To παρόν blog http://epityxiacom.blogspot.gr δεν ανανεώνεται πλέον και αποτελεί αρχείο για το eisodima.gr.
Το eisodima.gr λειτουργεί κανονικά με καθημερινή ενημέρωση στις διευθύνσεις:
Όσοι φίλοι και φίλες έχουν εγγραφεί στο newsletter με τις καθημερινές αναρτήσεις μας και επιθυμούν να συνεχίζουν να το λαμβάνουν στο email τους, θα πρέπει να επανεγγραφούν εδώ.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πώς να επιλέξετε την πιστωτική κάρτα που σας συμφέρει

Πιστωτική κάρτα δεν σημαίνει μόνο «τσουχτερά» επιτόκια, δόσεις που ποτέ δεν μειώνονται και «καπέλα» στις συναλλαγές. Για εκείνους που θα αξιοποιήσουν τις προσφορές και τις δυνατότητες του «πλαστικού χρήματος», η κάρτα μπορεί να γίνει ένα πρώτης τάξεως εργαλείο συναλλαγών και παράλληλα να αποτελέσει «διαβατήριο» για προσφορές, εκπτώσεις και δώρα σημαντικής αξίας, ανάλογα με την περίπτωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, πιστωτική κάρτα ανάλογα µε το είδος των αγορών που συνηθίζουν να κάνουν συµφέρει να επιλέγουν οι πελάτες των τραπεζών, ώστε να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη από τις προσφορές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Με δεδοµένο ότι κάθε τράπεζα έχει τα δικά της προγράµµατα επιβράβευσης για όσους συναλλάσσονται µε πλαστικό χρήµα, όσοι αξιοποιήσουν σωστά τις προσφορές των τραπεζών µπορεί να βγουν πολλαπλά κερδισµένοι. ∆ωρεάν αεροπορικά ταξίδια, σηµαντικές εκπτώσεις σε αγορές ρούχωνκαι άλλων ειδών, επιστροφή χρηµάτων που φτάνει ακόµη και το 10%, έκπτωση στην αγορά βενζίνης και πετρελαίου θέρµανσης, είναι κάποιες από τις προσφορές που µπορεί να αξιοποιήσει κάποιος.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα προγράµµατα επιβράβευσης των πιστωτικών καρτών τίθενται σε εφαρµογή µε την ενεργοποίηση της κάρτας, γεγονός που σηµαίνει ότι δεν απαιτείται καµία ενέργεια από τον κάτοχό της για να αρχίσει να κερδίζει. Από εκεί και πέρα όµως, πριν κάνει συναλλαγές µε πλαστικό χρήµα, θα πρέπει να ελέγξει µε ποιες επιχειρήσεις συνεργάζεται η εκάστοτε τράπεζα και ποια είναι τα οφέλη κάθε συνεργασίας.

Για παράδειγµα, πολλές τράπεζες συνεργάζονται µε συγκεκριµένη αλυσίδα σούπερ µάρκετ προσφέροντας επιπλέον εκπτώσεις ή άλλα δώρα για όσους κάνουν αγορές µε πλαστικό χρήµα. Ετσι, αν κάποιος ψωνίζει από συγκεκριµένο σούπερ µάρκετ ή συνεργάζεται µε συγκεκριµένη τράπεζα, συµφέρει να κάνει τον συνδυασµό.

Αντίστοιχη είναι η λογική µε τις εταιρείες βενζίνης και πετρελαίου θέρµανσης. Αν κάποιος αγοράσει καύσιµα µε την πιστωτική του κάρτα από συγκεκριµένα πρατήρια, µπορεί να εξασφαλίσει έκπτωση έως και 5% ή άλλα, σηµαντικής αξίας δώρα. Μάλιστα, αν κάποιος είναι διατεθειµένος να µεγιστοποιήσει τα οφέλη, θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερες από µία πιστωτικές κάρτες και να τις χρησιµοποιεί κατά περίπτωση.

Στην περίπτωση αυτή, µπορεί να κερδίσει ακόµα περισσότερο, αν µεταφέρει οφειλές από τη µία στην άλλη, καθώς µια σειρά από τράπεζες επιβραβεύουν όσους κάνουν την κίνηση αυτή. Και µε δεδοµένο ότι (κατά κανόνα) πλέον οι πιστωτικές δεν επιβαρύνονται µε ετήσια συνδροµή, δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος, είτε έχει µία είτε περισσότερες κάρτες.

Εντούτοις, η χρήση των πιστωτικών καρτών για όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές µπορεί να αποδειχθεί δίκοπο µαχαίρι στην περίπτωση που ο πελάτης της τράπεζας δεν είναι απόλυτα συνεπής στην πληρωµή της κάρτας του. Προκειµένου να µην επιβαρυνθεί µε τσουχτερά επιτόκια – που φτάνουν ακόµη και το 20% – θα πρέπει να πληρώνει έγκαιρα τοσύνολο της οφειλής. Ακόµα και αν καθυστερήσει µόνο µία ηµέρα, θα επιβαρυνθεί µε τόκους για όλο το ποσό, δηλαδή θα πληρώσει στην τράπεζα πολύ περισσότερα χρήµατα σε σύγκριση µε αυτά που κερδίζει από τα προγράµµατα επιβράβευσης.

(Πηγή: bankingnews.gr)





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: