To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΟΑΕΕ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις υγειονομικής περίθαλψης γονέων ασφαλισμένων

Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για την υγειονομική περίθαλψη των γονέων που υπάγονται στην ασφάλιση του παιδιού τους, ως έμμεσα μέλη, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΕ.

Με τη χθεσινή εγκύκλιο αλλάζουν οι προϋποθέσεις και γίνονται πιο αυστηρές για την υγειονομική περίθαλψη φυσικών και θετών γονέων ως έμμεσων μελών οικογένειας ασφαλισμένων.

Ειδικότερα οι προϋποθέσεις, που σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις θα εξετάζονται προκειμένου να ασφαλίζονται οι γονείς ως έμμεσα μέλη, και οι οποίες έχουν σκοπό την προστασία προσώπων που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας και έχουν πράγματι ανάγκη περίθαλψης λόγω ηλικίας, αναπηρίας και οικονομικής αδυναμίας, είναι οι εξής:

α) Να έχουν ηλικία άνω των 60 ετών ή να είναι ανάπηροι, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
β) Να μην έχουν εισοδήματα από οποιαδήποτε αιτία, που να υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα για τους ανασφάλιστους σύμφωνα με την αρ. Γ6/8645/74 απόφαση και την αρ. 139491/16-11-2006 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1747/τεύχ. Β΄/30-11-2006). (Το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000,00 ευρώ, το οποίο αυξάνεται κατά 20% για τη σύζυγο και για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί. Για άτομα με αναπηρία 67% και άνω αυξάνεται το οικογενειακό εισόδημα κατά 50%).





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: