To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επιτόκια έως και 7,5% και «δώρα» στις προθεσμιακές καταθέσεις

Σταθερά υψηλές, συχνά πάνω από το 5% παραμένουν οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων και μέσα στο 2012.

Παρά τις μειώσεις των επιτοκίων του ευρώ τους τελευταίους μήνες του 2011, η συνεχής αιμορραγία των τραπεζών σε ρευστότητα τις αναγκάζει να διατηρούν υψηλά τα επιτόκια, προς όφελος πάντως των καταθετών.

Όπως διαμορφώνεται λοιπόν το τοπίο, όχι μόνο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν χαμηλώνουν τον πήχη, αλλά και διαθέτουν μια σειρά από νέα προϊόντα, το επιτόκιο των οποίων φτάνει πλέον το 6,5% για εξάμηνη προθεσμιακή κατάθεση.
Κοινός στόχος, για όλες τις τράπεζες, αλλά και τα προγράμματα που διαθέτουν είναι να καταφέρουν και να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαρκώς συρρικνούμενη πίτα των καταθέσεων, προκειμένου να διατηρήσουν την πολυπόθητη ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια τους.

Αυτή τη στιγμή, στην κορυφή των αποδόσεων για καταθέτες που διαθέτουν μέχρι 50.000 ευρώ βρίσκεται ο νέος προθεσμιακός λογαριασμός που διαθέτει η First Business Bank. Έχει διάρκεια έξι μηνών, «σπάει» σε τρία δίμηνα και η συνολική απόδοση του ανέρχεται σε 6,5%, ενώ το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι τα 30.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, έδαφος κερδίζουν και οι αποταμιευτικοί λογαριασμοί, όπως για παράδειγμα το προϊόν «Αξίζει» που πρόσφατα διέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς. Το προϊόν αυτό επιβραβεύει τον καταθέτη με επιτόκιο 3% για κάθε μήνα που αυξάνεις τις καταθέσεις σου έστω και κατά 1 ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι το επιτόκιο ισχύει για κάθε μήνα που την τελευταία ημέρα το υπόλοιπο του λογαριασμού είναι τουλάχιστον 300€ και υψηλότερο κατά 1€ σε σχέση με αυτό της τελευταίας ημέρας του προηγούμενου. Σε αντίθετη περίπτωση, ισχύει επιτόκιο 0,10%.

Η Emporiki Bank από την πλευρά της διαθέτει μεταξύ άλλων την κατάθεση «Emporiki Εγώ Επιλέγω» διάρκειας 12 μηνών με επιτόκιο που φτάνει έως και 5,25% για ποσά άνω των €50.000. Η κατάθεση αυτή ξεχωρίζει, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα καταβολής του συνόλου των καθαρών τόκων την ημερομηνία που θα επιλέξει ο πελάτης οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

Προϊόν με «μποναμά» διαθέτει η Εθνική Τράπεζα. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για μια κλιμακωτή κατάθεση με την ονομασία «Δώρο Εθνικής» διάρειας 18 μηνών. Σε αυτή την κλιμακωτή κατάθεση, οι τόκοι διπλασιάζονται το Πάσχα, το Καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα.

Και νέα προϊόντα με αυξημένα επιτόκια

Πέρα όμως από το «μποναμά» στους καταθέτες για τις γιορτές, μια σειρά από άλλες τράπεζες ανεβάζουν σταθερά τον πήχη των επιτοκίων στα προϊόντα τους, με τις αποδόσεις να ξεπερνούν πλέον το 5% σε ετήσια βάση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το καταθετικό προϊόν που διέθεσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πρόκειται για τον προθεσμιακό καταθετικό λογαριασμό «Ανεβαίνω Extra 15Μ», ο οποίος –όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα- έρχεται με εξασφαλισμένο επιτόκιο που ξεκινάει από 4,00% και φτάνει στο 7,50% τον 15ο μήνα. Έτσι, η μηνιαία προθεσμιακή κατάθεση αυτή εγγυάται υψηλές αποδόσεις που ανέρχονται σε 5,19%, ενώ παράλληλα ο πελάτης μπορεί να διακόψει το πρόγραμμα όποτε επιθυμεί. Οι τόκοι της κατάθεσης καταβάλλονται κάθε μήνα σε άλλο, έντοκο λογαριασμό του πελάτη, ενώ το ελάχιστο ποσό εισόδου ανέρχεται σε 40.000 ευρώ.

Αντίστοιχα, πρόσφατα η Eurobank διέθεσε 12μηνη προθεσμιακή κατάσταση, στην οποία διπλασιάζει τους τόκους δύο μήνες το χρόνο (τον 6ο και τον 12ο). Το νέο προϊόν της Eurobank προσφέρεται σε όσους διαθέτουν από 10.000 ευρώ και άνω ενώ στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η μηνιαία καταβολή των τόκων.

Παράλληλα, για ακόμη μια φορά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ανέβασε τον πήχη των αποδόσεων, φτάνοντας στο 5% για ετήσια προθεσμιακή κατάθεση αλλά και μέχρι το 6,3% σε κλιμακωτή προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 16 μηνών.

(Πηγή: bankingnews.gr)

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε!
Ricardo
Xestock



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: