To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Eκλεισε το πολυνομοσχέδιο με ρύθμιση ληξιπροθέσμων και επίσπευση απελευθέρωσης φορτηγών

Με δραματικούς τόνους από τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο για ανυπαρξία «κόκκινων γραμμών» στις κρίσιμες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πολυνομοσχέδιο που επιλύει θεσμικές εκκρεμότητες που απορρέουν από τις επιταγές του μεσοπρόθεσμου σχεδίου.

Παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων υπουργών εγκρίθηκαν και οι επίμαχες διατάξεις για την επίσπευση της απελευθέρωσης του κλάδου των φορτηγών και την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες του έργου της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Το πολυνομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα αποτελέσει το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για να αμβλυνθούν οι πιέσεις της τρόικας στα ζητήματα των δημοσιονομικών και φορολογικών μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε στο Υπουργικό Συμβούλιο την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή πολιτική υποστήριξη στο πολυνομοσχέδιο από σύσσωμη την κυβέρνηση και από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν εν όψει και της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στις 16 Ιανουαρίου. Το ίδιο διάστημα υπολογίζεται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει και το μοντέλο της ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα.

Το πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

• Την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου, έως τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, για την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών, η οποία θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2012. Θα επιτρέπεται η είσοδος στο επάγγελμα και σε φυσικά πρόσωπα και όχι μόνο σε εταιρίες όπως προέβλεπε ο νόμος Ρέππα.
• Ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 60 μήνες με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ.
• Δυνατότητα ανάθεσης της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρίες.
• Καθεστώς συνοπτικών ελέγχων με αντικειμενικά κριτήρια κατά τον έλεγχο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο κ. Λ. Παπαδήμος

«Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της και αυτό είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός προϊδέασε ότι το 2012 θα είναι ένα δύσκολο έτος, θα απαιτηθούν νέες θυσίες, καθώς από την αρχή και ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο μπαίνουμε σε μια κρίσιμη περίοδο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και οι συνακόλουθες δεσμεύσεις δεν αφορούν μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Αυτό απαιτεί πολλές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τις αγορές εργασίας, προϊόντων, υπηρεσιών και επαγγελμάτων, τη δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα, τις υποδομές και τη λειτουργία της δικαιοσύνης.

(Πηγή: express.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: