Εντυπο Σ3 για απονομή ή μεταβίβαση λόγω θανάτου.

(Πηγή: Ημερησία)

Κάντε online αίτηση κερδίστε 3 μήνες ΔΩΡΟ σε όλα τα προγράμματα Hellas Online!
Πατήστε εδώ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: