To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τι ζήτησαν οι νέοι επιχειρηματίες από την τρόικα

Η κατάργηση της ποινικής δίωξης και προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ και η διαγραφή των χρεών επιχειρηματιών που πτώχευσαν είναι ορισμένα από τα αιτήματα των νέων επιχειρηματιών όπως αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με εκπροσώπους της τρόικας την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, μεταξύ των αιτημάτων των νέων επιχειρηματιών, τέσσερα είναι τα βασικά που συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με εκπροσώπους της τρόικας. Συγκεκριμένα, οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες ζητούν:

1. Κατάργηση του 1% φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου στο στάδιο ίδρυσης μιας ΕΠΕ ή Α.Ε. αλλά και σε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

2. Εφαρμογή του πτωχευτικού δικαίου στο πρότυπο της Αγγλίας και του Καναδά, ώστε να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους τίμιους επιχειρηματίες και διαγραφή των χρεών του και προς το δημόσιο σε περίπτωση που δεν υπάρχει αποδεδειγμένα δόλος.

3. Κατάργηση της ποινικής δίωξης και της προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ, για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες όπως ισχύει για τους δικηγόρους, μηχανικούς από ΑΕΙ, δημοσιογράφους κ.ά. Εφαρμογή του γερμανικού ή του βρετανικού μοντέλου για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών με προσαρμογή των ασφαλιστικών τους εισφορών ανάλογα με το εισόδημα της επιχείρησης.

4. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη κεφαλαίων υψηλού κινδύνου για νέες καινοτόμες ιδέες στα στάδια σποράς και εκκίνησης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Eurostat. Στο σημείο αυτό παρουσιάστηκε εκτενώς ο μηχανισμός συλλογικής αξιολόγησης και χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών - iDea Framework, που αποτελεί την πιο δημοκρατική και διαφανή λύση στο παραπάνω πρόβλημα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη επίσημη συνάντηση εκπροσώπων της τρόικας με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, από τη μεριά της τρόικας επικεφαλής ήταν ο Marc Flanagan από το ΔΝΤ, ενώ από τους εκπροσώπους της ΟΕΣΥΝΕ επικεφαλής ήταν ο Ευάγγελος Αχιλλόπουλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων της ΟΕΣΥΝΕ. Στην αντιπροσωπεία της τρόικας συμμετείχε και η Μαρία Ασημακοπούλου, προϊσταμένη οικονομικής πολιτικής της μόνιμης αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

(Πηγή: euro2day.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: