To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εκπτώσεις στα πρόστιμα όσων εργοδοτών συμμορφώνονται

Εκπτώσεις από 30% έως 80%, ανάλογα με το είδος της παράβασης της εργατικής νομοθεσίας, στα πρόστιμα των 500-50.000 ευρώ που ισχύουν, κάνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε όσους εργοδότες συμμορφώνονται.

Τις εκπτώσεις του ν. 3996/11 και τη διαδικασία εφαρμογής τους, προβλέπει εγκύκλιος του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχ. Χάλαρη. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Εκπτωση 80% θα γίνεται εάν ο εργοδότης αποκαταστήσει μέσα σε 60 ημέρες τις παραβάσεις για καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, επιδομάτων εορτών και αδείας, αναδρομικών αποδοχών, αποδοχών διαθεσιμότητας, προσαυξήσεων για εργασία κατά Κυριακές, αργίες και για εργασία κατά τη νύκτα, αποζημίωσης για απασχόληση εκτός έδρας, μισθών - ημερομισθίων βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Διαιτητικής Απόφασης ή Υπουργικής Απόφασης ή βάσει ατομικής συμφωνίας, αμοιβής εργασίας που παρέχεται κατά την έκτη ημέρα της εβδομάδας με προσαύξηση σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις κατά παράβαση πενθημέρου και επιδόματος γάμου σε χήρους, διαζευγμένους και άγαμους γονείς.

Εκπτωση 30% θα παρέχεται για τη συμμόρφωση στις υποδείξεις των επιθεωρητών εργασίας για κάθε άλλη (εκτός των παραπάνω) παράβαση. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αν επιβλήθηκε πρόστιμο για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 5 εργαζομένους για τους μήνες Δεκέμβριο του 2011 και Ιανουάριο του 2012. Ο εργοδότης μέσα στην προθεσμία των 60 ημερών αποδεικνύει, με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, αφενός ότι κατέβαλε τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου του 2011 και Ιανουαρίου του 2012 και αφετέρου ότι τηρεί τη σχετική νομοθεσία έχοντας καταβάλει και τα δεδουλευμένα των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2012.

Παρέμβαση ΔΟΥ και ΣΔΟΕ
Μετά την προθεσμία των 60 ημερών, ο φάκελος με τα πρόστιμα θα αποστέλλεται στη ΔΟΥ προκειμένου αυτά να βεβαιωθούν και οι πράξεις επιβολής διοικητικών κυρώσεων θα διαβιβάζονται στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

(Πηγή: Ημερησία)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: